Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2018

Λευτεριά στην Παλαιστίνη


H Φωτογραφία τραβήχτηκε απο φωτογράφο του Anadolu . 

Αυτή η φωτογραφία, του Παλαιστίνιου αγωνιστή, χώρεσε 70 χρόνια αγώνα του παλαιστινιακού λαού.  70 χρόνια από τη Νάκμπα της Παλαιστίνης.

70 χρόνια απο τον διωγμό των κατοίκων 531 πόλεων και χωριών από τα σπίτια τους το 1948. Αυτά τα σπίτια, αυτές οι περιουσίες, αποτελούν το 92% του Ισραήλ, Το 70% των Παλαιστινίων έγιναν πρόσφυγες (ο αριθμός τους ανέρχεται σήμερα στους 5.200.000) και 1,8 εκατ. ζεί στη Λωρίδα της Γάζας. Λαός αποκλεισμένος σαν σε στρατόπεδο συγκέντρωσης, που υφίσταται καθημερινές  δολοφονικές επιδρομές και φρικαλεότητες απο τα κατοχικά στρατεύματα του Ισραήλ. Λαός που συνεχίζει να αντιστέκεται και να αγωνίζεται για Λευτεριά στη Παλαιστίνη . Μέχρι τη νίκη.



70 χρόνια αγώνας της Παλαιστίνης για ελευθερία , ανεξαρτησία,επιστροφή στα εδάφη της.

70 χρόνια γενοκτονίας απο το Ισραήλ.

Αυτού του κράτους, του Ισραήλ, ειναι σύμμαχη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σύμμαχη στις δολοφονίες του κατοχικού στρατού του Ισραήλ, σύμμαχη στα εγκλήματα κατά της Παλαιστίνης



Απο δημοσίευση στο luben η παρακάτω ιστορική αναδρομή και η φωτογραφία του Παλαιστίνιου αγωνιστή . https://luben.tv/politix/165324  

"Το 2018 είναι μια ιδιαίτερη χρονιά, τόσο για τα κατεχόμενα εδάφη της Δυτικής Όχθης, όσο και για την αποκλεισμένη από γη, αέρα και θάλασσα λωρίδα της Γάζας. Τη φετινή χρονιά, συμπληρώνονται 70 χρόνια από τη Νάκμπα (που σημαίνει καταστροφή), τη μαζική εκστρατεία εθνοκάθαρσης που συνδύασε τη δολοφονία χιλιάδων Παλαιστίνιων πολιτών από σιωνιστικές πολιτοφυλακές και τον διωγμό εκατοντάδων χιλιάδων από τα εδάφη τους στην Παλαιστίνη."




Δεν υπάρχουν σχόλια: