Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Δελτίο τύπου για την υποδοχή των πρωτοετών φοιτητών ΕΜΠ



Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2013

Χθες (9/10/2013) πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Τελετών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στην Πολυτεχνειούπολη Ζωγράφου, εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των πρωτοετών φοιτητών, ύστερα από πρόσκληση των εργαζομένων του Ιδρύματος.
Εκπρόσωποι των Συλλόγων εργαζομένων, διδασκόντων και φοιτητών, καθώς και η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού του Ε.Μ.Π. καλωσόρισαν τους πρωτοετείς φοιτητές σε μία κατάμεστη αίθουσα και τους ενημέρωσαν για τις δραματικές επιπτώσεις του μέτρου της διαθεσιμότητας στα Πανεπιστήμια και ειδικότερα στο Ε.Μ.Π., στο οποίο η μείωση του προσωπικού υπερβαίνει το 45%.
Η ανταπόκριση των φοιτητών υπήρξε συγκινητική. Κατανοώντας πλήρως τους λόγους που έχουν οδηγήσει το Ε.Μ.Π. σε αδυναμία λειτουργίας και συμμεριζόμενοι απόλυτα την αγωνία που εκφράστηκε από εργαζόμενους, διδάσκοντες και φοιτητές, εξέφρασαν θερμά την επιθυμία τους να συμμετάσχουν ενεργά, ως μέλη πλέον της οικογένειας του Ε.Μ.Π., στον αγώνα που δίνει σύσσωμη η πολυτεχνειακή κοινότητα για τη διαφύλαξη της ποιότητας σπουδών και του κύρους του Ε.Μ.Π. και την προάσπιση του Δημόσιου και Δωρεάν Πανεπιστημίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: