Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2018

Ξεσηκωμός στο Βόλο κατά της καύσης σκουπιδιών. Σύμπλευση κυβέρνησης-ΑΓΕΤ


Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει ότι πλοίο με 2.500 τόνους πλαστικών σκουπιδιών ξεφορτώνει στην ΑΓΕΤ ενώ πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα στην παραλιακή πύλη του εργοστασίου.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων:«Νέο φορτίο ήρθε σήμερα διά θαλάσσης στο λιμάνι της ΑΓΕΤ με σκοπό να ξεφορτώσει στις εγκαταστάσεις της εταιρείας 2.500 τόνους πλαστικών σκουπιδιών, διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει. 

Επειδή το φορτίο αυτό, ως γνωστόν, θα καεί ως «εναλλακτικό καύσιμο», με ευθύνες και των τοπικών αρχών και της κυβέρνησης που προωθεί την καύση απορριμμάτων σε πλήρη σύμπλευση με τα συμφέροντα των τσιμεντοβιομηχανιών, καθώς και με τη χαρακτηριστική αδράνεια των τοπικών βουλευτών, οφείλουμε όλοι να είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε την υγεία μας και το μέλλον των παιδιών μας».

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης απορριμμάτων παράλληλα προετοιμάζει την επόμενη κινητοποίησή της για τις προσεχείς ημέρες.

Τη Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2018 θα πραγματοποιήσει τη νέα συνέλευσή της, με σκοπό να συζητηθούν οι τρέχουσες εξελίξεις και να αποφασιστούν οι επόμενες ενέργειές της. Ο χώρος και η ώρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

(Οι φωτογραφίες είναι από τη σελίδα της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου στο FB).
Δεν υπάρχουν σχόλια: