Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018

Α.Τ. Ομόνοιας : Από τους ξυλοδαρμούς μεταναστών ως τον Ζακ, ένας δρόμος βίας και ντροπής (video)
Σύσσωμη η πολιτική εξουσία έσπευσε να συνδράμει το Α.Τ Ομόνοιας .

Για την αστική πολιτική εξουσία, την συνδεδεμένη με το βαθύ κράτος, η αντίδραση στη βία του κράτους, είναι λόγος αντιποίνων και εκδίκησης κι έτσι απαιτεί περισσότερη βία και καταστολή.

Η πολιτική εξουσία, που έχει επιδείξει στο παρελθόν αλλά και στο παρόν, στη συνέχεια του κράτους, με εργαλείο τον κατασταλτικό μηχανισμό του και χέρι- χέρι με το παρακράτος και την Χ.Α, την απόλυτη βία και καταστολή, που έχει δημιουργήσει με τους κατασταλτικούς μηχανισμούς του κράτους καθεστώς αστυνομοκρατίας, βίας, τρομοκρατίας και εκδίωξης , απαιτεί περισσότερη βία και καταστολή.

"Υποσχέσεις" - απειλές για «εκκαθαρίσεις» καταλήψεων από την Ν.Δ, απαίτηση για περισσότερη καταστολή από το ΚΙΝΑΛ, «αποτροπιασμός» και πίεση για όλο και πιο ακροδεξιά ώθηση με πρόσχημα την «ασφάλεια» του πολίτη, αποτυπώνουν την εικόνα του μέλλοντος τής πιο σκληρής καταστολής. 

Στο πλαίσιο αυτό, του «Βία και καταστολή = Νόμος-τάξη-ηθική- ασφάλεια του πολίτη», εκπαιδεύεται και ο πολίτης στην «ηθική» του φασισμού, στο να απαιτεί περισσότερη καταστολή, να φασιστοποιηθεί , να γίνει ο «αγανακτισμένος» πολίτης που θα δολοφονήσει τον Ζακ, θα εκδιώξει από τα σχολειά προσφυγόπουλα, θα στείλει στο νοσοκομείο μετανάστες.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, χρήστης όλων των δυνατοτήτων των κατασταλτικών μηχανισμών του κράτους με μοναδική ικανότητα καταστολής , επιχειρεί να ξεπλυθεί ως «ελαστική», μπροστά στο ακροδεξιό παραλήρημα πολιτικών παραγόντων, την ώρα που  αποκλείει σε καθεστώς αστυνομοκρατίας και τρομοκρατίας, εκδιώκει  και κρατά ομήρους κοινωνίες όπως στη Λευκίμμη ,στις Σκουριές, καταστέλλει εργατικές, εργασιακές, φοιτητικές, κοινωνικές κινητοποιήσεις και κινήματα αντίδρασης στην αντιλαϊκή πολιτική της.

Η πράξη δεν έχει φωνή κι έτσι η ταυτόσημη κατασταλτική πολιτική κυβέρνησης-αξιωματικής αντιπολίτευσης κλπ, αποκτά κενού περιεχομένου διαφοροποίηση, στρατηγική διαφοροποίηση,  μα όχι πολιτική διαφοροποίηση.

Τον γύρο της δημοσιότητας κάνει φωτογραφία "τραυματισμού" αστυνομικού από "δολοφονική" επίθεση .
Ας δούμε μερικά από τα χαρακτηριστικά "κοσμήματα" του Α.Τ. Ομόνοιας που το έχουν συνδέσει με την σκληρότερη κατάχρηση εξουσίας, ξυλοδαρμούς μεταναστών, διαπόμπευση, ξυλοδαρμούς ανηλίκων.


Τον Ιούνιο του 2007 έρχεται στη δημοσιότητα ένα βίντεο που έδειχνε βία και εξευτελισμό κατά μεταναστών από αστυνομικούς του ΑΤ Ομονοίας.
Καταγγελίες για κακομεταχείριση συλληφθέντων και κρατουμένων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας, ιδίως μεταναστών.

Καταγγελίες για ξυλοδαρμό και μετέπειτα θάνατο μετανάστη. Στις 20 Νοεμβρίου του 2006 προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας. Αφέθηκε ελεύθερος 21 Νοεμβρίου. Δεν του επιτράπηκε να δει συγγενικά του πρόσωπα. Η σύζυγος του ανέφερε πως ήταν κακοποιημένος. Στις 22 Νοεμβρίου άφησε την τελευταία του πνοή από "άγνωστη" αιτία..

Καταγγελία του Αλί Ζιαράτ, και της Πακιστανικής Κοινότητας, που  κατήγγειλαν ότι στις 19 Δεκέμβρη 2006, αστυνομικός του Α.Τ Ομόνοιας, κάνοντας  σωματική έρευνα στον Αλί Ζιαράτ, κράτησε τα χρήματα του (420 ευρώ). 

2009: βασανισμός κρατούμενου μετανάστη στο ΑΤ Ομονοίας. Η δικηγόρος Γιάννα Κουρτοβικ κατήγγειλε στις 21 Νοεμβρίου 2009 ότι ο Μπιν Ταχέρ Μοχάμεντ ξυλοκοπήθηκε άγρια στο Α.Τ. Ομονοίας.

Καταγγελίες και παραπομπές αστυνομικών συμπεριλαμβανομένου και του Διοικητή του Α.Τ. στη δικαιοσύνη για διαφθορά.

2016 Καταγγελία του «Συντονιστικού Καταλήψεων Στέγης Προσφύγων–Μεταναστών/τριων»:


«Το μεσημέρι της 27/09/2016 στην περιοχή του Πολυτεχνείου, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ σταμάτησαν την παιδική θεατρική ομάδα της κατάληψης στέγης «2ο Φιλοξενείο» (Αχαρνών), ενώ αυτή πήγαινε σε χώρο στην οδό Ασκληπιού για τη διεξαγωγή θεατρικής παράστασης.

Η θεατρική ομάδα αποτελείτο από 5 παιδιά ηλικίας 12 έως 14 χρονών και δύο ενήλικες 20 και 22 ετών.  Ακολούθησε η προσαγωγή όλων των μελών της θεατρικής ομάδας στο ΑΤ Ομονοίας, με την αιτιολογία ότι βρέθηκαν στην κατοχή τους 5 πλαστικά όπλα – μινιατούρες, τα οποία αγοράστηκαν για τις ανάγκες της παράστασης. 

Σύμφωνα με την καταγγελία, στο αστυνομικό τμήμα απαγορεύτηκε στα προσαχθέντα παιδιά να χρησιμοποιήσουν τα κινητά τους, ενώ εξαναγκάστηκαν να γδυθούν κι έπειτα να κάνουν κύκλους γυμνά σε ένα μικρό δωμάτιο υπό τα βλέμματα των αστυνομικών. Όσα, μάλιστα, αρνήθηκαν να κατεβάσουν το εσώρουχό τους, χτυπήθηκαν, εξυβρίστηκαν με σχόλια ρατσιστικού και σεξουαλικού περιεχομένου. 

Εν τέλει ένα από τα παιδιά κατάφερε να ανακτήσει το κινητό του και ειδοποίησε τους γονείς του. Οι γονείς και οι δικηγόροι που μετέβησαν στο ΑΤ Ομονοίας κατέθεσαν μηνύσεις σε βάρος των αστυνομικών.»

2017: καταγγελία απο τον Δ. Σύμβουλο με την Ανταρσία στις Γειτονιές της Αθήνας, Πέτρο Κωνσταντίνου για  ξυλοδαρμό μετανάστη μουσικού δρόμου στην πλατεία Μοναστηρακίου αλλά και στο ΑΤ Ομόνοιας.

30 Ιανουαρίου 2018, ασκούμενη δικηγόρος καταγγέλλει στο  Α.Τ. Ομονοίας περιστατικό υπέρβασης εξουσίας σε βάρος μετανάστη και βρίσκεται η ίδια κατηγορούμενη για απείθεια και εξύβριση.

21 Σεπτέμβρη 2018 ,Ομόνοια. Ξυλοκοπείται από αστυνομικούς και ενώ βρίσκεται αναίσθητος ο Ζακ Κωστόπουλος. Λίγη ώρα μετά,αφήνει την τελευταία του πνοή.Δεν υπάρχουν σχόλια: