Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

Οι δικαστές το ήθελαν πολύ αλλά ο πλειστηριασμός της ΒΙΟΜΕ δεν έγινε. Συγκέντρωση και στο Υπ.Εργασίας (φωτο)


Παρά την προσπάθεια των προϊσταμένων των δικαστικών υπηρεσιών Θεσσαλονίκης να στρώσουν το χαλί σε επίδοξους αγοραστές του οικοπέδου όπου βρίσκεται το εργοστάσιο της αυτοδιαχειριζόμενης ΒΙΟΜΕ επιβάλλοντας απαγόρευση στις συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο χώρο του δικαστικού μεγάρου όπου γίνεται η διαδικασία, πλειστηριασμός δεν έγινε αφού δεν κατατέθηκε καμία προσφορά.

Η αστυνομία είχε αποκλείσει τον χώρο αποκλείοντας έτσι την πρόσβαση στους συγκεντρωμένους αλλά και σε δημοσιογράφους.

Οι προϊστάμενοι μάλιστα των δικαστικών υπηρεσιών σε ανακοίνωσή τους είχαν πάρει και πολιτική θέση κατά των εργατών της ΒΙΟΜΕ και υπέρ της ολοκλήρωσης του πλειστηριασμού.

Συγκέντρωση από εργαζόμενους της ΒΙΟΜΕ έγινε και στην Αθήνα, έξω από το υπουργείο εργασίας, με πανό που έγραφε: «εργοστάσια στα χέρια των εργατών» (φωτο).

Η διαδικασία πλειστηριασμού θα συνεχιστεί στις 1,8,11,15 Νοεμβρίου και 13 Δεκεμβρίου.

Με ανακοίνωσή τους οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ χαρακτηρίζουν εξοργιστική την ανακοίνωση των δικαστικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ έχει ως εξής:

Εξοργιστική ανακοίνωση δικαστικών

Με οργή διαβάσαμε την ανακοίνωση (Αρ Πρωτ. 4072) έξι (6) δικαστικών για την απαγόρευση πρόσβασης, "πέριξ του γραφείου διεξαγωγής" "του πτωχευτικού πλειστηριασμού της εταιρίας με την επωνυμία ΦΙΛΚΕΡΑΜ JOHNSON….". Στις 25 Οκτώβρη και για ακόμη 4εις Πέμπτες (1/11, 8/11, 15/11 και 13/12) στο 2ο  όροφο του δικαστικού μεγάρου βγαίνει στο σφυρί, μεταξύ άλλων, το οικόπεδο και τα κτήρια του ομίλου της ΦΙΛΚΕΡΑΜ μέρος του οποίου είναι και το ανακτημένο εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ.

Εμείς οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ δηλώνουμε ότι:

Δεν αποδεχόμαστε ότι οι πλειστηριασμοί είναι δυνατό να γίνονται πίσω από κλειστές πόρτες με την παρουσία μόνο όσων έχουν να επιδείξουν τραπεζικές επιταγές. Έχουμε κάθε δικαίωμα, ως εργαζόμενοι του ομίλου αλλά και σε κάθε περίπτωση όπως κάθε πολίτης, να έχουμε παρουσία σε μια δικαστική πράξη που εξ ορισμού είναι δημόσια. Αλήθεια τι θα γίνει με τις επιταγές που η οικογένεια  Φιλίππου και οι συνεταίροι τους εισέπραξαν για δεκαετίες από την κερδοφόρα λειτουργία του ομίλου. Τι θα γίνει με τα κεφάλαια που αποσύρανε με την μορφή των μερισμάτων ακόμη και τις χρονιές που τα εργοστάσια "ζορίζονταν" οικονομικά; Πότε θα γίνει έλεγχος για την κακοδιαχείριση. Μήπως κάποια στιγμή, κάποιες από αυτές τις επιταγές, θα χρησιμοποιηθούν για να "αρπάξουν" την περιουσία του ομίλου "έναντι πινακίου φακής" και καθαρές από χρέη;

Θα παλέψουμε ενάντια σε κάθε μορφή αυταρχισμού και ολοκληρωτισμού που το δικαστικό ιερατείο εισαγγελέων και δικαστών επιβάλουν. Την ίδια ώρα που επιχειρούν να ξεπουλήσουν και να διαλύσουν το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ, συναγωνιστές μας, αγωνιζόμενοι ενάντια στα μεταλλεία του "χρυσού" θανάτου στην Χαλκιδική δικάζονται σε παραδίπλα αίθουσα με ανυπόστατες και κατασκευασμένες κατηγορίες. Θα είμαστε στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης μαζί με και δίπλα σε όσους διώκονται άδικα.

Δεν θα αποδεχθούμε σε καμία περίπτωση το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ που ακόμη και σήμερα, χάρις στην παρουσία μας στο χώρο και την περιφρούρησή του, παραμένει λειτουργικό να γίνει βίδες και μπάζα. Αντίθετα δηλώνουμε ότι το εργοστάσιο της ΒΙΟΜΕ είναι και θα μείνει ανακτημένο εργοστάσιο στα χέρια των εργαζομένων και της κοινωνίας. Ότι θα συνεχίζει να παράγει προϊόντα και να διασφαλίζει τον βιοπορισμό των εργαζόμενων. Ότι θα παραμείνει μια βιομηχανία παραγωγής αξιοπρέπειας απέναντι και ενάντια στην σπέκουλα και αδιαφορία των αφεντικών και της "αγοράς"

Δεν απεμπολούμε σε καμία περίπτωση το δικαίωμά μας να διεκδικούμε τα δεδουλευμένα μας και τις ασφαλιστικές εισφορές που μας χρωστάνε τα πρώην αφεντικά μας του ομίλου της ΦΙΛΚΕΡΑΜ JOHNSON. Αντίθετα απαιτούμε ακόμη και με δέσμευση της ατομικής περιουσίας των διοικούντων να αποπληρωθούν στο σύνολό τους.

Αγωνιστικά

Οι εργαζόμενοι στην ΒΙΟΜΕΔεν υπάρχουν σχόλια: