Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015

Να συνεχίσουμε αλώβητοι από την επόμενη κιόλας μέρα!


1) Εισαγωγικά

Το παρακάτω κείμενο αποτελεί την προσωπική μου άποψη σαν πάνω από όλα κομμουνιστής και αγωνιστής εντός του κομμουνιστικού κινήματος της χώρας μας. Όσο περνά ο καιρός αντιλαμβάνομαι ότι έχει έρθει ή ώρα για ποιοτικές και ποσοτικές πολιτικές τομές. Οι ανάγκες των καιρών απαιτούν τόσο μετωπική πολιτική από την πλευρά όλων των αγωνιστών και των οργανώσεων κομμάτων που θέλουν να ασπάζονται τον κομμουνισμό όσο και μια ευρύτερη συστράτευση των αγωνιστών, και των καταπιεσμένων τάξεων σε ένα σύγχρονο και επαναστατικό κόμμα του σήμερα, που να εμπνέεται από τη μαρξιστική θεωρία και με διαλεκτικό τρόπο να την εφαρμόζει στο παρόν. Οι επιταγές των μπολσεβίκων για την υπόθεση της επανάστασης στη θεωρία και στην πράξη είναι πιο επίκαιρες από ποτέ και ακόμα και σήμερα η ντόπια και η ξένη αντίδραση τις τρέμει!! Επειδή όμως προς όλα αυτά κρίσιμη είναι η καμπή κάθε πολιτικής μάχης σε αυτό το πλαίσιο θα ήθελα να μοιραστώ δύο απόψεις-σκέψεις για τις εκλογές !

2) Για τις εκλογές στις 25/1/2015

« Το μέλλον των επόμενων γενιών εξαρτάται από τις δικές μας επιλογές τώρα!»

«Ας υπερασπιστούμε την προοπτική των μισθωτών και των εργαζομένων σε ένα καλύτερο αύριο…Διότι το μέλλον ανήκει στους πολλούς και όχι στους λίγους… »


Ότι ισχύει σήμερα σε μορφή πυραμίδας είναι η παρακάτω εικόνα:



Τα τελευταία τέσσερα χρόνια βλέπουμε όλοι μας τις ζωές μας να χειροτερεύουν, τα σπίτια μας να μένουν κρύα, τις αυτοκτονίες να αυξάνονται μέρα με τη μέρα , τα παιδιά μας να μεταναστεύουν στο εξωτερικό στην αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής. Αυτοί που μέσα από το κοινοβούλιο της Βουλής υπό το ένα ή το άλλο πρίσμα στήριξαν τις μνημονιακές επιλογές είναι αυτοί που σήμερα τολμούν να μιλάνε για το δικό μας μέλλον, να προβάλλουν ως μόνη λύση για τη σωτηρία της χώρας την ίδια κατεύθυνση αποδοχής όλο και πιο επώδυνων κάθε φορά οικονομικών μέτρων, να μιλάνε για ανάγκη θυσίας ενώ οι ίδιοι κάθονται πίσω από τους παχυλούς βουλευτικούς μισθούς τους.

Ο καπιταλισμός και οι υπηρέτες του στο έδαφος της οικονομικής κρίσης έρχεται να εξαθλιώσει τα μεσαία και τα κατώτερα στρώματα όλο και περισσότερο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η χώρα μας! Τέσσερα χρόνια μετά βλέπουμε ξεκάθαρα ποιοι συνεχίζουν να έχουν να ψωνίσουν και ποιοι τρώνε από τα σκουπίδια ή περιμένουν για ένα πιάτο φαγητό από ελεημοσύνη. Ο λαός μας όμως εκτός από φιλόξενος και με ζεστή καρδιά είναι και περήφανος. Εκτός όμως από τα παραπάνω συνεχίζουμε να είμαστε και απερίσκεπτοι διότι αφήνουμε ως τώρα άλλους να αποφασίζουν για το μέλλον μας .Ήρθε η ώρα της η κοινωνική μας συνείδηση να αφυπνιστεί και να μπούμε στο δρόμο της πραγματικής αλλαγής.

Ας δούμε λοιπόν τη βαρβαρότητα που μας επέβαλλαν με τα στοιχεία μάλιστα της ΕΛΣΤΑΤ πριν την αναδιοργανώσουνε βιαίως λόγο των μνημονιακών απαιτήσεων. Καλύτερο και πιο άμεσο παράδειγμα της κοινωνικής βαρβαρότητας η οποία έχει ενταθεί ακόμα περισσότερο δεν μπορούσα προς το παρόν να βρω.

‘ΜΑΖΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ’
  • Το δημόσιο χρέος από 235 δις ευρώ έχει φθάσει στα 321 δις ευρώ (άυξηση 36,5%)
  • Απώλειες στις συντάξεις 45% , Απώλειες στους μισθούς 38% , η αγοραστική δύναμη των νοικοκυριών έχει πέσει κατά 38% ενώ το ποσοστό όλο και αυξάνει.
  • Κόκκινα στεγαστικά δάνεια
  • Ποσοστό φτώχειας: Έχει αυξηθεί κατά 98%
  • Ποσοστό κατάθλιψης :Έχει αυξηθεί 272%
  • Οι νέοι στο κοινωνικό περιθώριο-εκτός απασχόλησης και εκπαίδευσης είναι στο 92%
  • Οι νέοι που δεν μπορούν να έχουν δικιά τους κατοικία και άρα αυτοτέλεια για να δημιουργήσουν τη δικιά τους οικογένεια είναι στο 80%
  • Οι αυτοκτονίες έχουν ξεπεράσει τις 3500 και αυξάνονται ραγδαίως με ποσοστό πάνω πια από 45%.
  • Πάνω από 4 εκατομμύρια είναι οι πολίτες που βρίσκονται στην κοινωνική εξαθλίωση.



Το βασικό συμπέρασμα όλων των παραπάνω είναι ότι η αντιλαϊκή πολιτικής τους στα πλαίσια όσων επιβάλλουν η Ε.Ε. και το Διεθνές και Εγχώριο κεφάλαιο έρχεται να ισοπεδώσει το λαό και τις κοινωνικές κατακτήσεις του παρελθόντος. Σε αυτή τους την πορεία δεν διστάζουν να διαμορφώσουν το πολιτικό σκηνικό κατά το δοκούν…Τα πρώτα χρόνια ήταν ο φόβος της εφοπλιστικά χρηματοδοτούμενης Χρυσής Αυγής και οι μετέπειτα εγγυήσεις δημοκρατικής ομαλότητας του Σαμαρά σαν πειστήρια δήθεν εγγύησης του πολιτεύματος μας που καθημερινά έκτοτε ασελγήθηκε μες στα βουλευτικά έδρανα. Ακολούθησε η αδυναμία και η πολιτική ρευστότητα , η δημιουργία του αλά φρέσκου «απολιτίκ» ΠΟΤΑΜΙ-ου που ταύτισε την πολιτική με τις τηλεπερσόνες και τις επικοινωνιακές φιγούρες, ο κατακερματισμός του δεξιού ΠΑΣΟΚ σε πιο δεξιό και αμερικανοθρεμμένο (ΚΙΔΗΣΟ), η άνοδος και η πτώση μεσαζόντων του καπιταλισμού κεντρώας ή δεξιάς απόχρωσης (ΔΗΜΑΡ, ΑΝΕΛ ) και η μετατόπιση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλο και πιο νεοφιλελεύθερη και σοσιαλδημοκρατική κατεύθυνση.

Όλων των παραπάνω κοινή συνισταμένη είναι η χειροτέρευση των όρων αναπαραγωγής και διαβίωσης των μισθωτών και εργατών. Παράλληλα επιδιώκεται ο λαός να μην αναγνωρίσει την κρισιμότητα αυτών των εκλογών αλλά για άλλη μια φορά είτε να απέχει είτε να της πάρει στην πλάκα στάση φυσιολογική αν αναλογιστεί κανείς ότι επί 20 χρόνια τοποθετούνται σε θέσεις πολιτικής ευθύνης πρόσωπα ανυπόστατα πολιτικώς...

Το σύστημα βολεύεται να ταυτίζει την επικοινωνία με την πολιτική αφενός για να αποπροσανατολίζει το λαό και αφετέρου για να μπορεί να συνθέτει ή αποσυνθέτει τα αστικά κόμματα ώστε να τα κόβει και να τα ράβει στα μέτρα του!


ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ

Ψήφος στη ΝΔ σημαίνει ψήφος αποδοχής στο μνημόνιο, σε νέα επώδυνα μέτρα, στην καταστροφική προοπτική παραμονής της χώρας μας στην Ε.Ε., καταπάτηση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, περαιτέρω μείωση του βιοτικού και πολιτισμικού μας επιπέδου, φασιστικές μεθοδεύσεις ,αστυνομοκρατία, βαριά φορολόγηση , περαιτέρω ιδιωτικοποιήσεις όλων των δημοσιών φορέων της χώρας. Το μόνο που δεν θα πληρώνουμε είναι ο αέρας που αναπνέουμε και αυτό διότι δεν μπορούν να τον φορολογήσουν κάπως.

Ψήφος στο ΣΥΡΙΖΑ σημαίνει προσπάθεια για μη πραγματική επίλυση των ουσιωδών για το λαό μας ζητημάτων αλλά για επιστροφή στο βρώμικο παρελθόν μας. Επιστροφή στη λογική ότι μπορούμε ατομικά να γλιτώσουμε και ότι το υπάρχουν σύστημα μπορεί να δουλέψει σε φιλολαϊκή κατεύθυνση με μεταρρυθμίσεις. Αυτή η λογική είναι επικίνδυνη διότι παραγνωρίζει το γεγονός ότι ο καπιταλισμός στην οικονομική κρίση στην οποία βρίσκεται δεν αφήνει το έδαφος για παραχωρήσεις όπως μπορούσε να κάνει τη δεκαετία του 1980. Πρέπει να γίνει αντιληπτό πλέον ότι ο τόπος έχει ανάγκη από μια Αριστερά και βαθύτερα από ένα πραγματικό κομμουνιστικό κίνημα, που να μην ενσωματώνεται στο αστικό σύστημα εξουσίας και την κυβερνητική διαχείριση υπό τον συντονισμό ΕΕ - ΔΝΤ – ΝΑΤΟ. Μια Αριστερά η οποία θα τολμήσει να αναμετρηθεί με τα πραγματικά ερωτήματα των καιρών μας και δεν θα τρέξει στην αγκαλιά των αστών οικονομολόγων , του κλήρου και των Αμερικανών για να πείσει αλλά αντίθετα στο εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Ψήφος στη Χ.Α. σημαίνει επιστροφή στη βαρβαρότητα και τις ακρότητες εις βάρος των προοδευτικών μερίδων του λαού ενώ επίσης μετατρέπει την Ελλάδα υποτελή στα συμφέροντα εγχώριων και διεθνών κεφαλαιοκρατών. Απόκρυψη της γνήσιας λαϊκής παράδοσης του λαού μας, αμορφωσιά και επιστροφή σε συμμορίτικες πρακτικές που δεν αρμόζουν με τη ψυχή του λαού μας. Το εργατικό κίνημα δεν έχει τίποτε να περιμένει από αυτούς που ενώ απολύονταν χιλιάδες εργάτες(περίπτωση ναυτεργατών) το μόνο πράγμα στο οποίο κάναν κριτική ήταν στην παρουσία του στρατού. Είναι τα πιο πιστά σκυλιά του κεφαλαίου που ενώ δήθεν δαγκώνουν τη σημερινή κατάσταση και τους φταίχτες της, επί της ουσίας χρηματοδοτούνταν από το ξένο αλλά και το ντόπιο εφοπλιστικό κεφάλαιο για να εκτονώνουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια και να αποπροσανατολίζουν την πάλη του λαού! Επίσης για την παρακμή τους αρκεί κανείς να παρατηρήσει τα αλληλοκαρφώματα τους στις μεταξύ τους συνομιλίες για να καταλάβει ότι τα κατώτερα στρώματα της πατρίδας μας δεν έχουν τίποτε να περιμένουν από αυτούς τους ναζιστές τυχοδιώκτες!

Ψήφος στο ΠΟΤΑΜΙ σημαίνει στήριξη στην έμμεση μορφή φασισμού των σημερινών κοινωνιών που είναι η αντικατάσταση της σοβαρής πολιτικής που βρίσκει λύσεις από την πολιτική των γκάλοπ, των τηλεπερσόνων, του απολιτικ στυλ που τροφοδοτεί την στείρα οργή. Η οργή από μόνη της οδηγεί είτε στην εκτόνωση είτε στην αγκαλιά του φασισμού. Το ΠΟΤΑΜΙ εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ΜΜΕ και δεν είναι τυχαίο ότι προμοτάρεται σαν ο φορέας αναμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού. Όποιος συνειδητά κρύβει τις ταξικές αντιθέσεις και εμποδίζει τη συνειδητοποίηση των μισθωτών και των εργατών επιδιώκει την ταξική συναίνεση προς την πλευρά του κεφαλαίου.

Ψήφος στο ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ - ΚΙΔΗΣΟ – ΑΝΕΛ σημαίνει στήριξη είτε των μνημονιακών δυνάμεων που με τις αντιφάσεις τους μας οδήγησαν ως εδώ και που ευθύνονται για το πισωγύρισμα της χώρας μας είτε των δήθεν αντιμνημονιακών αλλά βαθύτατα αντιδραστικών δυνάμεων, οι οποίες από τη φύση αλλά και το ρόλο που θέλουν να παίξουν είτε θα οδηγήσουν το λαό σε περαιτέρω εξαθλίωση είτε σε αδιέξοδες ή εφήμερες λύσεις τονίζοντας μάλιστα τα εθνικιστικά ιδεώδη μας και προάγοντας το μίσος και όχι τη συναδέλφωση ανάμεσα σε άλλους λαούς. Το ξενοφοβικό δηλητήριο είναι ότι χρειάζεται το κεφάλαιο και οι τραπεζίτες στη χώρα μας για να μας αποπροσανατολίζουν από όσα πραγματικά μας καταστρέφουν.

Ψήφος στο ΚΚΕ είναι μια ψήφος ή οποία δεν δίνει τη δυνατότητα στο εργατικό κίνημα να πετύχει νίκες στο σήμερα διότι συνεχώς παραπέμπονται όλα στο εξ ευαγγελίου σοσιαλισμό παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι όψεις του μέλλοντος οφείλουν να διαμορφώνονται από το σήμερα. Αντίθετα η αναβαθμισμένη αλλά χωρίς προοπτική νίκης πολιτική οδηγεί στην στείρα διαμαρτυρία και όχι στην οξυμένη ταξική πάλη των καιρών μας που απαιτούν τόσο μια αναβαθμισμένη μετωπική πολιτική για το εργατικό κίνημα όσο και βαθύτατες συγκρούσεις με τις δυνάμεις και τους υπηρέτες των πλουσίων. Η το ΚΚΕ θα κάνει μια σωστή ,ταξική και κομμουνιστική μετωπική πολιτική πρακτική ή θα συρρικνωθεί ευρύτερα σαν συνέπεια της προσπάθειας να συμψηφίσει το λαθεμένο μεταπολιτευτικό ιστορικό του παρελθόν με άλλα λόγια της αμαρτίες του παρελθόντος με το σήμερα. 
Εν ολίγοις για τους κομμουνιστές γραμμή Ζαχαριάδη με γραμμή Φλωράκη δεν πάνε πακέτο! Είσαι είτε με την επαναστατική θεωρία είτε με τη συγκυβέρνηση και είναι καιρός αν θες να ξελασπώσεις να κάνεις πραγματική αυτοκριτική όχι για να αυτομαστιγωθείς αλλά για να απελευθερώσεις όλες εκείνες τις κρυφές δυνάμεις που ενσωματώνεις στο ιστορικό συμβιβασμό που επιχειρείς για να κρύψεις τις αμαρτίες του παρελθόντος. Δυστυχώς όμως όσο δεν υπάρχει τόλμη μοιραία αυτό το κόμμα θα μαραίνεται και μοιραία δεν θα ξεπερνά το μικρό του τωρινό μπόι. Κρίμα γιατί με άλλες κινήσεις το σοσιαλιστικό μέλλον θα αγκάλιαζε το παρόν!

Κατά τη γνώμη μου υπάρχει η ανάγκη για μια άλλη αριστερά και επιλέγω να στηρίξω παρά και τις δικές τις αδυναμίες, απόρροια κακών επιλογών συνιστωσών της , τις δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής κομμουνιστικής αριστεράς της ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ η οποία θεωρώ ότι είναι η μόνη που μπορεί στο τώρα να συμβάλλει στη δημιουργία ευνοϊκότερων πολιτικών όρων και συσχετισμών για την ανατροπή του μνημονίου αλλά και των μέτρων που το αστικό μαύρο μπλοκ ΕΕ-ΔΝΤ προωθεί στη χώρα μας. Στο δίλημμα της δήθεν διαπραγμάτευσης «χωρίς μονομερείς ενέργειες» και άρα υποταγής απαντάει με την αποδέσμευση και την δημιουργία όρων πίεσης ώστε αφενός να ανατραπεί το σύνολο των αστικών και εξοντωτικών αναδιαρθρώσεων αλλά και να περαστεί το μήνυμα στον ελληνικό λαό ότι αν δεν δουλέψει δεν θα αλλάξει το μέλλον του! Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ είναι η μόνη δύναμη ή οποία όχι μόνο στα λόγια αλλά στα έργα και την πράξη λέει ότι σε αυτή τη ζωή για να κερδίσεις το οτιδήποτε πρέπει και από την πλευρά σου να γίνει σκληρή προσπάθεια!. Πρέπει για να κερδίσεις κάτι να υπάρχει κοινωνική και λαϊκή πίεση! Αυτή είναι κομμουνιστική στάση στο σήμερα!

Το επιχείρημα της χαμένη ψήφου είναι ανεδαφικό διότι αφενός η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ στο κοινοβούλιο όποια και να είναι η σύνθεση του σημαίνει αποτύπωση άλλης μιας αριστερής φωνής μέσα σε αυτό που γνωρίζουμε ότι η ΝΔ την τρέμει για την αντι-ΕΕ στάση της. ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ σημαίνει ισχυρή λαϊκή φωνή εντός αλλά και ενίσχυση του εργατικού και λαϊκού κινήματος εκτός χωρίς συνδιαχειριστικές και κυβερνητικές λογικές αλλά με μόνο γνώμονα την προώθηση της ταξικής πάλης στην Ελλάδα και την κατάληψη καλύτερων θέσεων διεκδίκησης και αγώνα για τους μισθωτούς και τους εργαζόμενους. Και να δούμε τότε αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα τολμά να τραβήξει δεξιότερα! Άρα για ποια χαμένη ψήφο μιλούν; Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ είναι μια συνεπής αντι-ΕΕ δύναμη που είναι η μόνη που προτείνει ένα μεταβατικό πρόγραμμα στόχων ρεαλιστικών και υλοποιήσιμων στο σήμερα, οι οποίοι μπορούν να δημιουργήσουν στην αποδέσμευση στη χώρα μας και μέσα από μια σκληρή δοκιμασία στη δημιουργία πραγματικών βιώσιμων όρων για την αξιοποίηση του πλούτου μας και για την οικονομική και πολιτισμική ευμάρεια μας! Ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα λέει ότι δεν έχουμε ολοκληρωμένη δημοκρατία διότι κυβερνούν οι καναλάρχες.. Όποιος πιστεύει ότι χρειαζόμαστε μόνο μια καλύτερη δημοκρατία και 751 ευρώ να τον ρωτήσουμε αν ο ίδιος ζει σε ένα τέτοιον μέλλον…Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ-ΜΑΡΣ δεν συμβιβάζεται και επιδιώκει να προωθήσει τον αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής και του μνημονίου από τώρα μέχρι όσο χρειαστεί! Θέλει διακηρυκτικά και εύχομαι και ουσιαστικά να συμβάλλει στη διαμόρφωση μια άλλης αριστεράς σύγχρονης, αλλά η οποία θα αξιοποιεί τις κατακτήσεις του παρελθόντος και θα της εφαρμόζει δημιουργικά στο σήμερα χωρίς να επάγει περαιτέρω τεχνητές διαιρέσεις. Θα είναι δηλαδή πραγματικά κομμουνιστική!

Στα πλαίσια αυτά θεωρώ ότι η στήριξη μας σαν αγωνιστές στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ μετά και την συμφωνία για εκλογική συνεργασία με το ΜΑΡΣ με σωστούς και πλήρως κρυστάλλινους και οριοθετημένους πολιτικά άξονες δίνει τη δυνατότητα να ασκήσουμε μια πραγματική μετωπική πολιτική που θα είναι φιλοεργατική, που θα απαντά ένα επιθέσεις του εγχώριου και του διεθνές κεφαλαίου, που θα πάρει πίσω ένα εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις και που θα θέσει το δρόμο για ένα εργατικό και ταξικά ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα το οποίο θα τσακίσει όσους ευθύνονται για την ανεργία και για όλα τα δεινά του τόπο μας…Ένα κίνημα που θα τσακίσει το πυρήνα της αστικής ευρωπαϊκής κεφαλαιοκρατικής πολιτικής και θα παλέψει …ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΧΩΡΙΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑ-Ε.Ε.-ΔΝΤ!



Με συντροφικούς και αγωνιστικούς χαιρετισμούς προς όλους του αγωνιστές κομμουνιστές όπου και αν εντάσσονται!

«Προμηθέας»

Δεν υπάρχουν σχόλια: