Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Οι εξεγέρσεις μας δεν μπαίνουν σε μουσεία και οι διεκδικήσεις μας δεν είναι επαιτεία


Δεν είναι ημέρες μνήμης. Είναι ημέρες επικαιροποίησης και εφαλτήριο νέων αγώνων για τις εξεγέρσεις της εποχής μας.

45 χρόνια μετά την εξέγερση του Νοέμβρη του '73, την εξέγερση φοιτητών- εργατών, τα εργατικά δικαιώματα έχουν καταλυθεί, οι εργατικές κατακτήσεις έχουν γκρεμιστεί,η παιδεία αιμορραγεί, οι πολιτικοί απόγονοι της χούντας είναι στη βουλή, ο φασισμός οργανώνεται, η βουλή τηρεί ενός λεπτού σιγή τιμώντας τον φασισμό και τον αλυτρωτισμό με πρόταση της Χ.Α, των πρεσβευτών της χούντας και του νεοναζισμού.




Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, υποκριτές και φαρισαίοι, πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, σε κυβερνητική συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, διαχειρίζονται μια από τις πιο άγριες ταξικές επιθέσεις. 


                 

Φτώχεια, εργασιακός μεσαίωνας, κατάλυση εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, κράτος αστυνομίας και φοροληστείας, αρπαγή της δημόσιας και της λαϊκής περιουσίας, παιδεία ταξική παραγωγής φθηνού επιστημονικού-εργασιακού- εργατικού δυναμικού κατά παραγγελία των αναγκών του κεφαλαίου. 

Στον αντίποδα των εργατικών - εργασιακών διεκδικήσεων και δικαιωμάτων, τα ψίχουλα και οι αντιλαϊκοί- αντεργατικοί νόμοι βαφτίζονται από την κυβέρνηση εργασιακή "δικαιοσύνη" μετατρέποντας τις διεκδικήσεις σε επαιτεία. Σήμερα,φοιτητές και μαθητές αγωνίζονται με τα ίδια αιτήματα. Καλώντας κοινό αγώνα με εργάτες, εργαζόμενους. Καλώντας για την επικαιροποίηση της εξέγερσης του Νοέμβρη του '73.





Την ιδια ώρα, η εθνικιστική έξαρση στο προαύλιο του φασισμού καλλιεργείται με εμπλοκή στα ιμπεριαλιστικά σχέδια, με μετατροπή της χώρας σε βάση του ΝΑΤΟ και «εθνικές» συμμαχίες ή δοσοληψίες με  δολοφόνους λαών όπως το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία. Ο φασισμός-νεοναζισμός οργανώνεται, μπαίνει σε σχολειά, παρεμβαίνει στη κοινωνία, συμπαρασύρει και αφομοιώνεται.



Το πολιτικό προσωπικό της αστικής δημοκρατίας, λειτουργεί πια απροκάλυπτα ακροδεξιά όπως ορίζουν τα αφεντικά τους. με «γραμματειακή» υποστήριξη  και  προπαγάνδα από τους εταίρους της αστικής εξουσίας, τα συστημικά  ΜΜΕ

Η εξέγερση του Νοέμβρη που ξεκίνησε από τις 8 Νοέμβρη του ’73 μέχρι την κορύφωση της 17 Νοέμβρη, 45 χρόνια μετά , δεν είναι μόνο μνήμη.

Είναι αναγκαιότητα  επικαιροποίησης μέσα από ένα μαζικό εργατικό και νεολαιίστικο κίνημα . Για τις εξεγέρσεις της εποχής μας.



ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ-ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
Σαν να μη πέρασε μια μέρα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: