Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2018

"Σχετικά με τα ψέματα ΣΥΡΙΖΑ - συστημικών ΜΜΕ". Ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων ΑΠΘ


Ανακοίνωση Φοιτητικών Συλλόγων ΑΠΘ

Σχετικά με τα ψέματα που διαδίδονται από τα συστημικά ΜΜΕ, ότι οι Φοιτητικοί Σύλλογοι, που διοργάνωναν το τριήμερο του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, παρεμπόδισαν την κατάθεση στεφάνου από το Σύλλογο Φυλακισθέντων Εξορισθέντων Αγωνιστών, έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

Πρώτον, ο ΣΦΕΑ κατέθεσε στεφάνι, όπως ανακοινώθηκε και δημόσια, στην ίδια τη διαδικασία της κατάθεσης, αφού ουδέποτε παρεμποδίστηκε ως σύλλογος. Αντίθετα, οι Φοιτητικοί Σύλλογοι της Θεσσαλονίκης πολύ σωστά εναντιώθηκαν και απέτρεψαν την προηγούμενη μέρα, 16/11, την κατάθεση στεφάνου του ΣΥΡΙΖΑ, της κυβέρνησης που χρησιμοποιεί το όνομα του κινήματος και της αριστεράς για να ξεπλένει την πολιτική διάλυσης της προοπτικής αυτής της γενιάς, να καταδυναστεύει το λαό και να καταστέλλει κάθε κίνηση αντίστασης. Την κυβέρνηση που κάνει τη χώρα, τον πιο πιστό υπηρέτη των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, παίζει επικίνδυνα παιχνίδια που μπορεί να οδηγήσουν σε πολέμους
και κάνει τη χώρα βάση των νατοϊκών επιχειρήσεων, αυτών που γεννούν κατά εκατοντάδες χιλιάδες τους πρόσφυγες. Οι Φοιτητικοί Σύλλογοι στη Θεσσαλονίκη έκαναν το ίδιο με τους Φοιτητικούς Συλλόγους της Αθήνας, που απώθησαν το κυβερνητικό συρφετό, που είχε έρθει εκεί για να κάνει το δικό του προεκλογικό σόου. Ετσι και στις 17/11, στάθηκαν με τον ίδιο τρόπο απέναντι σε φορείς των πολιτικών λιτότητας, ανεργίας, απολύσεων, εκμετάλλευσης και υποταγής που στελεχώνονται και τροφοδοτούνται από τα κυβερνητικά κέντρα των τελευταίων χρόνων, τις κυβερνήσεις των μνημονίων.

Δεύτερον, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο υποκινητής της αισχρής αυτής προπαγάνδας και στοχοποίησης ενάντια στα κομμάτια της νεολαίας και του λαού που αγωνίζεται, προσπαθώντας να τους παρουσιάσει ως “άκρα” και εγκληματικά στοιχεία. Ετσι παρέχονται και περισσότερες αφορμές για την περαιτέρω στοχοποίηση του ασύλου, σε μια περίοδο που η υπονόμευσή του, ακριβώς γιατί αποτελεί το πεδίο των μαχητικών αγώνων της νεολαίας, είναι συστηματική και άκρως μεθοδευμένη.

Τρίτον, ότι η μαζικότητα, η δυναμική, ο παλμός και το ξεκάθαρο αντικυβερνητικό-αντιϊμπεριαλιστικό στίγμα της πορείας της 17ης Νοέμβρη που ακολούθησε έδειξε πως δεν πείθουν κανέναν. Η πορεία αυτή απάντησε και στο πως βλέπει το Πολυτεχνείο και το άσυλο με την επιστροφή της σε αυτό, παρά το σκηνικό τρομοκρατίας που επιχειρήθηκε να στηθεί, και την υπεράσπισή του. Πολύ περισσότερο όμως έδειξε ότι “ούτε με μνημόσυνα, ούτε με γιορτές, με αγώνες τιμάμε τους αγωνιστές”.

Δεν λυγίζουμε, συνεχίζουμε…

Φοιτητικοί Σύλλογοι: Αρχιτεκτονικής, Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων, Μαθηματικού, Φιλολογίας, Χημείας

Δεν υπάρχουν σχόλια: