Παρασκευή 4 Οκτωβρίου 2013

Έτσι κάνουν οι Ναζί

Από: www.alfavita.gr

Του Παναγιώτη Κάτσικα

Στην τωρινή απολογία του ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής δήλωσε πως «Δεν είμαι ναζιστής, δεν είμαι εθνικοσοσιαλιστής, είμαι Έλληνας Εθνικιστής»

Στο απολογητικό του υπόμνημα ο Ν.Μ. καταδικάζει την βία και την στρατιωτική αμφίεση
Οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των δοσίλογων δεν έχουν ούτε καν το σθένος να υποστηρίξουν τις πραγματικές τους ιδεές έτσι και αλλιώς είναι στο DNA τους οι δηλώσεις μετάνοιας απέναντι στο σύστημα που τους εξέθρεψε και που υπηρετούν

Μνημείο θρασυδειλίας

Οι έξαλλοι τραμπούκοι, που φώναζαν στους παραληρούντες Χρυσαυγίτες «εσείς είστε τα τάγματα εφόδου», στις απολογίες τους καταδικάζουν τη βία.

Οι υμνητές του Χίτλερ, που χαιρετούσαν παντού όπως τα γερμανικά SS, δηλώνουν στους δικαστές ότι δεν ασπάζονται τον Εθνικοσοσιαλισμό


"Βάζεις στοίχημα Τατάκη, του είπε, πως θα υπογράψεις δήλωση;"

Οι πραγματικοί ήρωες του λαού σε αντίθεση με τους νεοναζιστές ποτέ δεν αποκήρυξαν τα πιστεύω τους ακόμα και όταν βρέθηκαν μπροστά στο απόσπασμα

Στην εξορία οι βασανιστές του Κατράκη του λένε να γονατίσει αλλιώς θα πεθάνει και εκείνος απαντάει «Οχι, ρε παιδιά, τέτοια χάρη δε σας την κάνω»

Στην ανάκριση Βάρναλη επί χούντας όταν ρωτήθηκε ποιό είναι το πολιτικό του πιστεύω ο ίδιος απαντάει «Πολύ ανιαροί είσθε. Όλο τα ίδια ρωτάτε. Σας το 'πα μια φορά και φθάνει: είμαι κομμουνιστής»

«Eίμαι μέλος της KE του KKE και ακριβώς για την ιδιότητά μου αυτή δικάζομαι γιατί το Kόμμα μου παλεύει και χαράζει το δρόμο της ειρήνης, της ανεξαρτησίας και της ελευθερίας» ήταν κάποια από τα λόγια του Νίκου Μπελογιάννη στις δίκες-παρωδία που τον οδήγησαν στο εκτελεστικό απόσπασμα

Ο Μήτσος Τατάκης γενικός ΓΓ της Ενωσης Ναυτιλων Αξιωματικων εξορισμένος στην Μακρόνησο θέλουν να του αποσπάσουν δήλωση
Μετά από μια βδομάδα, ο βασανιστής του, ο Κόθρας, τον προκάλεσε να βάλουν στοίχημα

«Βάζεις στοίχημα Τατάκη, του είπε, πως θα υπογράψεις δήλωση;

Όχι, Κόθρα, του απάντησε. Δε βάζω στοίχημα. Γιατί είσαι φτωχός και σε λυπάμαι, θα χάσεις το στοίχημα.»

Και ο Τατάκης συνέχισε. Παρά τους φοβερούς πόνους, μέρα τη μέρα, έφτασε τις 33 μέρες. Οι γιατροί της Μακρονήσου δεν πίστευαν ότι μπορούσε άνθρωπος να βαστάξει πάνω από 12-15 μέρες τέτοιο μαρτύριο. Και όμως, ο Τατάκης ξεπέρασε όλα τα όρια. Ο Κόθρας έχασε το “στοίχημα”.

Όταν τον ρώτησαν γιατί το έκανε αυτό, απάντησε:
«Το έκαμα για να αποδείξω πως όλα τα πλάνα της ανθρώπινης αντοχής, οι αγωνιστές τα ξεπερνάνε, όταν πιστεύουν και θέλουν. Δεν υπάρχουν άπαρτα φρούρια για τους κομμουνιστές!»

Ο Τατάκης δεν μπορούσε να εξοντωθεί ηθικά, ήταν αλύγιστος. Γι’ αυτό και αποφάσισαν να τον εξοντώσουν βιολογικά. Τη νύχτα 9 προς 10 Γενάρη του 1950, ο καπετάνιος πέθανε μετά από φριχτά βασανιστήρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: