Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

Αθώοι οι 3 κάτοικοι των Σταγιατών. Μπέο, άκου το καλά, το νερό δεν είναι εμπόρευμα


Παρουσία πλήθους συγκεντρωμένων, που παραβρέθηκαν στο δικαστήριο σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους κατηγορούμενους, εκδικάστηκε η υπόθεση για επεισόδιο που φέρεται να σημειώθηκε στις Σταγιάτες στις 20 Ιουλίου του 2016. Στο εδώλιο κάθισαν τρεις κάτοικοι των Σταγιατών, οι οποίοι κρίθηκαν αθώοι από το δικαστήριο.




Οι μάρτυρες κατηγορίας – μέλη του συνεργείου που πήγε στις Σταγιάτες την ημέρα εκείνη για την εγκατάσταση χλωριωτή στην δεξαμενή ύδρευσης, είπαν στο δικαστήριο ότι δεν απειλήθηκαν από τους κατοίκους, ούτε «πιάστηκαν» στα χέρια μεταξύ τους. Η μόνη παρεμπόδιση που δέχθηκαν ήταν η παρότρυνση να μην εγκαταστήσουν τον χλωριωτή.
Από την πλευρά τους οι κατηγορούμενοι εξήγησαν στο δικαστήριο ότι πήγαν στην δεξαμενή μετά από ειδοποίηση συγχωριανών τους ότι κάτι συμβαίνει και θέλησαν να προλάβουν τυχόν δολιοφθορά. Δεν γνώριζαν, όπως είπαν, ότι στο σημείο βρισκόταν συνεργείο της ΔΕΥΑΜΒ καθώς δεν είχαν ενημερωθεί για κάτι τέτοιο.
Οι ίδιοι είπαν με τη σειρά τους ότι δεν απείλησαν τους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΜΒ και το μόνο που ζήτησαν ήταν να δουν την απόφαση βάσει της οποίας μετέβησαν στις Σταγιάτες για την εγκατάσταση του χλωριωτή. «Δεν ήμασταν ενήμεροι, είχαν καιρό να έρθουν στο χωριό μας», ανέφεραν χαρακτηριστικά.


Ο Εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να αποσυρθούν οι κατηγορίες περί απειλής και εξύβρισης, ωστόσο πρότεινε την ενοχή των δυο εκ των κατηγορουμένων για τη στάση τους, λέγοντας ότι έχουν πάρει απόφαση να αντιδρούν όταν θεωρούν οι ίδιοι ότι απειλούνται, καθώς νωρίτερα ένας εξ’ αυτών είχε δηλώσει ότι πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις για θέματα μείζονος σημασίας που τους αφορούν, όπως το νερό, και όταν θέλουν να ενημερώσουν τους κατοίκους για ενδεχόμενο κίνδυνο, χτυπούν τις καμπάνες στο χωριό.

Αναδημοσίευση από https://e-thessalia.gr/ 
Ρεπορτάζ: Ηρώ Καγιοπούλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: