Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018

Αστυνομικός των ΜΑΤ καταδικάστηκε για ξυλοδαρμό φοιτητή


Το Β΄ Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης ύστερα από διαδικασία επτά και πλέον ωρών καταδίκασε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, με τριετή αναστολή,  αστυνομικό των ΜΑΤ, για επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος του φοιτητή Μάριου Ν., που προκλήθηκε παραμονές Χριστουγέννων του 2015, στις 18/12/2015, κατά την προσέλευση του φοιτητή μαζί με 10 περίπου άλλους φοιτητές στο Άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη, χώρο συγκέντρωσης και στη συνέχεια αντιπολεμικού συλλαλητηρίου και πορείας σε δρόμους της πόλης. Πρόκειται για την υπόθεση που έγινε γνωστή ως «Ζαρντινιέρα Νο 2».

Ο  φοιτητής ο οποίος είχε υποστεί σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και παρέμεινε σε νοσοκομείο της πόλης επί τετραήμερο, είχε μηνυθεί από τον εν λόγω καταδικασθέντα ΜΑΤατζή για αντίσταση κατά της αρχής και αθωώθηκε απ’ την κατηγορία από το Δικαστήριο ανηλίκων. Σημειωτέον ότι την ίδια στιγμή είχε συλληφθεί και ξυλοκοπηθεί κι ο αδελφός του, Γιάννης Ν, που είχε συλληφθεί από ΜΑΤαζήδες και σε προγενέστερη αντιφασιστική πορεία, από την ίδια διμοιρία των ΜΑΤ, και μηνυθεί κι αυτός, όμως είχε αθωωθεί 20 ημέρες πριν από το συλλαλητήριο της 18/12/2015. Διαπιστώθηκε τελικά ότι η συγκεκριμένη ομάδα των ΜΑΤ είχε στοχοποιήσει τα δυο αδέλφια και δεν άντεξε την αθώωση επιζητώντας να πάρει την ρεβάνς!

Σημειώνουμε επίσης ότι

α. Η πρόταση της εισαγγελέως ήταν υπέρ της ενοχής του κατηγορούμενου αστυνομικού,

β. τη γενναία και σθεναρή στάση των μαρτύρων, συντρόφων του φοιτητή και αυτοπτών μαρτύρων του συμβάντος, που άντεξαν στις παραπλανητικές ερωτήσεις και επιθετική συμπεριφορά της Έδρας,

γ. τη μεταστροφή της Έδρας στη διάρκεια της δίκης, που οφειλόταν εκτός από τη σθεναρή στάση των μαρτύρων και στις αντιφατικές καταθέσεις των μαρτύρων αστυνομικών, στην προκλητική απολογία του καταδικασθέντα αστυνομικού αλλά και στην ισχυρή κι αταλάντευτη υπερασπιστική γραμμή της πολιτικής αγωγής, της δικηγόρου Αρετής Σκουνάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: