Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2013

Συνεχίζουν οι λάσπες και τα ψέματα κατά των απεργών σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ

Είναι γνωστή πια σε όλους η τακτική της κυβέρνησης και των συμμάχων της στα ΜΜΕ να διαβάλουν και να συκοφαντούν κάθε αγώνα που δίνεται ενάντια στην πολιτική τους και τα μέτρα εξαθλίωσης που προωθούν. Ιδιαίτερα στην απεργιακό αγώνα που δίνεται σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ εδώ και 8 εβδομάδες το υπουργείο Παιδείας και τα παπαγαλάκιά του έχουν χρησιμοποιήσει κάθε δυνατό μέσο ώστε να διαβάλουν τους απεργούς, να κατασυκοφαντήσουν το Πανεπιστήμιο και να απονομιμοποιήσουν στα μάτια της κοινωνίας το δίκαιο αυτό αγώνα. Το καινούργιο "φρούτο" που ανακάλυψαν λοιπόν είναι το γεγονός ότι οι απεργοί διοικητικοί υπάλληλοι πληρώνονται κανονικά. Έτσι τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στον ηλεκτρονικό ή μη τύπο ψευδή και προβοκατόρικα άρθρα όπως αυτό στο newsit.gr ή αυτό στην καθημερινή.

Όπως τονίζουν και οι διοικητικοί υπάλληλοι του Πανεπιστημίου Αθήνας:
1. Οι μισθοδοσίες στα πανεπιστήμια βγαίνουν από την Ενιαία Αρχή Πληρωμών και οι εντολές κατατίθενται πολύ πριν την ημερομηνία κατάθεσής τους (σχεδόν δύο μήνες πριν).
2. Στο βαθμό που η απεργία είναι καθολική δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή τρόπος να καταγραφούν οι απεργοί.
3. Με τη λήξη της απεργίας θα γίνουν αναδρομικά περικοπές αντίστοιχα με τις ημέρες τις απεργίας ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Τα ψέματα και οι προβοκάτσιες δεν θα περάσουν! Αναμένουμε τις νέες συνελεύσεις των εργαζομένων σε ΕΚΠΑ και ΕΜΠ για τη συνέχιση και την κλιμάκωση του απεργιακού τους αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: