Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Αριστερή Συσπείρωση - ΟΛΟΙ στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο 26/10 στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα



Το τελευταίο διάστημα διεξάγεται μία προσπάθεια από την πλευρά της δικομματικής κυβέρνησης να ανακτήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων, μέσω των διώξεων στελεχών της Χρυσής Αυγής, και να αποδυναμώσει την αντιφασιστική πάλη του λαϊκού κινήματος. Ταυτόχρονα, προσπαθεί να επιβάλει, πρωτίστως ιδεολογικά, τη λογική των «δύο άκρων»βάζοντας στο ίδιο τσουβάλι τους αγωνιζόμενους Συνδικαλιστικούς Φορείς και την Αριστερά με τη ναζιστική συμμορία της Χρυσής Αυγής και να παρασύρει την πολιτική συζήτηση μακριά από τη φτωχοποίηση του ελληνικού λαού λόγω της μνημονιακής πολιτικής τους, τα οριζόντια μέτρα που πλήττουν μιά σειρά από κλάδους και το νέο μνημόνιο το οποίο ετοιμάζεται για το επόμενο διάστημα.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία είναι που η Αριστερά και το κίνημα δεν πρέπει να πατήσουν την μπανανόφλουδα του «συνταγματικού τόξου», της δημοκρατίας των μνημονίων και πρέπει να αναδιατάξουν το κλίμα που η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει. Κάτι τέτοιο είναι εφικτό μέσα από την επαναφορά της συζήτησης στην ουσία της, τις επιπτώσεις της ασκούμενης πολιτικής του Κεφαλαίου πάνω στην Κοινωνία, μέσω της όξυνσης των κινηματικών διαδικασιών (γενικές συνελεύσεις, καταλήψεις, απεργίες, πορείες), μέσω της λήψης, σε πρακτικό επίπεδο, όλων των αναγκαίων μέτρων λαϊκής αυτοάμυνας και περιφρούρησης των λαϊκών αγώνων και αγωνιστών, απέναντι σε επιθέσεις κράτους και παρακράτους. 

Ταυτόχρονα, η Αριστερά οφείλει να δει ρεαλιστικά την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί μέσα σε μία σειρά από τους φυσικούς της χώρους, όπως είναι πολλές λαϊκές και εργατικές συνοικίες του Πειραία και της Αθήνας (Πατήσια, Άγιος Παντελεήμονας, η περιοχή γύρω από το σταθμό Λαρίσης, Πέραμα, Κερατσίνι κα). Σε αυτές τις συνοικίες έχει ατονίσει σημαντικά η παρέμβαση ολόκληρης της Αριστεράς και ταυτόχρονα έχει ενδυναμωθεί η Χρυσή Αυγή.

Σπάζοντας λοιπόν το κλίμα φόβου και τρομοκρατίας και στην προσπάθεια να καταπατηθεί η ρατσιστική και φασιστική ιδεολογία και το μίσος που συστηματικά καλλιεργούσε η ΧΑ σε αυτές τις γειτονιές, χρειάζεται μία οργανωμένη και συστηματική παρέμβαση όλων των αριστερών δυνάμεων όσο το δυνατόν πιο «πλατιά» και μακριά από λογικές ιδεολογικής καθαρότητας. Χρειάζονται επίσης διαδικασίες συντονισμού και η συγκρότηση αντιφασιστικών πρωτοβουλιών με τη συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων πολιτικών και συνδικαλιστικών φορέων, συλλογικοτήτων και ατόμων. 

Η Αριστερή Συσπείρωση καλεί στη μαζική, αντιφασιστική – αντιρατσιστική κινητοποίηση του Σαββάτου 26/10 στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα για τη ματαίωση των σχεδίων ανασυγκρότησης της Χρυσής Αυγής. Με αρχή το Σάββατο πρέπει να ξεκινήσει μιά κεντρική πολιτική μάχη για την Αριστερά και το λαϊκό κίνημα στην προσπάθεια διάλυσης της φασιστικής, ρατσιστικής ιδεολογίας, απογκετοποίησης του κέντρου της Αθήνας και συγκροτημένης παρέμβασης για την οριστική διάλυση της Χρυσής Αυγής και των πολιτικών που την εξέθρεψαν.

Αριστερή Συσπείρωση

Αθήνα 25/10/2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: