Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Μουστακέα Ίρις (υποψήφια στη Χαλκιδική με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ) - ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ


Η Χαλκιδική και η Καβάλα είναι στο μάτι του κυκλώνα. Το ΤΑΙΠΕΔ, ήδη, τις έχει ξεχωρίσει κι έχει ξεδιαλέξει τα πιο ακριβά φιλέτα. Παραλίες, βουνά, καταπράσινα τοπία, όλα είναι στη λίστα του πιο αδηφάγου μηχανισμού που έχουμε συναντήσει στη σύγχρονη ιστορία μας. Ένας μηχανισμός που χρησιμοποιεί γνώριμες μεθόδους από το παρελθόν. Απεριόριστη προπαγάνδα από τα εγχώρια και ξένα ΜΜΕ, δικούς του πολιτικούς και κόμματα καθώς και μία φασιστική απειλή να κινείται πάνω από τα κεφάλια όσων θέλουν να αντισταθούν.

Τα τελευταία χρόνια γινόμαστε μάρτυρες της εξάπλωσης ενός κλίματος τρομοκρατίας άνευ προηγουμένου. Ακούσαμε για ιπτάμενους αναρχικούς, για νέα μικρασιατική καταστροφή, για πολεμική σύρραξη με την Τουρκία και ακόμα περισσότερα που περιμένουν την ιστορική στιγμή που θα εμφανιστούν, με την πτώση της Σαμαροβενιζελικής Κυβέρνησης. Πόσο περήφανος θα ήταν άραγε ο Γκαίμπελς για τον Πρετεντέρη, για τον Μπάμπη, για τη Σία και τα άλλα παιδιά; Βλέπουμε, επίσης, πολιτικούς που έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους για να κάνουν το χατίρι της Φράου Μέρκελ. Ξαφνικά ο Πάγκαλος δηλώνει τη στήριξή του στη ΝΔ που (θεωρητικά πάντα) πολεμούσε τόσα χρόνια ως κακιά δεξιά. Ανταλλαγές και μεταγραφές πολιτικών προσώπων, τηλεπερσόνων και καλλιτεχνών της κακιάς ώρας συνθέτουν ένα σκηνικό που ούτε οι αθλητικές εφημερίδες δεν θα προλάβαιναν να καλύψουν. Όλοι τρέχουν για να εξασφαλίσουν σε Μέρκελ – ΔΝΤ –ΕΚΤ την εξουσία. Όλοι κοπιάζουν για να συνεχίσει το μαρτύριο του ελληνικού λαού. Σύμμαχός τους πάντα, η φασιστική ομάδα εγκληματιών της χρυσής αυγής που χτυπά, ως μπράβος του συστήματος, αγωνιστές, μετανάστες, ομοφυλόφιλους την ίδια στιγμή που τα ΜΜΕ τους παρουσιάζουν ως αντισυστημικούς.

Μέσα στην απόλυτη μαυρίλα που βιώνουμε, μέσα στις δεκάδες χιλιάδες νέους ανέργους, μέσα στις αμέτρητες αυτοκτονίες καλείται ο ελληνικός λαός να διώξει αυτόν τον εφιάλτη από πάνω του. Πώς όμως είναι δυνατόν να το κάνει κάποιος αυτό αν δεν αναγνωρίσει την ίδια την πηγή του προβλήματος; Πώς μπορούμε να αντιμετωπίζουμε τα δεινά που μας φέρνει ο καπιταλισμός χωρίς να κατακεραυνώνουμε τον θεματοφύλακα του συστήματος αυτού, την Ευρωπαϊκή Ένωση; Η ομηρία μας μέσα σε αυτό το σύστημα οφείλεται ξεκάθαρα στη σχέση εξάρτησης που έχουμε από τα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ. Ακούμε για τον μονόδρομο του Ευρώ καθώς μακριά από αυτό θα κοπούν τα ΕΣΠΑ και οι εταιρικές μας σχέσεις με τις άλλες χώρες. Μα αν μονομερώς δεν αναγνωρίσουμε το χρέος δε χρειαζόμαστε το ΕΣΠΑ. Αν αποφασίσουμε εμείς πως θα κατευθύνουμε την παραγωγή μας και τον πρωτογενή τομέα, τότε δε χρειαζόμαστε σχέσεις αλληλεξάρτησης με τις άλλες χώρες. Μπορούμε να είμαστε ανεξάρτητοι και αυτό είναι που τρέμουν.

Δεν στηρίζουμε τη λογική της ανάθεσης. Λέμε όχι στους σωτήρες. Απαιτούμε εδώ και τώρα έξοδο από το Ευρώ, εθνικοποίηση των τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων. Λέμε όχι στις προσωρινές και ενδιάμεσες λύσεις. Δεν ελπίζουμε στις καλύτερες συνθήκες όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν περιμένουμε πότε θα γίνει η παγκόσμια επανάσταση όπως το ΚΚΕ. Όπως έχουμε μάθει τόσα χρόνια, πιστεύουμε στο δίκιο του αγώνα μας και συνεχίζουμε στους δρόμους, στα βουνά, στις ακτές και στα λιμάνια.

ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ – ΑΝΑΤΡΕΠΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΑΤΡΣΥΑ – ΜΑΡΣ



Μουστακέα Ίρις (υποψήφια στη Χαλκιδική με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ)
20/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: