Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Παράσχος Π. (υποψήφιος στη Λακωνία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ) στηρίζουμε την αριστερά των ανυποχώρητων αγώνων



Ούτε διαπραγμάτευση - Ούτε υποταγή
Οι φετινές εκλογές έχουν την ιστορική τους σημασία. Μετά από 5 χρόνια σκληρής μνημονιακής πολιτικής όλα έχουν φτάσει σε ένα οριακό σημείο. Η διαφαινόμενη συντριπτική ήττα των δυνάμεων της μαύρης διακυβέρνησης (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), και η εξαφάνιση από τον πολιτικό χάρτη εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που έτειναν χείρα βοηθείας στην υλοποίηση της μνημονιακής πολιτικής (ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ) αποτελεί μια εξέλιξη που δρομολογήθηκε από την αποφασιστική συμμετοχή του λαϊκού παράγοντα στις εξελίξεις. Η πτώση της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου και η άνοδος της αριστεράς διαμορφώνουν ένα πεδίο ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας. Ποια είναι όμως τα σύγχρονα ερωτήματα που τίθενται για την αριστερά και ποια αριστερά είναι η πολιτικά αναγκαία;


Η ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΥΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ;

Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ταυτόσημη έννοια. Στην σύγχρονη Ελληνική και Ευρωπαϊκή ιστορία έχουμε βιώσει μεγάλες πολιτικές αλλαγές και συγκρότηση κυβερνήσεων διαφόρων πολιτικών αποχρώσεων που ευαγγελίζονταν φιλολαϊκές ανατροπές. Όμως όταν η πρόσδεση στους καπιταλιστικούς και ιμπεριαλιστικούς σχηματισμούς ήταν αδιαπραγμάτευτη, όταν δεν θίγονταν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και των ιδιοκτητών των μέσων παραγωγής, όταν η πολιτική αυτών των κυβερνήσεων δεν έθιγε τον πυρήνα της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης τότε οι πολιτικές αλλαγές κατέληγαν γρήγορα σε ενσωματώσιμες λύσεις. Αυτή την λογική υπηρετεί ο ΣΥΡΙΖΑ που στο πρόγραμμα του δεν θίγει τις βασικές δομές και πολιτικές αναπαραγωγής της λαϊκής ένδειας και της ταξικής εκμετάλλευσης.


Ο ΛΑΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΥΓΚΥΡΙΑ;

Οι ουσιαστικές μεγάλες πολιτικές αλλαγές, προς όφελος του καταπιεζόμενου λαού, ιστορικά σηματοδοτήθηκαν από τις κορυφαίες στιγμές του εργατικού-λαϊκού κινήματος με τον λαό πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσο. Η επένδυση στον εφησυχασμό και όχι στην λαϊκή κινητοποίηση όχι μόνο δεν συμβάλλει στην ανατροπή αλλά αντιθέτως συμβάλει στην ουδετεροποίηση και στην παθητική αποδοχή των πιο αντιλαϊκών πολιτικών. Και ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φανεί από νωρίς πως δεν θέλει να συμβάλει στην συγκρότηση ενός ριζοσπαστικού κινήματος ανατροπής αλλά μόνο ενδιαφέρεται για την ανάληψη κυβερνητικών καθηκόντων με κάθε τίμημα στην πολιτική φυσιογνωμία της αριστεράς.

ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΗ Η ΠΑΛΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΕ, ΤΟ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ;

Όχι μόνο κρίσιμη αλλά και αναγκαία. Οι ιμπεριαλιστικοί σχηματισμοί ευθύνονται για την φτώχεια και του λαού αλλά και για την διάλυση των θεμελιωδών δημοκρατικών και εργασιακών κατακτήσεων. Τα προγράμματα ανταγωνιστικότητας, το σύμφωνο σταθερότητας αλλά και τα προγράμματα δημοσιονομικής εξυγίανσης δεν μεταρρυθμίζονται και δεν αλλάζουν προς το φιλολαϊκότερο. Η πολιτικά αναγκαία αριστερά οφείλει να δημιουργήσει εκείνο το μέτωπο που θα παλέψει να συντρίψει όχι μόνο τις πολιτικές της ΕΕ και της Ευρωζώνης αλλά να διαλύσει και τους ίδιους τους καπιταλιστικούς μηχανισμούς.


ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ;

Υπάρχει η πρόταση του μετώπου εκλογικής συνεργασίας ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ πλήρως επεξεργασμένη μέσα από τις συνελεύσεις των χιλιάδων αγωνιστών που συμμετέχουν στο μετωπικό εγχείρημα. Μία πρόταση που έχει στον πυρήνα της ένα μεταβατικό πρόγραμμα αντικαπιταλιστικής ανατροπής και στηρίζεται στην:
Κατάργηση των μνημονίων, των εφαρμοστικών τους νόμων και των δανειακών συμβάσεων.
Εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων, χωρίς αποζημίωση με εργατικό και κοινωνικό έλεγχο.
Μη αναγνώριση – παύση πληρωμών και διαγραφή του ληστρικού χρέους.
Έξοδος απ' το Ευρώ, την ΕΕ, το ΝΑΤΟ

Έχουμε ανάγκη μια διαφορετική εξέλιξη για την Αριστερά, την Κοινωνία και τις δυνάμεις της εργασίας. Ψήφο στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ σημαίνει στήριξη μιας αριστεράς που θα αγωνιστεί για τα σύγχρονα δικαιώματα στην εργασία, την παιδεία, το περιβάλλον και τον πολιτισμό. Θα παλέψει για την είσοδο των μαζών στο προσκήνιο, για την θέσπιση μορφών αυτοοργάνωσης, λαϊκής συμμετοχής και συνεταιριστικής κουλτούρας. Θα αγωνιστεί για την ευρύτερη συσπείρωση των δυνάμεων που αντιλαμβάνονται την ανάγκη οριοθέτησης απέναντι στην Ε.Ε.

Ψηφίζουμε για μια αριστερά που δεν θα διαπραγματεύεται με την λυκοσυμμαχία της ΕΕ και του ΔΝΤ αλλά θα συγκροτεί δυνάμεις στο σήμερα για να γίνει λαϊκή κατάκτηση ένα μεταβατικό αντικαπιταλιστικό πρόγραμμα που θα αποδεσμεύει από τον γύψο που μας επιβάλει η εγχώρια ολιγαρχία και θα επιβάλει έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης. Για έναν νέο παραγωγικό σχεδιασμό που θα βάζει στο επίκεντρο τις ανάγκες του λαού και της εργατικής τάξης.

Στις 25/1 ψηφίζουμε - στηρίζουμε την αριστερά των ανυποχώρητων αγώνων
Στις 25/1 ρίχνουμε ψήφο ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ - Μετωπική Αριστερή Συμπόρευση


Παράσχος Παναγιώτης (υποψήφιος στη Λακωνία με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ)

22/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: