Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2018

200 σπίτια με ρωγμές και ακατάλληλο σχολείο στη Στρατονίκη των φουρνέλων της Eldorado, που θέλει να ελέγξει τον εαυτό της!


Τεράστιο το πρόβλημα στη Στρατονίκη Χαλκιδικής των φουρνέλων της Eldorado με καθιζήσεις και ρωγμές σε 200 κατοικίες, το σύνολο σχεδόν του οικισμού, στην εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο, που εκκενώθηκε με απόφαση του Δήμου Αριστοτέλη πριν από τρία χρόνια και παραμένει κλειστό καθώς διαπιστώθηκε η επικινδυνότητα του κτιρίου.

Το χωριό κινδυνεύει να βουλιάξει, αφού τα φουρνέλα που χρησιμοποιεί η θυγατρική της καναδικής πολυεθνικής Eldorado Gold, η "Ελληνικός Χρυσός" στις υπόγειες στοές που έχει ανοίξει κάτω από τη Στρατονίκη προκαλούν ρωγματώσεις στο έδαφος και στα κτίρια.

Τον τελευταίο καιρό γίνεται μεθοδευμένη προσπάθεια από κέντρα που πρόσκεινται στην εταιρία ώστε η Eldorado να αναλάβει με δική της χρηματοδότηση και δική της επιστημονική εμπλοκή (!)  να ελέγξει πού (!) οφείλεται το φαινόμενο, να ελέγξει δηλαδή τον εαυτό της.


Η εταιρία έχοντας χρησιμοποιήσει την οικονομική της δύναμη για να εξαγοράσει συνειδήσεις, διαθέτει αρκετούς πρόθυμους για να προωθήσουν την ατζέντα της.




(Φωτο από antigoldgr.org )

Δεν υπάρχουν σχόλια: