Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

Εκλογές ΤΕΕ 2013. Συνάδελφε πριν πας να ψηφίσεις Διάβασε: Γ. Γαμβρίλης: "Θα γίνουμε τράπεζα των μικρομεσαίων"



Αναδημοσίευση από Capital.gr. Εκτός των 200 εκατ. € που μόλις πρόσφατα αφαίμαξε από το ταμείο μας, η διοίκηση του ετοιμάζεται για νέες μεγάλες επιτυχίες. Συνάδελφοι, πριν πάτε στις κάλπες του ΤΕΕ στις 24/11 για ψάξτε τι λένε τα διάφορα ψηφοδέλτια για το θέμα της Άττικα και του ΤΣΜΕΔΕ.

Η Attica Bank αποτελώντας μοναδική εξαίρεση, κάλυψε με ιδία μέσα τη διόλου αμελητέα αύξηση κεφαλαίου των 400 εκατ. ευρώ αποτελώντας σήμερα τη μόνη τράπεζα που είναι πλήρως ιδιωτική, χωρίς να υπόκειται σε κανενός είδους έλεγχο από την τρόικα. 
"Το κεντρικό μας σύνθημα εξ΄ αρχής ήταν ότι δεν κάνουμε αύξηση για την αύξηση" σημειώνει σε συνέντευξη που παραχωρεί στο κυριακάτικο ΒΗΜΑ ο Γιάννης Γαμβρίλης, πρόεδρος και εντεταλμένος σύμβουλος της Attica Bank και πρόεδρος του ΤΣΜΕΔΕ. 
"Η αύξηση κεφαλαίου ήταν το μέσο για να μπορέσουμε να μετασχηματίσουμε την τράπεζα σε έναν ευέλικτο οργανισμό που θα είναι σε θέση να χρηματοδοτήσει την οικονομία, δίνοντας έμφαση στη ραχοκοκαλιά της", τονίζει ο ίδιος σχετικά. 
Όπως εξηγεί, το πλάνο της διοίκησης της Attica Bank κινείται προς τρεις κατευθύνσεις.

1. Στην οριστικοποίηση της πολιτικής πιστοδοτήσεων με στόχο την επικέντρωση σε εξωστρεφείς και καινοτόμους κλάδους με προοπτικές ανάπτυξης. 
2. Στην εσωτερική αναδιοργάνωση της τράπεζας, με αλλαγή του οργανογράμματος και αξιοποίηση του στελεχικού δυναμικού, ώστε να λειτουργεί πιο αποδοτικά και συγκεντρωτικά, με στόχο να μειωθεί η "απόσταση" που χωρίζει την κεντρική της διοίκηση από τον πελάτη. 
3. Στην καλύτερη διαχείριση του πιστωτικού κινδύνου, με την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνικών μέτρησης και ελέγχου του ρίσκου και με διατήρηση επιθετικής πολιτικής προβλέψεων. 
Τί θέση μπορει να έχει ωστόσο ένα πιστωτικό ίδρυμα με μονοψήφια μερίδια σε ένα περιβάλλον όπου το μέγεθος αποτελεί κρίσιμη συνιστώσα για την εξασφάλιση χρηματοδοτικών πόρων από την ελεύθερη αγορά; 
" Με την πλήρη εφαρμογή του σχεδίου αναδιάρθρωσης που έχουμε εκπονήσει θα είμαστε σε θέση να στηρίξουμε την οικονομία" απαντά ο κ. Γαμβρίλης.

Όπως εξηγεί: " Η ενίσχυση των καταθέσεων, που σήμερα ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ, και η επανασύνδεση με τις αγορές θα επιτρέψουν στην τράπεζα να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις".
Ως στόχος στις δανειοδοτήσεις, όπως αναφέρει το ΒΗΜΑ, έχει τεθεί ο διπλασιασμός του μεριδίου αγοράς πάνω από το 3%. Στο υπό διαμόρφωση σχέδιο της τράπεζας η στόχευση ως προς τους κλάδους που θα ενισχυθούν έχει σχεδόν οριστικοποιηθεί. 
Έμφαση θα δοθεί στη χρηματοδότηση επιχειρήσεων και επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται σε κλάδους με προοπτικές: γεωργία, τουρισμός, Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και κατασκευές, λόγω της ιδιαίτερης σχέσης που υπάρχει με τις τεχνικές εταιρείες, δεδομένου ότι βασικός μέτοχος της Attica Bank, είναι το ΤΣΜΕΔΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: