Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2013

ΚΑΝEIΣ ΑΓΩΝΙΣΤHΣ ΑΠO ΤΗΝ ΤΟΥΡΚIΑ ΔΕΝ ΠΡEΠΕΙ ΝΑ ΕΚΔΟΘΕI! ΛΕΥΤΕΡΙA ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟYΣ ΚΡΑΤΟYΜΕΝΟΥΣ!



Η αλληλεγγύη είναι πιο δυνατή από τις διώξεις. Η αλληλεγγύη θα νικήσει. Υπογράφουμε ΕΔΩ το Ψήφισμα συμπαράστασης για την μή έκδοση των Τούρκων Πολιτικών Προσφύγων 







Ψήφισμα συμπαράστασης
Τον τελευταίο καιρό η ελληνική κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε εφόδους σε σπίτια και χώρους εργασίας πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία. Η αστυνομία τους συλλαμβάνει, τους φυλακίζει και δρομολογείται η έκδοσή τους στην Τουρκία και σε άλλες χώρες. Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του BULUTYAYLA που τον απήγαγαν στη μέση του δρόμου, τον παρέδωσαν στο καθεστώς Ερντογάν με τρόπο γκανγκστερικό, ισχυριζόμενοι μάλιστα πως η σύλληψή του έγινε στην Τουρκία!
Τέσσερις αγωνιστές πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις ελληνικές φυλακές και υπάρχει γι' αυτούς αίτημα για την έκδοσή τους από Γερμανία, Γαλλία, Τουρκία. Το "έγκλημά" που τους καταλογίζεται από τις χώρες αυτές είναι η πολιτική τους δράση. Αν ο AHMET DUSGUNYUKSEL εκδοθεί στην Γερμανία θα φυλακιστεί για 3 χρόνια σε καθεστώς απομόνωσης. Πολύχρονη φυλάκιση περιμένει και τονERDOGAN CAKIR, αν εκδοθεί στη Γαλλία. Η έκδοση στην Τουρκία των HASAN BIBER και MEHMET YAYLA θα σημαίνει για τους δύο αγωνιστές φυλάκιση, βασανιστήρια, εξόντωση.
Οι 4 φυλακισμένοι αγωνιστές βρίσκονται σε απεργία πείνας αορίστου χρόνου από τις 24 Σεπτέμβρη ενάντια στις άδικες δικαστικές αποφάσεις σε βάρος τους και με αίτημα τη μη έκδοσή τους.
Υποστηρίζουμε τα αιτήματά τους. Υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας ενάντια σε μια επιλογή (την έκδοση των αγωνιστών στους διώκτες τους), η οποία είναι πέρα και έξω από κάθε λογική δικαίου, ανθρωπιάς, σεβασμού των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Ο ελληνικός λαός, ο οποίος έζησε δραματικά την προσφυγιά, τις πολιτικές διώξεις, ακόμα και το φασισμό διαθέτει εξαιρετική ευαισθησία στα ζητήματα που αφορούν τις ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα.
Καλούμε την ελληνική Πολιτεία να μην ενεργήσει αντίθετα από τα αισθήματα του ελληνικού λαού. Ο ελληνικός λαός περιβάλλει με αισθήματα φιλίας, αλληλεγγύης και υποστήριξης τους αγωνιστές πολιτικούς πρόσφυγες από την Τουρκία οι οποίοι αγωνίζονται για ένα καλύτερο μέλλον για το λαό τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: