Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2013

Δεν είναι μόνο η Χρυσή Αυγή φασισμός

Από sport24.gr

Ο Κώστας Καίσαρης γράφει για τον φασισμό. Όχι για τον φασισμό του Μιχαλολιάκου και της Χρυσής Αυγής. Γράφει για τον φασισμό της καθημερινότητα. Τον οικονομικό και κοινωνικό φασισμό που δεν σκοτώνει με το μαχαίρι, αλλά με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου.





Ξεκάστε, σκουπίστε, τελειώστε. Δεν είναι τόσο απλό και τόσο εύκολο, όμως, με τον φασισμό. Κάνουμε ένα ντου δηλαδή, μπουζουριάζουμε Μιχαλοκλιάκο, Παππά, Λαγό κι άλλα επιφανή στελέχη, στήνουμε κι ένα σόου με τα παλικάρια της αντιτρομοκρατικής με τα αυτόματα και τις κουκούλες και καθαρίσαμε.

Από εκεί και πέρα τρέχουμε: Σαμαράς, Καμμένος, Καρατζαφέρης ν' ανοίξουν τη μεγάλη αγκαλιά της δεξιάς παράταξης, για τις τετρακόσιες τόσες χιλιάδες των ορφανών ψηφοφόρων. Ποιος θα προλάβει πρώτος να στεγάσει τους μετανοούντες που τρόμαξαν από τα κάδρα με τον Χίτλερ και τα γερμανικά κράνη των Ες Ες που είχε ο Παππάς στο σπίτι του. Ο Φασισμός, άλλωστε, τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα δεν αφορά μόνο τους τραμπούκους και τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής. Φασισμός είναι οι συνθήκες ζωής που έχουν επιβληθεί σ' αυτόν τον τόπο.
Φασισμός είναι το 1,5 εκατομμύριο άνεργοι (που αν υπολογίσουμε και αυτούς που κάνουν 1-2 μεροκάματα τη βδομάδα φτάνουν τα 2 εκατομμύρια). Φασισμός είναι να δουλεύεις και αν έχεις να πληρωθείς 3, 6 μήνες ή και ακόμα παραπάνω.
  • Φασισμός είναι να παρακαλάς, να φιλάς κατουρημένες ποδιές για να βρεις δουλειά. Και να μη βρίσκεις.
  • Φασισμός είναι να δουλεύεις, για είκοσι ευρώ την ημέρα κι ανασφάλιστος. Και να πρέπει να λες κι ευχαριστώ από πάνω.
  • Φασισμός είναι να σου κόβουν το ηλεκτρικό ρεύμα επειδή δεν έχεις να το πληρώσεις και να στέκεσαι δύο ώρες στην ουρά, να ξεφτιλίζεσαι παρακαλώντας για διακανονισμό.
  • Φασισμός είναι να μην έχεις το 1.60 ευρώ για το εισιτήριο του μετρό, να ταξιδεύεις τράκα και αν φοβάσαι μη τυχόν και μπει ο ελεγκτής.
  • Φασισμός είναι οι ειδήσεις των "8". Και οι εκπομπές "διαλόγου", που για κάθε εκατό φορές που μιλάει ο Πάγκαλος μιλάει μία και ο Πουλικάκος.
  • Φασισμός είναι να είσαι άνεργος στα 30 σου χρόνια και να ζητάς χαρτζιλίκι από τον πατέρα σου. Να είσαι άνεργος στα 50 σου χρόνια και να ζεις από τη σύνταξη της μάνας σου. Φασισμός είναι να σου κατάσχουν το επίδομα ανεργίας επειδή χρωστάς στο δημόσιο! Λες και υπάρχει άνεργος που να μη χρωστάει.
  • Φασισμός είναι τα κλειστά Νοσοκομεία. Τα 25 ευρώ εισιτήριο για όσα είναι ανοιχτά. Φασισμός είναι να μην έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς. Φασισμός είναι 1,3 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΤΕΒΕ να αδυνατούν να πληρώσουν τις εισφορές τους και να έχουν χάσει (όπως και τα μέλη των οικογενειών τους) το δικαίωμα στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Φασισμός είναι η υποβάθμιση της Παιδείας.
  • Φασισμός είναι όταν κόβονται οι συντάξεις αλλά δεν πληρώνουν φόρους οι εφοπλιστές.
  • Φασισμός είναι να είσαι 25 χρόνων και να μην έχεις 20 ευρώ στην τσέπη σου για να πας σινεμά και για έναν καφέ με το κορίτσι σου.
  • Φασισμός στη δημοκρατική υποτίθεται Ελλάδα είναι να ζουν και να εργάζονται οι μετανάστες σε συνθήκες δουλείας.
  • Φασισμός είναι τα στρατόπεδα συγκέντρωσης λαθρομεταναστών που εύσχημα αποκαλούνται κέντρα υποδοχής".

ΑΥΤΟΣ ο φασισμός δεν υπολείπεται σε τίποτα από τον φασισμό του Μιχαλολιάκου. Αυτός ο φασισμός λίγα έχει να ζηλέψει από τον φασισμό του Χίτλερ. Ο τότε φασίστας έκαιγε ανθρώπους στο Άουσβιτς και στα άλλα στρατόπεδα συγκέντρωσης. Ο φασισμός εν μέρη καίει ζωές και όνειρα. Όλα αυτά που είπαμε, όλα αυτά που συμβαίνουν τα τρία τελευταία χρόνια δεν αφορούν κάποιες μεμονωμένες περιπτώσεις. Η φτώχεια και η ανέχεια φτάνουν στα 1/3 του πληθυσμού. Αυτός ο φασισμός, ο οικονομικός φασισμός είναι εξίσου σκληρός και επώδυνος με τους μαχαιροβγάλτες της Χρυσής Αυγής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: