Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018

...αυτοί που αποτελούνε τον εθνικό κορμό



Με ιδιάζουσα ευαισθησία εμφανίζεται στην δημοσιογραφική ατζέντα των συστημικών ΜΜΕ η υπόθεση εκβιασμών και σεξουαλικών παρενοχλήσεων προς φοιτητές και φοιτήτριες από καθηγητή τους στο ΤΕΙ Σερρών.

Ούτε το όνομα, ούτε τη φωτογραφία, ούτε ο δημόσιος βίος του αποτέλεσαν αντικείμενο ειδησεογραφικής έρευνας για τα συστημικά ΜΜΕ, παρότι το βιογραφικό του είναι αναρτημένο στο site του Τμήματος Λογιστικής  ΤΕΙ Σερρών. 






Για παράδειγμα το cnn.gr σε εκτενέστατο ρεπορτάζ του, καλύπτει με λεπτομέρειες το περιεχόμενο της σχηματιζόμενης δικογραφίας, μέρος των απομαγνητοφωνημένων συνομιλιών και στοιχεία της υπόθεσης που αφορούν καταγγελίες φοιτητών και γονιών από το 2011. 

Μάλιστα, στο ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου γίνεται αναφορά σε ρεπορτάζ του τοπικού τηλεοπτικού σταθμού «Δίκτυο TV» από το 2004, όταν οι φοιτητές του ΤΕΙ είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του κτιρίου καταγγέλλοντας τον καθηγητή.

Αντίστοιχη είναι η κάλυψη και σε ρεπορτάζ του newsbomb.gr. Αποκλειστικές λεπτομέρειες, αλλά πουθενά τα στοιχεία του Κυρίου Καθηγητή.

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων του κατηγορούμενου αποτελεί δικαίωμα του και πρόβλεψη της δημοκρατίας και του πολιτισμού μας, θα μπορούσε να ισχυρισθεί κάποιος.

Η ευαισθησία αυτή είναι ξεκάθαρα επιλεκτική, αν αναλογιστούμε την διαπόμπευση και κατασυκοφάντηση πολλών συστημικών ΜΜΕ του ήδη δολοφονημένου Ζακ, με ξεκάθαρο στόχο να απαλλάξουν τους δολοφόνους.

Η ελληνική δικαιοσύνη δικάζει με βάση το "περί κοινού δικαίου αίσθημα". Όταν ένας καθωσπρέπει άνθρωπος κάνει ένα λάθος πρέπει να του δοθεί μια δεύτερη ευκαιρία. Όταν είναι περιθωριακός, ομοφυλόφιλος, αντιεξουσιαστής, χρήστης ναρκωτικών και κυρίως όταν είναι ΦΤΩΧΟΣ τότε είναι λιγότερο πολίτης. 

Όλοι όσοι τώρα μιλούν στο ΤΕΙ-Σερρών, κάνουν λόγο για "γνωστή" υπόθεση, για υπόθεση που γνώριζε από την πρώτη στιγμή κάθε φοιτητής και φοιτήτρια που έμπαινε στη σχολή.

Δεν γνώριζε όμως ούτε ο σύλλογος φοιτητών στον οποίο η ΔΑΠ λαμβάνει 66%, ούτε η Σύγκλητος του ιδρύματος.


Με την έκταση που πήρε η υπόθεση, τα στοιχεία του Κυρίου Καθηγητή και των ακροδεξιών ομοϊδεατών υπερασπιστών των δημοσιοποιήθηκαν στον θαυμαστό κόσμο του fb. 

Τα κύματα της πρωτόλειας ενημέρωσης ξεπέρασαν για μια ακόμη φορά τα αδύναμα φράγματα της συστημικής δημοσιογραφίας. 

Ιδού λοιπόν ο νοσταλγός της Χουντικής Επταετίας και συνοδοιπόρος επιφανών στελεχών της ΝΔ :









Δεν υπάρχουν σχόλια: