Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

DNA υπαστυνόμου σε "πειστήρια"! Πρωτοφανές φιάσκο του κράτους καταστολής στη δίκη των Σκουριών


Πρωτοφανές φιάσκο του κράτους καταστολής στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, στη δίκη 21 κατοίκων της Χαλκιδικής που κατηγορούνται για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Eldorado τον Φεβρουάριο του 2013.

Σήμερα αποκαλύφθηκε ότι βρέθηκε DNA υπαστυνόμου σε «πειστήρια». Μάλιστα, μπροστά στην αποκάλυψη αυτή ο μάρτυρας υπαστυνόμος, που ήταν προϊστάμενος στο εγκληματολογικό γραφείο Πολυγύρου τα έχασε. Πολύ χαρακτηριστικά αποτυπώνει τη στιγμή το antigoldgreece στο twitter :




Σύμφωνα και με την κατάθεση του υπαστυνόμου, και όπως συμπέρανε και ο πρόεδρος, κατά τη διάρκεια των ερευνών ο κόσμος κυκλοφορούσε ελεύθερα στον χώρο του εμπρησμού.

Νωρίτερα, στο δικαστήριο, ολοκληρώθηκε η κατάθεση του επικεφαλής των ερευνών του «τμήματος προστασίας του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος της ασφάλειας Θεσσαλονίκης» στο κομμάτι της άρσης του τηλεφωνικού απορρήτου, το οποίο είχε αναλάβει τις έρευνες μετά τις δύο πρώτες μέρες από τον εμπρησμό. Είναι ο αστυνομικός που συνέταξε τη δικογραφία βασιζόμενος σε προσωπικές κρίσεις και εκτιμήσεις. Βρήκε μάλιστα ανθρώπους που είχαν κλειστά κινητά μετά τις 7 και το θεώρησε ενοχοποιητικό στοιχείο!

Ο συγκεκριμένος αστυνομικός παραδέχτηκε ότι ο τρόπος συλλογής των αντικειμένων την πρώτη ημέρα δεν ήταν ο ενδεδειγμένος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: