Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2018

Δρομολόγιο κατασταλτικής παράνοιας για Σκουριές. "Ανοιχτή επιστολή" της Επιτροπής Νεολαίας προς εισαγγελείς


Συνεχίζονται τα δρομολόγια κατασταλτικής παράνοιας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης και Πολυγύρου για τους αγωνιστές ενάντια στην εξόρυξη χρυσού και ενάντια στην καταστροφή του τόπου.

Τη Δευτέρα 22 Οκτώβρη συνεχίζεται η δίκη των Σκουριών  στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων Θεσσαλονίκης,  που άρχισε την πρώτη του μήνα με την εκφώνηση ονομάτων κατηγορουμένων και μαρτύρων, αλλά διακόπηκε λόγω ασθένειας ενός δικηγόρου υπεράσπισης. Είναι η μεγαλύτερη κακουργηματική δίκη της κοινωνίας της Χαλκιδικής, αυτή για τον εμπρησμό του εργοταξίου της Eldorado στις Σκουριές. Κατηγορούνται 21 κάτοικοι.  Οι δικάσιμες του μήνα είναι 22, 25, 29, 30, 31/10.

Στις 19 Δεκέμβρη αρχίζει στο μικτό ορκωτό κακουργιοδικείο Θεσσαλονίκης και η δίκη για την κινητοποίηση στον λάκκο Καρατζά.

Κοινοποιώντας την αφίσα με το ημερολόγιο των δικών η Επιτροπή Νεολαίας Ιερισσού κατά της εξόρυξης ανάρτησε μία ανακοίνωση, με τη μορφή ανοιχτής επιστολής προς τους εισαγγελείς, η οποία αναδεικνύει τον ταξικό χαρακτήρα της επίθεσης και έχει ως εξής:

«Ημερολόγιο Σκουριών»

Κύριε εισαγγελέα μου... Κάνε όσες έρευνες θες. Δεν θα βγάλεις άκρη. Δεν εξυπηρετούμε συμφέροντα. Δεν πληρωνόμαστε από κανέναν. Δεν μας νοιάζει το προσωπικό μας συμφέρον. Δεν μας απασχολεί η δική μας επιβίωση και μόνο. Δεν ζητάμε ψήφο. Δεν ζούμε στον μικρόκοσμο μας. Δεν θέλουμε καριέρα λεφτά και ατομική ανάδειξη. Είμαστε αυτοί που τους κόψαν το ρεύμα. Που τους βγάλαν σε πλειστηριασμό το σπίτι. Που μείναν άνεργοι. Που δώσαν φακελάκι για να μην πεθάνουν. Που δεν έχουν να πληρώσουν εισιτήριο. Που τους εκβιάζει ο εργοδότης τους. Που πεθαίνουν σε εργατικό ατύχημα. Που δουλεύουν για 300 ευρώ. Που δεν θα πάρουν σύνταξη ποτέ. Που δεν έχουν να πληρώσουν το νοίκι. Είμαστε η τάξη που υποφέρει. Γιατί φοβάται ότι άμα εξεγερθεί θα την δικάσεις εσύ… Αλλά υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται κάτι περισσότερο από το δικό σου δικαστήριο. Μην τυχόν τους δικάσει η συνείδηση τους και βγούνε λάθος… !!!

#skouries #450kanenas_monos

Δεν υπάρχουν σχόλια: