Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2018

"Φωτιά" στο πετρέλαιο θέρμανσης, αποκαΐδια ζωές και τα κοινωνικά δικαιώματα




Για άλλη μια χρονιά αυξάνεται η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης. 
Όχι ότι τις προηγούμενες χρονιές ήταν φθηνό. 

Θρηνούμε ανθρώπους που χάνονται από "εναλλακτικές" ή και αυτοσχέδιες μορφές θέρμανσης, μαγκάλια, ξυλόσομπες που καίνε σε αυτές ό,τι βρουν, ή παγώνουν, χωρίς καμία δυνατότητα να ζεσταθούν. 

Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένας δολοφόνος που δεν ξεχνά. 

Μα ο πραγματικός δολοφόνος είναι αυτή η πολιτική του αποκλεισμού. 
Ποιος ξεχνά τα παιδιά που χάθηκαν.




Χιλιάδες άνθρωποι, χιλιάδες νοικοκυριά αποκλείονται από το δικαίωμα στην θέρμανση. 


Γέροι άνθρωποι που η πολιτεία, το κράτος ,πήρε από αυτούς την υπεραξία που παρήγαγαν ως εργαζόμενοι για τα αφεντικά και το κράτος, και τους πέταξε απόκληρους στο περιθώριο, προγράφοντας τους  ένα τέλος μέσα στην εξαθλίωση,  εξευτελιστικό. 

Κι έτσι, σβήνονται από τον επόμενο προϋπολογισμό ως "κέρδος" μείωσης εξόδων για το δημόσιο. Έτσι, στον προϋπολογισμό υπολογίζονται λογιστικά οι θάνατοι των γερόντων. Με ποσοστά "εξοικονόμησης χρημάτων" υπέρ του δημοσίου. 

Θρηνούμε ανθρώπους που η παγωνιά σταματάει τη καρδιά τους.

Χιλιάδες υποφέρουν από αρρώστιες , παιδιά περνούν τους περισσότερους μήνες άρρωστα ή στους προθαλάμους των νοσοκομείων. Επειδή το κράτος , η κυβέρνηση, θεωρεί πως δεν χρειάζονται θέρμανση. Έχει άλλους νόμους, το δικαίωμα στην θέρμανση εμποδίζει τους δημοσιονομικούς στόχους και τα πλεονάσματα.

Την ώρα που γίνονται πόλεμοι για τα πετρέλαια και λαοί ξεκληρίζονται και εξορίζονται,τα χρηματιστήρια "χορεύουν" γύρω από το αίμα των λαών τον χορό των κερδών των κεφαλαιοκρατών από το πετρέλαιο.

Ο "χρυσός" τους, δυσπρόσιτος, βυθίζει χιλιάδες οικογένειες, γερόντους, παιδιά, στην εξαθλίωση.

Η κυβέρνηση χορεύει τον χορό των "παροχών", με το μέτρημα του καραγκιόζη : 100 από τον λαό για τους κεφαλαιοκράτες, ένα ξεροκόμματο για τον λαό κι αυτό όχι για όλους, μα  μόνο για λίγους,γι αυτούς που θα προλάβουν, αν προλάβουν. 

Αυτοί, οι γερόντοι και οι ανήμποροι που από την ανέχεια, δεν έχουν άλλο γυρισμό και μοναχοί προς τον θάνατο κινούν, δεν συμπεριλαμβάνονται καν.

Μια ταξική επίθεση που έκανε αποκαΐδια τα κοινωνικά δικαιώματα, το δικαίωμα στη θέρμανση, όπως και το δικαίωμα στη στέγη, στα δημόσια αγαθά, στο ρεύμα και το νερό.

Το κράτος, η κυβέρνηση, δεν έχουν άλλο να επιδείξουν από μια αδυσώπητη εξουσία, χωρίς φραγμούς και ηθική,  μια ταξική επιθετική πολιτική με μανδύα "κοινωνικού κράτους" , με κομμένα επιδόματα και καταργημένα τα κοινωνικά δικαιώματα.  

Πιστοί στην καπιταλιστική εξουσία, διαχειρίζονται με εργολαβία ό,τι πιο αντιλαϊκό τους προστάζουν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Άλλη μια χρονιά που το πετρέλαιο θέρμανσης ξεκινά την τρελή του κούρσα και ο θάνατος παραμονεύει στη φτώχεια τους πιο αδύναμους.


Φωτιά στο πετρέλαιο θέρμανσης, αποκαΐδια ζωές και κοινωνικά δικαιώματα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: