Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

"Εδώ μωρή, θα σε λεν' Μαρία"



Η δικαιοσύνη δαγκώνει τους ξυπόλητους. Στην προκειμένη περίπτωση, τις ξυπόλητες.
Πρόκειται για την υπόθεση σωματεμπορίας και σεξιστικής βίας κατά γυναικών από την «επιχείρηση» φούρνων   «Το Χωριάτικο» και της θυγατρικής της «Αττικοί φούρνοι» του επιχειρηματία Άγγελου Γιαννακόπουλου.

Το 2008 έγιναν συλλήψεις και σχηματίστηκε δικογραφία. 

Αυτή η δικογραφία ήρθε στα δικαστήρια το 2015 (!!!)όπου από τους 23 κατηγορούμενους καταδικάστηκαν στα βαμβάκια μόνο 4 (αφέθηκαν ελεύθεροι με χρηματική εγγύηση). Σε όλους «αναγνωρίστηκε» σαν «ελαφρυντικό» πρότερος έντιμος βίος. Οι υπαίτιοι είναι ακόμη ελεύθεροι και συνεχίζουν τις επιχειρηματικές τους δραστηριότητες.

Οι «επιχειρηματίες» συνέχισαν τις δραστηριότητες σωματεμπορίας μετά το 2008, με άλλες επωνυμίες και άλλους «κράχτες»  και το 2010 σχηματίστηκε 2η δικογραφία με τους ίδιους εμπλεκόμενους- κατηγορούμενους και τα ίδια εγκλήματα.

Δέκα χρόνια μετά τις πρώτες συλλήψεις και τον σχηματισμό δικογραφιών που περιέχουν απίστευτες φρικαλεότητες σωματεμπορίας, σεξιστικής βίας, εκμετάλλευσης κατά των γυναικών από ένα διεθνές κύκλωμα σωματεμπορίας με εγκέφαλους έλληνες «επιχειρηματίες» , ήρθε στις αίθουσες των δικαστηρίων για εκδίκαση η 2η δικογραφία .

Ξεκίνησε με εκδίκαση ταχύτητας «σίφουνα», με τις δια ζώσης μαρτυρίες των γυναικών να λείπουν και από αυτή τη δικογραφία όπως και από την προηγούμενη  και με τον επικεφαλής αστυνομικό της αστυνομικής επιχείρησης που είχε προχωρήσει στις συλλήψεις των κατηγορουμένων να έχει «αμνησία».

Με το ιστορικό της υπόθεσης, η εξέλιξη της δεν αποτελεί έκπληξη.

Η Δικαιοσύνη είναι κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της τάξης που η μπόχα της δεν μπορεί να σκεπάσει την «εκλεπτυσμένη» της εμφάνιση.

Για την αστική Δικαιοσύνη και τους νόμους του αστικού κράτους (και με τα παράθυρα από όπου διαφεύγουν οι επιχειρηματίες και όχι μόνο) ,τα δικαιώματα των γυναικών, δεν αποτελούν ντεφάκτο, αντίθετα, οι επιχειρηματίες είναι ντεφάκτο "έντιμοι πολίτες".

Η σωματεμπορία και η σεξιστική βία κατά των γυναικών, δεν αποτελούν εγκλήματα άμεσης απόδοσης δικαιοσύνης και καταδίκης, αλλά πατριαρχικά και εμπορικά δικαιώματα της τάξης που υπηρετεί.

Η αστική Δικαιοσύνη είναι πολιτική και ταξική.

Έτσι, είναι ελεύθεροι οι σωματέμποροι, όπως είναι ελεύθερος και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, ο Ρουπακιάς  και η Χ.Α.

Πηγές: (2008-2018 δημοσιεύματα στον Τύπο,αναφορές ΜΜΕ, (documenτo κά, ),φωτο EfSyn)



Δεν υπάρχουν σχόλια: