Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2013

"μικρέ μη σταματήσεις να βγαίνεις στο δρόμο και μη σταματήσεις να αγωνίζεσαι για όσα πιστεύεις"


Ένας αγωνιστής έφυγε ...
Τον είχα πρωτογνωρίσει εδώ και κοντα 10 χρόνια και μου είχε πει : 
"μικρέ μη σταματήσεις να βγαίνεις στο δρόμο και μη σταματήσεις να αγωνίζεσαι για όσα πιστεύεις"

Τον έβλεπα πάντα στις πορείες , πρώτη γραμμή στον Δεκέμβρη του 2008, πρώτη γραμμή σε όλη του την Ζωη. Τελευταία φορά τον συνάντησα ένα βράδυ στα γραφεία της ΟΛΜΕ σε μια επιτροπή για την υπεράσπιση Τούρκων αγωνιστών και στην αντιφασιστική πορεία προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής.


Ο Αντωνης Καρρας αν και ανηκε στο χωρο του ΠΑΣΟΚ ,ήταν ενα απο τα ιδρυτικα του στελεχη, ηταν ενας αξιοπρεπης μαχητης που παλευε παντα για το δικιο του λαου, συγκρουστηκε με τις ξεπουλημενες κομματικες ηγεσιες και ποτε δεν βολευτηκε σε θεσεις. Ειχε μεγαλη αντιστασιακη δραση εναντια στην χουντα. Τοτε «εκανε βαρκα» μεταξύ Ελλαδας και Ιταλιας, δηλαδη θαλασσια δρομολογια, μεταφεροντας αντιστασιακους που επρεπε να φυγουν απο την Ελλαδα ή να επιστρεψουν για να αναλαβουν δραση. Παντα στο πλευρο της νεολαιας συμμετειχε δυναμικα σε διαδηλωσεις οπως το 2008 με την δολοφονια του 15 χρονου Αλεξη Γρηγορόπουλου. Απο εκεινες τις μερες ειναι και οι  φωτογραφίες που τον βλεπουμε να στεκεται μπροστα απο τα ματ και το χερι του στη συνεχεια να ειναι ματωμενο απο την επιθεση που δεχθηκε απο τους ενστολους δολοφονους

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στην κηδεία του Αντώνη Καρρά, υπήρχε ένα στεφάνι που στο αναρτημένο του ύφασμα έγραφε: ¨Εσύ φεύγεις με το κεφάλι ψηλά Αντώνη Καρρά. Οι κοινωνικοί σου αγώνες φωτεινοί δρόμοι¨. Αυτός που έγραψε αυτή τη φράση ήξερε: Ο Αντώνης ανήκε στα κοινωνικά κινήματα, ανήκε στη μάχη για τα κοινωνικά οράματα, ανήκε στους συντρόφους του στο δρόμο. Με τα λαμόγια του νεο-ΠΑΣΟΚ και του μνημονίου κάνει αντίστιξη το μήνυμα στο στεφάνι (δηλ. εσύ έφυγες με το κεφάλι ψηλά, ενώ οι άλλοι....). Κάποιοι από τους ¨άλλους¨-δηλ. τα λαμόγια του νεο-ΠΑΣΟΚ-, φρόντισαν βέβαια να σκυλεύσουν με την παρουσία τους την κηδεία του Αντώνη και το κοινωνικό μήνυμα ολόκληρης της ζωής του.Ενώ τον θεωρούσαν έναν γραφικό ενοχλητικό γέρο, που τους ¨εκθέτει¨ ανεπανόρθωτα με τις πράξεις του και την πολιτική του παρουσία. Απλώς τα νεο-λαμόγια, δεν τολμούσαν να τον διαγράψουν λόγω ιστορικότητας του Αντώνη για τον πάλαι-ποτέ σοσιαλιστικό-κινηματικό αυτό χώρο(μεταπολίττευση). Θαν.