Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018

Εργάτης ΑΜΕΑ έχασε τη ζωή του στον Ασπρόπυργο.Ένας ακόμη εργάτης νεκρός κι ένας τραυματίας στον βωμό του κέρδους και της εκμετάλλευσης


Ένας ακόμη εργάτης νεκρός στον βωμό του κέρδους. 

Το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΤΑ Αττικής, με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ένας εργάτης ο οποίος ήταν κωφάλαλος, έχασε τη ζωή του κι ενας ακόμη τραυματίστηκε.   Το εργατικό δυστύχημα  σημειώθηκε την Παρασκευή 9/11 στον Ασπρόπυργο, όταν μετά την ανατροπή ενός διερχόμενου αυτοκινήτου, ο εργάτης, όντας κωφάλαλος δεν μπόρεσε να ακούσει τον θόρυβο του αυτοκινήτου και να προφυλαχθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου

«Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ σχεδιάζει το πετσόκομμα των ΒΑΕ και επιτροπές ετοιμάζουν πίνακες επικινδυνότητας, άλλο ένα θύμα προστέθηκε στην μακριά λίστα των νεκρών εν ώρα υπηρεσίας και άλλος ένας συνάδελφος νοσηλεύεται στο νοσοκομείο.

Η δήθεν "έξοδος από τα μνημόνια" και η "επιστροφή στην κανονικότητα" που διακηρύσσει η κυβέρνηση προφανώς δεν αφορά τα εκατοντάδες εργατικά ατυχήματα και τους δεκάδες νεκρούς. Εκτός αν θεωρούν "κανονικότητα" τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα και τον θάνατο εργατών.

Σήμερα ένας συνάδελφος, προσωρινά επιτυχών με την 3Κ, στον Δήμο Ασπροπύργου έχασε τη ζωή του και άλλος ένας που εργάζεται με την απαράδεκτη σύμβαση της κοινωφελούς εργασίας νοσηλεύεται. Το δυστύχημα προκάλεσε ένα αυτοκίνητο που ξέφυγε από την πορεία του.

Η "λεπτομέρεια" που πιθανόν έκρινε την ίδια τη ζωή του συναδέλφου ήταν ότι ήταν κωφάλαλος. Έτσι δεν άκουσε τι συνέβη.

Το ερώτημα όμως παραμένει: Η Διοίκηση του δήμου με ποιο κριτήριο επέτρεψε να εργάζεται κάποιος με αυτά τα προβλήματα σε εξωτερικό χώρο; Πόσο τελικά "τυχερός" ήταν ο συνάδελφος που χάθηκε ως επιτυχών στην 3Κ; Πόσο τυχερός είναι ο άλλος συνάδελφος που για 495(;) ευρώ παραλίγο να έχει την ίδια τύχη; Πόσο κοστίζει η ανθρώπινη ζωή; Πόσα ακόμα θύματα θα θρηνήσουμε ως τάξη στο βωμό της εντατικοποίησης;

Καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Ασπροπύργου. Έχει την κύρια ευθύνη γιατί υλοποίησε μέχρι κεραίας την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ.

Και εκεί η εντατικοποίηση σπάει κόκαλα, άλλωστε το συγκεκριμένο ατύχημα δεν είναι το μοναδικό στον δήμο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Και εκεί η Διοίκηση θεωρεί ότι με τα λειψά μέτρα προστασίας που παρέχει, έχει δικαίωμα να παίζει τις ζωές των εργατών κορόνα γράμματα.

Ως εδώ. Συμμετέχουμε μαζικά στην απεργία στις 14 Νοέμβρη. Συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί στην πλ. Ομόνοιας.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θανόντα και ταχεία ανάρρωση στον τραυματία συνάδελφο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: