Τρίτη 13 Νοεμβρίου 2018

Μια, δύο, πολλές Λευκίμμες. Αντίσταση και Αγώνας στις δολοφονικές πολιτικές του Κέρδους και του Φασισμού. Διαδήλωση 21/11, 5μ.μ. Πλατεία ΜοναστηρακίουΜε το σύνθημα «Μια, δύο, πολλές Λευκίμμες, Αντίσταση και Αγώνας στις δολοφονικές πολιτικές του Κέρδους και του Φασισμού», η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής σε εργατικά σωματεία και συλλογικότητες, στη Διαδήλωση της Τετάρτης 21 Νοέμβρη 2018, στις 5μ.μ. από την Πλατεία Μοναστηρακίου προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Είναι η δεύτερη φορά μετά τις 26 Ιουλίου, που η Πρωτοβουλία  Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, καλεί σε διαδήλωση ενάντια στην πεντάμηνη αστυνομική κατοχή της περιοχής, προκειμένου να καμφθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων και να τεθεί σε λειτουργία ο παράνομος ΧΥΤΑ.

Η διοργάνωση διαδήλωσης στην Αθήνα, αποφασίστηκε σε μαζική συνέλευση του Πολιτιστικού Συλλόγου Λευκιμμιωτών Αττικής (ΠΣΥΛΑ) στις 21 Οκτώβρη.


Αναλυτικά η  ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας:


Μια, δύο, πολλές Λευκίμμες.
Αντίσταση και Αγώνας στις δολοφονικές πολιτικές του Κέρδους και του Φασισμού
Διαδήλωση Τετάρτη 21 Νοέμβρη, 5μμ, Μοναστηράκι προς το Υπουργείο Εσωτερικών

Για περισσότερο από πέντε μήνες συνεχίζεται η στρατιωτικού τύπου κατοχή της Λευκίμμης Κέρκυρας, από δυνάμεις ΜΑΤ και ΟΠΚΕ, που τρομοκρατούν και εκβιάζουν τους κατοίκους να αποδεχθούν μια παράνομη, κακοσχεδιασμένη και κακοφτιαγμένη χωματερή.

Το υποβαθμισμένο και εγκαταλελειμμένο από την Πολιτεία νότιο τμήμα της Κέρκυρας, με την πάγια έλλειψη βασικών κοινωνικών υποδομών (πόσιμο νερό, αποχετευτικό δίκτυο, υγεία, παιδεία, άθληση) απειλείται με οριστική ισοπέδωση.

Η λειτουργία της παράνομης χωματερής Λευκίμμης αντιμετωπίζεται από Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση ως η «μόνη λύση» για το εκρηκτικό πρόβλημα σκουπιδιών που βασανίζει εδώ και μήνες όλη την Κέρκυρα, και με τον ίδιο τρόπο η αστυνομική κατοχή της Λευκίμμης παρουσιάζεται ως η «μόνη λύση» απέναντι σε κατοίκους που «δεν θέλουν τα σκουπίδια στην πόρτα τους».

Κυβέρνηση και Τοπική Αυτοδιοίκηση λένε ψέματα για να σκεπάσουν τις δικές τους ευθύνες.

Η Λευκίμμη δεν θέλει να στέλνει τα σκουπίδια της αλλού. Θέλει να τα διαχειρίζεται με το βέλτιστο περιβαλλοντικό, τεχνολογικό, κοινωνικό και οικονομικό τρόπο. Θέλει δημόσια και δωρεάν ολοκληρωμένη διαχείριση με ευθύνη και λειτουργία της Πολιτείας, μιας πολιτείας που εισπράττει φόρους και δημοτικά τέλη, αλλά δεν αναγνωρίζει καμιά υποχρέωση απέναντι στους κατοίκους.

Εμείς, οι Λευκιμμιώτες και Κερκυραίοι της Αθήνας, αλληλέγγυα εργατικά σωματεία και συλλογικότητες δεν μένουμε θεατές απέναντι στο μαχητικό και επίμονο αγώνα της Λευκίμμης. Βγαίνουμε στο δρόμο και διαδηλώνουμε για τη Λευκίμμη και για όλες τις Λευκίμμες της Ελλάδας και του κόσμου που καταδυναστεύονται από τις πολιτικές του κέρδους και της καταστροφής του φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος.

Διαδηλώνουμε για τη Φυλή, το Γραμματικό, τις Σκουριές, το Μάτι, τη Μάνδρα, για κάθε περιοχή και κάθε κάτοικο που πληρώνει με τη ζωή του τις πολιτικές επιλογές του συστήματος. Διαδηλώνουμε για κάθε τόπο που αλυσοδένεται με στόχο να μετατραπεί σε χωματερή του κέρδους και του φασισμού.

Ζητάμε να φύγουν τώρα τα ΜΑΤ από τη Λευκίμμη, και να σταματήσουν οι κάθε είδους διώξεις εναντίον των αγωνιζόμενων Λευκιμμιωτών, να φύγουν όλοι οι ιδιώτες από τη διαχείριση και την εκμετάλλευση των κοινωνικών υποδομών και υπηρεσιών της καθαριότητας, των απορριμμάτων, της ύδρευσης, ζητάμε να προστατευθεί το περιβάλλον και η ποιότητα της ζωής των κατοίκων, να σταματήσει η υποβάθμιση και η ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ζητάμε από κάθε πολίτη να σταθεί αλληλέγγυος στην προσπάθεια μας για μια περιβαλλοντικά ολοκληρωμένη και κοινωνικά δίκαιη λύση για τη Λευκίμμη και για κάθε Λευκίμμη, για να μείνουν οι κοινωνίες μας αξιοπρεπείς και όρθιες, για να μην αφήσουμε να μετατραπούν σε χωματερές εξαθλιωμένων και άρρωστων ανθρώπων .

Πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη

Δεν υπάρχουν σχόλια: