Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Ιωάννινα: "Βροχή" απολύσεων με εκτελεστικό όργανο την αστυνομία. Οι εργοδότες απολύουν, η ΕΛΑΣ συλλαμβάνει όσους αρνούνται την απόλυση.Συλλήψεις εργαζομένων που αρνούνται την απόλυση, προσαγωγές και τρομοκρατία είναι το εργασιακό κλίμα σε σούπερ μάρκετ στα Ιωάννινα. 

Εργαζόμενη, μητέρα δύο παιδιών, αρνήθηκε την απόλυσή της και πήγε κανονικά στη βάρδια της με βάση το πρόγραμμα της επιχείρησης, στο Smart Market.  

Αστυνομικοί της ασφάλειας εμφανίστηκαν ξαφνικά και συνέλαβαν την εργαζόμενη χωρίς καμία αιτιολογία ή εξήγηση.

Παρόμοιο περιστατικό συνέβη με εργαζόμενη σε άλλο σούπερ μάρκετ  της πόλης, την συνέλαβαν επειδή αρνήθηκε την απόλυσή της, ένα μήνα πριν στην αλυσίδα Express.


Θυμίζουμε τις μαζικές διώξεις εργαζομένων στο MARKET IN, που ένα χρόνο αγωνίζονται να πάρουν πίσω τις θέσεις εργασίας τους.

Μετά τη σύλληψη, έξω από το μέγαρο της αστυνομίας έγινε  παράσταση διαμαρτυρίας από το Εργατικό Κέντρο και  τα ταξικά σωματεία της πόλης απαιτώντας να αφεθεί ελεύθερη η εργαζόμενη.

Με σύνθημα «ρόπαλα και ΜΑΤ για την εργατιά, κέρδη και προνόμια για τα αφεντικά»  οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν έξω από το δικαστικό μέγαρο μέχρι να αφεθεί ελεύθερη η συνάδελφος τους. Ακολούθησε συγκέντρωση έξω από το Σούπερ Μάρκετ που απέλυσε την εργαζόμενη.

Σε δηλώσεις του,ο πρόεδρος του Εργατικού Kέντρου N.Έξαρχος ανέφερε :

"Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ υπερασπίζεται με νύχια και με δόντια την εργασιακή ζούγκλα. Έχει φορτώσει στις πλάτες της εργατικής τάξης εκατοντάδες αντεργατικούς αντιλαϊκούς  νόμους που διευκολύνουν τις απολύσεις, επιβάλλουν τις μειώσεις μισθών και την τρομοκρατία.

Κι ερχόμαστε τώρα, παρά τις θριαμβολογίες της κυβέρνησης για την μεταμνημονιακή περίοδο, για την ανάπτυξη που έρχεται, να βλέπουμε και νέα πράγματα: όποιος απολύεται και διαμαρτύρεται συλλαμβάνεται. Στη θέση του έρχεται άλλος εργαζόμενος. Φτηνός, ευέλικτος, αναλώσιμος"

Δεν υπάρχουν σχόλια: