Πέμπτη, 22 Ιανουαρίου 2015

Η νεολαία οφείλει (στον εαυτό της) να είναι επαναστατική…
Και βλέπουμε πολιτικούς να υπόσχονται λαμπερό, αισιόδοξο και πετυχημένο μέλλον, θυμούνται την νεολαία για τα προεκλογικά τους σποτ, μιλάνε μαζί της και ταυτόχρονα της απαγορεύουν την ψήφο. Δεν υπάρχει δικαιολογία γι' αυτό. Ξέρουν πως οι νέοι δεν θα ψηφίσουν αυτούς όσο κι αν τους προσηλυτίσουν. Δεν θα ψηφίσουμε όσους έχουμε συνηθίσει. Δεν θα συνεχίσουμε να ανακυκλώνουμε την οικογενειοκρατία και την παραδοσιακή πολιτική σκηνή.

Ξέρουν πως πλέον η νεολαία δεν χρειάζεται Γρηγορόπουλο και Φύσσα για να βγει στους δρόμους. Το νέο σύστημα στο λύκειο, οι άθλιες συνθήκες στην ανύπαρκτη πλέον κρατική τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και η ίδια η καθημερινότητα που βιώνουμε μας στρέφει στο δρόμο. Δεν θα μας κάνει να απέχουμε από τη διαδικασία αλλά θα μας στρέψουν στο να ψηφίσουμε κάτι διαφορετικό, κάτι ριζοσπαστικό. Όχι από αντίδραση ή για τιμωρία στους μέχρι τώρα πολιτευτάδες/πολιτικούς αλλά γιατί δεν σκεφτόμαστε όπως οι παππούδες μας.

Επειδή δεν βρίσκουμε λόγο να ψηφίσουμε κατά παράδοση ό,τι και η οικογένειά μας αλλά αυτό που μας εκφράζει. Θα διεκδικήσουμε ό,τι μας αξίζει. Έχουμε φωνή. Θα παλέψουμε για να μείνει η σκέψη μας καθαρή και οι ορίζοντες μας ανοιχτοί και ανεπηρέαστοι από συμφεροντολογικές και ατομιστικές συμπεριφορές. Αναχρονιστικές πολιτικές και συντηρητισμοί δεν μας εκφράζουν. Διεκδικούμε τις ζωές μας. Τώρα.

ΚΑΙ ΣΤΙΣ 25 ΓΕΝΑΡΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΣΥΜΜΕΤΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ
ΚΑΘΑΡΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣΝικολέτα Ντρέκου (*)
(*) Η σ. Ν. Ντρέκου είναι πρωτοετής φοιτήτρια, 18 χρονών.
21/1/2015

Δεν υπάρχουν σχόλια: