Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2018

Εμείς λάθρα παιδιά δεν έχουμε. Λάθροι ειναι οι ρατσιστές και οι φασίστες.



«Για τα μάτια ενός παιδιού που ψάχνει γη, γκρεμίζω ουρανούς»

Η  απόφαση της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Λέσβου, που προκρίνει τη χρήση του όρου «λαθρομετανάστης» από τους εκπαιδευτικούς στα σχολεία του νησιού, είναι ρατσιστική και αναίσχυντη



Η απόφαση πάρθηκε κατά πλειοψηφία, μετά  από σχετική εισήγηση του προέδρου της ΔΑΚΕ εκπαιδευτικών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και Αντιπροέδρου της ΕΛΜΕ,Απόστολου Βαρελτζή. Μειοψήφησαν οι προσκείμενοι εκπαιδευτικοί στις αριστερές παρατάξεις.

Αυτή η απόφαση, προσβάλει την κοινότητα των εκπαιδευτικών και των μαθητών, προσβάλει όλους όσοι διαχρονικά και με αίμα, αγωνίστηκαν και αγωνίζονται για το δικαίωμα στη μόρφωση , για πραγματική μόρφωση και ενάντια στον κοινωνικό αναλφαβητισμό που θέλει το σύστημα. 

Προσβάλει τις χιλιάδες αλληλέγγυων που αγωνίζονται απ' άκρη σε άκρη της χώρας 

Στοχοποιεί τις οικογένειες των προσφύγων, τα παιδιά τους.  Κι όταν λέμε παιδιά των προσφύγων, εννοούμε τα παιδιά του κόσμου, τα παιδιά μας.

Η ασκούμενη ταξική επιθετική πολιτική στην κοινωνία  από τη κυβέρνηση... 

Η πολιτική που απαξιώνει την Παιδεία...

...δίνει χώρο σε τέτοιες ρατσιστικές και φασιστικές επιδόσεις, καλλιεργεί τέτοια περιστατικά  στα σχολειά  σαν συνέχεια αυτών που ήδη συμβαίνουν στην κοινωνία και τα αφομοιώνει....

Δεν υπάρχουν σχόλια: