Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2018

Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου: "Δεν θα περάσει η εκχώρηση δημόσιας περιουσίας σε ιδιώτες"


Καταγγελία για τα 26 ακίνητα του Δήμου Ζωγράφου που μπήκαν στο Υπερταμείο Ιδιωτικοποιήσεων κάνει το Κίνημα στην πόλη του Ζωγράφου.

Η πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοτικό συμβούλιο σιώπησε 4 μήνες για τα 26 ακίνητα και σαν να μην έφτανε αυτό, δεν στήριξε το σχετικό ψήφισμα που κατέβασε το Κίνημα στην πόλη, το οποίο στην καταγγελία του αναφέρει:

ΕΙΝΑΙ (ΣΥΝ)ΕΝΟΧΟΙ ΣΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ! 

Το παρακάτω ψήφισμα διαμορφώθηκε μετά από προτάσεις που έγιναν και μειοψήφησε μόλις για 2 ψήφους. (12 κατά, 10 υπέρ και 5 λευκά).

Στον αντίποδα ο αντιδήμαρχος περιέγραψε προφορικά ένα ασαφές και απαράδεκτο ψήφισμα το οποίο υπερψηφίστηκε με 13 υπέρ και 13 κατά-λευκά-παρόν (5, 6, 2 αντίστοιχα)!

Ακολουθεί το ψήφισμα που κατέθεσε το Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου και δεν πέρασε:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ

Το δημοτικό συμβούλιο Ζωγράφου καταγγέλλει την απόφαση της Κυβέρνησης, αντιτίθεται στην εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και ειδικότερα sthn ΕΤ.Α.Δ. (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.) που είναι θυγατρική εταιρία του ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ, και απαιτεί την ακύρωση του σχετικού νόμου, την κατάργηση του Υπερταμείου, καθώς επίσης και την ακύρωση όλων των σχετικών μνημονιακών νόμων που ψήφισαν η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και οι προηγούμενες Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ, ΔΗΜΑΡ. Η Κυβερνητική Απόφαση αυτή έχει ως μόνο στόχο την εξυπηρέτηση των δανείων και είναι μια ακόμα προϋπόθεση για την επίτευξη των ματωμένων πλεονασμάτων και την τήρηση των αντιλαϊκών δεσμεύσεων.

Τα ακίνητα και οι εκτάσεις αυτές αποτελούν δημόσια περιουσία που είτε εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες είτε θα μπορούσε να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού. Ειδικά για τα ακίνητα και τις εκτάσεις που αφορούν το Δήμο Ζωγράφου δεν θα επιτρέψουμε καμία αμφισβήτηση αυτών που ο λαός κέρδισε με τους αγώνες του, ώστε να μπορεί να έχει όλες τις υποδομές, αθλητικούς χώρους, σχολεία, πλατείες, πάρκα, δασικές εκτάσεις, μνημεία κ.ά. για να ικανοποιεί τις ανάγκες του σε μόρφωση, ψυχαγωγία, αθλητισμό.

Δεν θα σιωπήσουμε, δεν θα συναινέσουμε στην εξαφάνιση της δημόσιας περιουσίας και κάθε έννοιας δημόσιου αγαθού, στην εκχώρηση-ξεπούλημά τους στα funds, τους «επενδυτές», τα κοράκια-μεγιστάνες του πλούτου και την είσοδο στη ζούγκλα των νόμων της αγοράς. Μοναδικός σκοπός να πιαστούν "οι στόχοι των ιδιωτικοποιήσεων" και να αυγατίσουν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων που κάνουν μπίζνες εκμεταλλευόμενοι τον κόσμο της εργασίας και τη δημόσια περιουσία.

Μας βάζουν πιο βαθιά στο σφαγείο της εξαφάνισης κάθε εργατικού δικαιώματος, της καταβαράθρωσης στη φτώχεια της πλειοψηφίας του λαού για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις της Ε.Ε., των τραπεζιτών και του κεφαλαίου.

Αύριο εταιρείες θα μας ζητούν χρήματα για τα σχολεία που πηγαίνουν τα παιδιά μας, για τα στενά ανάμεσα στα σπίτια μας, για να μπαίνουμε στους αθλητικούς χώρους.

Η δήμαρχος να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να να προστατευτεί η δημόσια περιουσία.
Καλούμε το λαό του Ζωγράφου να αντιταχθεί οργανωμένα σ αυτήν την πολιτική για να υπερασπίσει την πόλη μας κόντρα στους σχεδιασμούς της ΕΕ, του κεφαλαίου, της κυβέρνησης και των περιφερειακών και δημοτικών αρχών.


ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ, ΤΑ ΔΑΣΗ, Η ΠΟΛΗ, ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΧΩΡΟΙ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΕΚΧΩΡΗΣΗ ΤΟΥΣ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ
ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ και ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια: