Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2018

Το δάχτυλο του Γαβρόγλου και η Υπουργός της... Φωτοτυπίας


Οι λέξεις "υποκρισία" και "φαρισαϊσμός" είναι λίγες για να περιγράψουν το απύθμενο θράσος του πολιτικού προσωπικού που γέμισε τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και χρέωσε μέχρι το λαιμό τις επόμενες γενιές.

Φαίνεται ότι δεν έχουν πάρει κανένα μάθημα και με ύφος Σαράντα Αυτοκρατόρων τολμούν να επανεμφανίζονται στο δημόσιο διάλογο εν είδει εισαγγελέα-παιδονόμου, χύνοντας μίσος και χλεύη για τους αυριανούς εργαζόμενους των 400€ επειδή τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν.

Ενοχλήθηκε η κυρία πρώην Υπουργός Παιδείας, πρώην μεγαλοστέλεχος του πρώην ΠΑΣΟΚ και πρώην Επίτροπος της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση από την εικόνα του γραφείου του διαδόχου της, από τους φοιτητές και από το γεγονός ότι ο ΠΑΣΟΚΟΝΟΥΔΟ-συρφετός έχασε το μονοπώλιο της κυβερνητικής εξουσίας, έχασε το μονοπώλιο του σερβιτόρου της ΕΕ.


Ήταν Ιούλιος του 2003 όταν από δημοσίευμα της αντιπολιτευόμενης τότε "Καθημερινής", μαθαίναμε ότι τι η εταιρεία ΕΡΓΟΠΛΑΝ καθώς και η εταιρεία ΚΕΚ ΕΡΓΟΝ -στις οποίες μέτοχος και διευθύνων σύμβουλος ήταν η τότε επίτροπος και εν συνεχεία ο σύζυγός της κ. Ι. Σαλαβάνος- την περίοδο 1998 - 2003 έχουν υπογράψει συμβάσεις με το υπουργείο Εργασίας και φορείς υλοποίησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Β΄ ΚΠΣ, ο προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε τουλάχιστον 1,7 δισ. δραχμές.


Ήταν Σεπτέμβριος του 2011 όταν για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού εκπαιδευτικού συστήματος η τότε Υπουργός Παιδείας κυρία Διαμαντοπούλου απέτυχε στο στοιχειώδες καθήκον να εξασφαλίσει τα σχολικά βιβλία στους μαθητές.

Αντί βιβλίων στους μαθητές παραδόθηκαν φωτοτυπίες, DVD και ηλεκτρονικές διευθύνσεις για να κατεβάσουν και να εκτυπώσουν με έξοδα των φορολογούμενων γονιών τους τα βιβλία της σχολικής χρονιάς.

Την ίδια περίοδο που 230 Πανεπιστημιακές σχολές βρισκόταν σε κινητοποιήσεις απέναντι στην επιχειρούμενη αντιδημοκρατική αναδιάρθρωση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που προέβλεπε την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου και το χάσιμο του εξαμήνου με λιγότερες από 13 εβδομάδες μαθημάτων στο εξάμηνο.



Η ανάρτηση της socialmediα-λογούσας κυρίας Διαμαντοπούλου για την «εισβολή», όπως χαρακτηρίστηκε από συστημικά ΜΜΕ, μαθητών και φοιτητών στο γραφείο του νυν υπουργού κυρίου Γαβρόγλου, προδίδει τη λύσσα του έκπτωτου πολιτικού προσωπικού να επανέλθει στα πολιτικά πράγματα μέσα από την καλλιέργεια αβυσσαλέας ακροδεξιάς ρητορικής.

Η κυρία Διαμαντοπούλου μετά τα όσα έχει διαπράξει εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης είναι η τελευταία που δικαιούται να κάνει μαθήματα πολιτικής σταδιοδρομίας στους φοιτητές και τους μαθητές. 

Η δε προσέγγισή της για την αισθητική εικόνα του υπουργικού γραφείου, έχει ήδη πάρει θέση στην ιστορία επιδερμικότερων πολιτικών δηλώσεων

Καληνύχτα σας κυρία Διαμαντοπούλου, 
καληνύχτα σας κύριε Γαβρόγλου, 
κουνήστε όσο δάχτυλα θέλετε. 

Οι φοιτητές και οι μαθητές είναι ακόμα ζωντανοί, αγωνίζονται φτύνουν στα μούτρα την δήθεν "πρώτη φορά αριστερά" και παραμένουν ίσως οι μόνοι που δεν ονειρεύονται υπουργιλίκια και ... πρωθυπουργιλίκα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: