Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων στη WIND για τον πλειστηριασμό κατοικίας από την εταιρία

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ HELLAS (WIND)
Αρ. Απόφασης Πρωτοδικείου Αθηνών 4348/2005

Αθήνα 25/10/2013


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ WIND ΟΔΗΓΗΣΕ ΣΤΟΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟ ΚΑΤΟΙΚΙΑ 4ΜΕΛΟΥΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΧΡΕΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ
Σ’ αυτή την τραγική θέση οδήγησε η απόφαση της WIND να διεκδικήσει μέχρις εσχάτων τα χρήματα, από μια οικογένεια στον Πύργο Ηλείας, αφού το δικαστήριο έβγαλε στο «σφυρί» την κατοικία που διαμένουν. Το χρέος ήταν μερικές εκατοντάδες ευρώ, αλλά η οικονομική κρίση που χτύπησε την οικογένεια, όπως χιλιάδες άλλες οικογένειες στον τόπο μας, τους στέρησε την δυνατότητα της αποπληρωμής του και το χρέος έφτασε στα 2.200 ευρώ.
Η κινητοποίηση πολιτικών οργανώσεων, συλλογικοτήτων και κατοίκων του Πύργου που έδειξαν την αλληλεγγύη τους στην οικογένεια εμπόδισαν τον πλειστηριασμό.
Σε παρέμβαση του Σωματείου μας προς τη διοίκηση της Wind, λάβαμε την απάντηση ότι πρόκειται για πρακτική συνεργαζόμενου δικηγορικού γραφείου και όχι της ίδιας της Wind. Αυτό δεν απαλλάσσει την WIND  από τις ευθύνες της, καθώς έχει αναθέσει σε εργολάβους-δικηγορικές εταιρίες την διεκπεραίωση τόσο σημαντικών και ευαίσθητων θεμάτων με ιδιαίτερο κοινωνικό αντίχτυπο.  Ως ΔΣ του σωματείου επιφυλασσόμαστε για τη συνέχεια.
 Όμως η ουσία παραμένει αμείλικτη: σ’ αυτή την κατάσταση οδηγεί η σύγχρονη κερδοσκοπία, το κυνήγι του κέρδους στην προσπάθεια να φορτωθεί η κρίση στην αγορά στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού, αδιαφορώντας και για τις πιο στοιχειώδεις κοινωνικές ανάγκες, όπως να έχει μια οικογένεια σπίτι. Γι’ αυτό η ευθύνη ανήκει στη διοίκηση της Wind, όσο κι αν προσπαθεί εκ των υστέρων να την αποποιηθεί. Πόσες άλλες τέτοιες περιπτώσεις δεν θα δουν το φως της δημοσιότητας και θα έχουν τραγική κατάληξη για τα θύματα;
Γι’ αυτό, η είδηση αυτή μας δημιούργησε πλημμύρα συναισθημάτων, όπως οργή και αηδία προς τους διοικούντες της εταιρίας όπου εργαζόμαστε και είναι υπεύθυνοι γι’ αυτό το τραγικό και άδικο γεγονός. Δεν μας εξέπληξε, αφού η διοίκηση της WIND δείχνει ακόμα μία φορά το πραγματικό «κοινωνικό πρόσωπο» που τους διακρίνει και όχι αυτό που παρουσιάζουν στις διαφημίσεις. Διαφημίζουν ότι νοιάζονται για τους ανθρώπους τους. Νοιάζονται τόσο πολύ που έχουν φροντίσει ν’ απολύσουν 900 συναδέλφους μας τα τελευταία 5 (πέντε) χρόνια. Τους απασχολεί τόσο πολύ το καλό μας που θέλουν να μας πετάξουν σε μια νέα εταιρία «χωματερή», χωρίς συλλογικές συμβάσεις εργασίας , με μισθούς πείνας και χωρίς εργασιακά δικαιώματα.
Τον ίδιο άδικο δρόμο ακολουθούν και με την κοινωνία. Ενώ από την μία συσσωρεύουν μεγάλα κέρδη από τις τσέπες των καταναλωτών, ακόμα κι αυτά τα χρόνια της κρίσης, και σπαταλάνε εκατομμύρια ευρώ για διαφημιστικές καμπάνιες, από την άλλη βγάζουν στο δρόμο άστεγους τέσσερις ανθρώπους επειδή δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τον λογαριασμό του κινητού. Δεν υπάρχουν λόγια άξια για να περιγράψουν αυτή την «κοινωνική πολιτική» που ασκεί η διοίκηση της εταιρίας.
Δεν είναι η πρώτη φορά που η WIND προχωρά σε τέτοια κοινωνικά άδικη κίνηση. Ένα χρόνο πριν λίγο έλλειψε να βγάλει στο σφυρί το σπίτι και άλλης οικογένειας στην Αθήνα, πάλι για μερικές εκατοντάδες ευρώ. Το ΔΣ του σωματείου μας είχε παρέμβει στην διοίκηση της εταιρίας και είχε απαιτήσει την άμεση παύση της δικαστικής δίωξης της οικογένειας. Η αντίδρασή μας ενώθηκε με τις αντιδράσεις της κοινωνίας ώστε η διοίκηση να αναγκαστεί να σταματήσει την δικαστική δίωξη και τον ξεσπιτωμό της οικογένειας.
Ενημερώσαμε τη Διεύθυνση Προσωπικού και απαιτήσαμε από τη διοίκηση και τους ιδιοκτήτες της εταιρίας να σταματήσουν τώρα τον άδικο πλειστηριασμό και τον ξεσπιτωμό της 4μελούς οικογένειας. Η απάντηση που λάβαμε και γνωστοποιούμε με κάθε επιφύλαξη, είναι ότι θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες ώστε να μην προχωρήσει ο πλειστηριασμός. Ωστόσο, αυτό δεν αναιρεί την ευθύνη των εταιρειών γι’ αυτή την κατάσταση και αποδεικνύει ότι η συλλογική αντίδραση και αντίσταση απέναντι σ’ αυτές τις άδικες πραχτικές των εργοδοτών-εταιρειών και των μηχανισμών που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση, μπορούν να τις ανακόψουν.
Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας – Καμιά οικογένεια χωρίς σπίτι στο όνομα του κέρδους
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΙΜ (WIND)-ΠΑ.Σ.Ε.ΤΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια: