Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Οι πυρηνάρχες της Χρυσής Ευκαιρίας

protoselida16114

Από : UNFOLOW 

Για άλλη μια φορά, οι Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως έπεσαν από τα σύννεφα μαζί με τη βροχή που καθάρισε την κρεμασμένη στα μανταλάκια συνείδηση των παπαγάλων.

Η Χρυσή Αυγή παίζει πρώτο θέμα στις περισσότερες εφημερίδες με αυτές που πίνουν νερό στο όνομα του Αντώνη του Σαμαρά να προσπαθούν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις από τη χθεσινή τραγική του εμφάνιση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Αν και το παλεύουν τα Νέα, είναι εμφανής η κούραση από την επανάληψη της ίδιας μανιέρας αλλά και την έλλειψη μπαλαντέρ που θα μπορούσε να υποκαταστήσει τα δράματα της διαπλοκής. Βασικό θέμα στο πρωτοσέλιδο των Νέωνδιαβάζουμε «Πώς να ρυθμίσετε τα δάνεια που δυσκολεύεστε να πληρώσετε». Κι όμως, δεν σας γελούν τα μάτια σας. Όλο αυτό είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος που συνοδεύει τον «ΟΔΗΓΟ Δόθηκε νέα παράταση για ενήμερους οφειλέτες».

Ο Σαμαράς και το ΠΑΣΟΚ να κερδάνε και οι υπόλοιποι να πάνε να γαμ…

Δίπλα αριστερά τα Νέα της Παράγκας της Συγγρού έχουν φωτογραφία αποφασιστικού Σαμαρά και τιτλάκι «Θα πληρώσουν όσοι πάνε τη χώρα σε πρόωρες εκλογές». Σημειωτέον πως ο μάγκας που έστησε την πρώτη σελίδα των Νέων δεν μπήκε καν στον κόπο να βάλει σε εισαγωγικά τη φράση αυτή που υποτίθεται ότι προκύπτει από τα λεγόμενα του πρωθυπουργού.

Ταυτίζονται οι άνθρωποι και δεν το κρύβουν. Από κάτω, το Μαξίμου δια μέσου των Νέων εξηγεί: «Σαφή προειδοποίηση, ότι όποιος επιχειρήσει να εκμεταλλευθεί την προεδρική εκλογή για να προκαλέσει πρόωρες εκλογές “θα πρέπει να επωμιστεί και το πολιτικό κόστος”, απηύθυνε ο Αντ. Σαμαράς από το Στρασβούργο».

Δηλαδή, από την παρουσίαση των προτεραιοτήτων της ελληνικής προεδρίας που παρουσίασε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, τα Νέα διάλεξαν ως είδηση την προειδοποίηση του Αντώνη να μην τολμήσει κανείς να προκαλέσει εκλογές τώρα που τελειώνει η θητεία του Παπούλια.

Πιο επαρχιώτικη αντίληψη, πιο καραπασόκ μακρύ νύχι στο μικρό δάχτυλο και χρυσή αλυσίδα γίνεσαι νεοδημοκράτης σε σκυλάδικο που υπερασπίζεται το ευρώ. Γι” αυτό πήγε ο Σαμαράς στο Στρασβούργο; Να μιλήσει για τις πρόωρες εκλογές; Αυτό κατάλαβαν τα Νέα; Ότι πήγε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για να στείλει μήνυμα στον ΣΥΡΙΖΑ και στους άλλους; Δεν έχουν το θεό τους οι pradoφόροι των συνεδρίων του ΟΑΚΑ των διάφορων Ζαππείων, αλλά εκεί που διαπρέπουν είναι στις νέες αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή.

«ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΝΤΡΟΠΗΣ – Ναζιστική κατήχηση (ακόμη και) στα παιδιά τους!» γράφουν τα Νέα του Πρετεντέρη κάτω από μια φωτογραφία με ανθρωποειδή που χαιρετούν ναζιστικά. «Σοκ προκαλεί το φωτογραφικό υλικό που ανακτήθηκε από σβησμένα ηλεκτρονικά αρχεία στελεχών της Χρυσής Αυγής: είχαν φτάσει στο σημείο να καθοδηγούν ακόμη και τα παιδιά τους να χαιρετούν ναζιστικά, ενώ σε πλείστες όσες περιπτώσεις εμφανίζονται κραδαίνοντας όπλα. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα νέα στοιχεία προστίθενται σε εκείνα που στοιχειοθετούν τον χαρακτήρα της “εγκληματικής οργάνωσης”».

Αυτά γράφουν τα Νέα του Πρετεντέρη σήμερα, περιγράφοντας μια φωτογραφία Χρυσαυγιτών. Ας θυμηθούμε τώρα τι έγραφε στο Βήμα της 7ης Απριλίου πέρυσι και πως περιέγραφε τη Χρυσή Αυγή ο Γιάννης ο Πρετεντέρης ο Ανατροπέας:


«Στην ελληνική πολιτική ζωή κυκλοφορεί εσχάτως ένα αποτρόπαιο τέρας. Ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Ούτε δεξιό ούτε αριστερό. Ούτε καινούργιο ούτε παλιό. Κάτι παράξενο, απροσδιόριστο, ετερόκλητο και ταυτοχρόνως υποδόρια επικίνδυνο. Είναι επικίνδυνο επειδή, σε αντίθεση με τα ερμαφρόδιτα πολιτικά χαρακτηριστικά του, διαθέτει μια συγκροτημένη μέθοδο και μια διαμορφωμένη αντίληψη που το καθιστούν ελκυστικό. Ορισμένοι ίσως ισχυριστούν ότι τόσο η μέθοδος όσο και η αντίληψη κινούνται στα όρια της ψύχωσης και εμπίπτουν ενδεχομένως στην αρμοδιότητα της ψυχιατρικής επιστήμης. Αυτό όμως δεν τις καθιστά λιγότερο επικίνδυνες. Διότι σε μια ήδη διαταραγμένη κοινωνία η διαταραχή δεν αποτελεί εμπόδιο. Ισα-ίσα. Λειτουργεί ενίοτε ως μηχανισμός ταύτισης και ως άσκηση γοητείας. Η μέθοδος που ακολουθεί το ιδιόμορφο αυτό τέρας είναι ένα μείγμα ελέγχου και καταγγελίας. Μόνο που το τέρας υποδύεται ταυτοχρόνως και τον μηνυτή και τον δικαστή. Κατά κανόνα έχει εκδώσει ετυμηγορία (κατά του “συστήματος” ή κατά συγκεκριμένων προσώπων…) συνοπτικά, απλουστευτικά και ισοπεδωτικά, χωρίς να ακούει την άλλη πλευρά.

Διότι το τέρας ακούει μόνο τον εαυτό του.
Η αντίληψη είναι ο κυνισμός. Μπορεί, ας πούμε, να υπερασπίζεσαι βιαστές ή να δέρνεις Πακιστανούς αλλά ταυτοχρόνως να ελέγχεις τη διαφθορά και τη διαπλοκή.
Στον εαυτό σου τα επιτρέπεις όλα. Στους άλλους υποψιάζεσαι τα πάντα. Για το τέρας «η Κόλαση είναι ο Αλλος».
Διότι το τέρας πιστεύει μόνο στον εαυτό του.
Θα αδικούσα την απήχησή του αν αναφερόμουν μόνο στη μέθοδο ή στην αντίληψη και αποσιωπούσα το στυλ.
Το στυλ είναι θρασύ, επιθετικό, αυστηρό, αγενές, άτεγκτο, μυώδες. Κατήγορος και μπράβος ταυτοχρόνως.
Δεν σηκώνει δεύτερη κουβέντα. Δεν κατανοεί τα εμπόδια που ορθώνουν μπροστά του όσοι δεν συμμερίζονται τις επιδιώξεις του.
Δεν αποδέχεται πλαίσια και κανόνες, πέρα απ” όσους υπηρετούν τους στόχους του.
Δεν ανέχεται τον αντίλογο. Δεν πιστεύει στον διάλογο. Δεν έχει όρια. Το ενδιαφέρει μόνο η καταδίκη (των άλλων). Και τελικά η επιβολή (η δική του).
Νομίζω ότι κάνουν μεγάλο λάθος όσοι το υποτιμούν. Οσοι το θεωρούν γραφικό, ανώδυνο, ακόμη και διασκεδαστικό.
Διότι η ωμή αλήθεια είναι ότι κανένα τέτοιο τέρας δεν θα υπήρχε αν δεν εξέφραζε πολλά μικρά τερατάκια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας.
Είναι τα δημιουργήματα του παθολογικού προσχήματος κάποιων “έξω” εναντίον κάποιων “μέσα” και κάποιων “κάτω” εναντίον κάποιων “επάνω”.
Κι από τη Ζωή ή τον Κασιδιάρη όλο και κάποιος γιατρός ή ψηφοφόρος μπορεί κάποια στιγμή να σε γλιτώσει.
Αλλά με τη Ζωή Κασιδιάρη τα πράγματα είναι πολύ πιο μπερδεμένα».

«Ζωη Κασιδιάρη» ήταν ο τίτλος του παραπάνω πονήματος του Γιάννη του Πρετεντέρη, ο οποίος στο τελευταίο Βήμα έγραψε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και εκπροσωπεί έναν κόσμο ταλαιπωρημένο, στερημένο, κακομαθημένο, θυμωμένο ή καθυστερημένο (Πείτε το όπως θέλετε…), του οποίου τελευταία σκασίλα είναι ποιος προεδρεύει στην Ευρωπαική “Ενωση». Σκασίλα του, όπως ας πούμε σκασίλα των πρωτοσέλιδων Νέων σήμερα για τις προτεραιότητες της ελληνικής προεδρίας, αφού θεώρησαν σημαντικότερο να σχολιάσουν την εκλογική αγωνία του Αντώνη και τη δική τους παρά να δείξουν τι διεκδικεί και τι πρεσβεύει ο Έλληνας Πρωθυπουργός απέναντι στους Ευρωπαίους νομοθέτες.

Τελικά, ευρωπαϊσμός για τους δόλιους είναι μονάχα να γνωρίζουν ποιος προεδρεύει της Ε.Ε και ποιος ευρωκαινοτόμος έχει βγει στην πιάτσα να μοιράζει μίζες. Μέχρι εκεί φτάνει ο ευρωπαϊσμός τους με €ντολή Σαμαρά. Όταν π.χ. μιλά κανείς για ανθρώπινα δικαιώματα, για κοινωνικούς αγώνες, για κρατος πρόνοιας, για δικαιοσύνη, τα χουλιγκάνια της δημοσιογραφίας ξεχνούν και την Ευρώπη και τον Διαφωτισμό και τη Δύση και τα πάντα. Προμοτάρουν Χρυσή Αυγή μέχρι τελικής πτώσης (κάποιου άλλου) όσο τους παίρνει, παίζοντας τις κουμπάρες στα τηλεπαράθυρα για να ξεβρωμίσει ο τόπος από συνδικαλιστές και αριστερούς. Και μετά πέφτουν από τα σύννεφα.

Το στυλ τους είναι θρασύ, επιθετικό, αυστηρό, αγενές, άτεγκτο, μυώδες. Κατήγορος και μπράβος ταυτοχρόνως: «ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται και εκπροσωπεί έναν κόσμο ταλαιπωρημένο, στερημένο, κακομαθημένο, θυμωμένο ή καθυστερημένο». Αυτό ειναι το στύλ του Γιάννη του Πρετεντέρη, του πυρηνάρχη της διαπλοκής και των νταβατζήδων.

Το πρωτοσέλιδο άρθρο των Νέων της Παράγκας είναι ενδεικτικό για το πώς θα αρχίσουν να τα μαζεύουν μετά από κανα δυο χρόνια, όταν θα γίνονται τα αποκαλυπτήρια των νταβατζήδων. Τίτλος «ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ». Διαβάζουμε: «Το ανατριχιαστικό φωτογραφικό υλικό που ανακτήθηκε από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές στελεχών της Χρυσής Αυγής καταδεικνύει το προφανές: δεν πρόκειται για ένα κόμμα, αλλά για μία εγκληματική οργάνωση. Μάλιστα η πολλαπλή φωτογραφική καταγραφή της παρουσίας του δολοφόνου του Παύλου Φύσσα δίπλα σε χρυσαυγίτες βουλευτές αποδεικνύει το ψεύδος του ισχυρισμού τους ότι δεν τον γνωρίζουν και ότι δεν έχει σχέση με την οργάνωση. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως φαίνεται στη φωτογραφία επάνω, έφτασαν να οργανώνουν ναζιστικά σόου με πρωταγωνιστές μικρά παιδιά. Επομένως, όλοι όσοι εμπλέκονται σε τέτοιες ενέργειες πρέπει να οδηγηθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Παράλληλα η πολιτεία οφείλει να αποβάλει τέτοια μορφώματα από την πολιτική ζωή της χώρας: η εγκληματική δράση τους ξεσκεπάζεται καθημερινά και είναι πλέον σαφές σε ολόκληρη την ελληνική κοινωνία ότι δεν διώκονται για τις ιδέες τους, αλλά για τις πράξεις τους!»

Καλά τα λεει ο αρθρογράφος των Νέων, με τη Ζωή Κασιδιάρη θα μας πει τι θα κάνει;

«Μείνετε μακριά»

Έχοντας λιώσει στα μανταλάκια της πρωινής βροχής το Έθνος βρίσκεται κι αυτό σε ελεύθερη πτώση. «ΝΕΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ – ΕΝΟΠΛΟ ΚΟΜΜΑ η Χρυσή Αυγή» πουλάει στο πρωτοσέλιδο και μεταδίδει: «ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ στην υπό εξέλιξη έρευνα για τη δράση της Χρυσής Αυγής δημιουργεί το φωτογραφικό υλικό που οι ειδικές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στους υπολογιστές βουλευτών και άλλων στελεχών της οργάνωσης. Αυτόματα όπλα που προορίζονται για τους άνδρες των Ειδικών Δυνάμεων του στρατεύματος, στη διάθεση των ταγμάτων εφόδου. Χρησιμοποιούνταν από τα μέλη τους. Η κατασκήνωση στον ποταμό της Νέδας είχε μετατραπεί σε κέντρο εκπαίδευσης».

Κάτω από τις φωτογραφίες-αποκαλυπτήρια, το Έθνος εξηγεί: «Γεμάτοι με όπλα οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές των πυρηναρχών – “Δένουν” οι κατηγορίες για απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας – “ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ” ΕΛΕΓΕ Η ΕΛ.ΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ». Αυτό το τελευταίο που είναι και το σημαντικότερο, δεν παίζει πουθενά βασικό θέμα σε κανένα πρωτοσέλιδο. Τι μας λένε σήμερα οι Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως; Ότι οι χρυσαυγίτες χαιρετούν ναζιστικά; Αυτό το ξέραμε. Ότι είναι κουρεμένοι γουλί; Κι αυτό το ξέραμε. Ότι είναι δολοφόνοι; Ρωτήστε τους συγγενείς των δολοφονημένων. Ότι είναι εγκληματική οργάνωση; Αυτό το ήξερε όλος ο κόσμος πριν το ανακαλύψουν οι φυλλάδες. Το ότι η αστυνομία, όμως, κρατούσε μέχρι την τελευταία στιγμή ουδέτερη στάση υπέρ των δολοφόνων, δεν αξίζει να μπει στον βασικό τίτλο; Ή μήπως φοβάστε ότι θα σας κάνει μήνυση ο Δένδιας, όπως αυτή που ακόμα κάνει στον Guardian;


Ο ανομολόγητος εαυτός τους

Μας λένε όσα μονο μια Καθημερινή μπορεί να πει. «Μέλη της Τ.Ο. Νίκαιας της Χ.Α. Χαιρετούν ναζιστικά. Διακρίνονται ο “πυρηνάρχης” Γ. Πατέλης και ο προφυλακισμένος για τη δολοφονία Π. Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς» γράφει η κειμενολεζάντα κάτω από την μεγάλη φωτογραφια με τους νεοναζί να χαιρετούν «αρχαιοελληνικά» και να στέλνουν μεγαλόψυχα χαιρετίσματα -όπως πιθανολογούμε- στον Στέφανο Κασσιμάτη τον Ομοϊδεάτη που έγραφε από τις μόνιμες στήλες της εφημερίδας στις 16/9/2012:

«Όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Χρυσή Αυγή – και σοβαρολογώ απολύτως. Της το οφείλουμε για την ευκαιρία που μας προσφέρει -και μάλιστα την ώρα που την έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη- ώστε να διορθώσουμε λάθη δεκαετιών και να κάνουμε μια νέα αρχή στην πολιτική ζωή. Είναι η ευκαιρία που δίνεται στη νομιμότητα να αναμετρηθεί, επιτέλους, με την οιονεί νομιμοποιημένη βία της Αριστεράς: αυτό το καρκίνωμα της Μεταπολίτευσης, που όλοι το φοβούνται και κανείς δεν το αγγίζει· αυτό που σήμερα αποτελεί το βασικό εμπόδιο στη μετάβαση της χώρας από την εποχή των σοβιέτ με αστακομακαρονάδα (ελληνικό μοντέλο του σοσιαλισμού…) στη σύγχρονη πραγματικότητα».

Πράγματι, το στυλ τους είναι θρασύ, επιθετικό, αυστηρό, αγενές, άτεγκτο, μυώδες. Κατήγορος και μπράβος ταυτοχρόνως ο πυρηνάρχης της Καθημερινής: « όσοι πιστεύουμε στην δημοκρατία οφείλουμε ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Χρυσή Αυγή – και σοβαρολογώ απολύτως». Οπως είπαν ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 153 για το Μεσοπρόθεσμο, όπως εξακολουθούν να λένε ένα μεγάλο ευχαριστώ στην τρόικα που τους δίνει ψωμί.

Σ” αυτήν την εφημερίδα, που έχει δημοσιευθεί το παραπάνω άρθρο με τίτλο «Η ευκαιρία της Χρυσής Αυγής για τη δημοκρατία», ο πρωτοσέλιδος τίτλος σήμερα είναι «Πειστήρια παραστρατιωτικής δράσης – Νέες φωτογραφίες ένοπλων στελεχών της Χρυσής Αυγής ενισχύουν το κατηγορητήριο».

Νέα και Καθημερινή σοκάρονται σήμερα αλλά στις 16/9/2012 έβλεπαν Χρυσές Ευκαιρίες. Γιατί, δεν ήταν μόνο ο πυρηνάρχης της Καθημερινής που «όφειλε ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Χρυσή Αυγή (…) κουκουέδες, συριζαίους, χρυσαυγίτες – όλοι τους βλάπτουν τη δημοκρατία εξίσου».

Την ίδια μέρα στο Βήμα ο πυρηνάρχης του ΔΟΛ, αυτός που ανακάλυψε τη Ζωή Κασιδιάρη, αναρωτιόταν: «Μπορεί η Χρυσή Αυγή να αποδειχθεί χρυσή ευκαιρία; Ναι, μπορεί. Υπό μία προϋπόθεση. Οτι θα αποτελέσει τον καθρέφτη στον οποίο θα αναγνωρίσουμε όλοι τον κακό μας εαυτό. Τον ανομολόγητο εαυτό. (…) Η αριστερή τραγουδίστρια που κλέβει την Εφορία είναι το ίδιο κοινωνικά αποτρόπαια με τον μαυροντυμένο «φουσκωτό» που δέρνει Πακιστανούς. Στην ίδια βρύση ποτίζονται. Τα ίδια “σιωπηλά μοντέλα” υπηρετούν. Και όσο δεν το καταλαβαίνουμε, τόσο θα πληθαίνουν οι μαυροντυμένοι “φουσκωτοί”. Εκτός κι αν η Χρυσή Αυγή αποδειχθεί όντως χρυσή ευκαιρία. Μια ευκαιρία να μιλήσουμε όλοι για όλα και κατ” αρχήν για τους εαυτούς μας…».

Αυτό είναι το στυλ του πυρηνάρχη: θρασύ, επιθετικό, αυστηρό, αγενές, άτεγκτο, μυώδες. Κατήγορος και μπράβος ταυτοχρόνως. Και όπως ομολογεί ο ίδιος: «κανένα τέτοιο τέρας δεν θα υπήρχε αν δεν εξέφραζε πολλά μικρά τερατάκια που κυκλοφορούν ανάμεσά μας. Είναι τα δημιουργήματα του παθολογικού προσχήματος κάποιων “έξω” εναντίον κάποιων “μέσα” και κάποιων “κάτω” εναντίον κάποιων “επάνω”».

Αν δεν εννοεί τους δημοσιογραφίσκους που περιμένουν ένα κόκκαλο από το MEGAλο τέρας, θα εννοεί σίγουρα αυτόν τον διχασμένο άνθρωπο που γράφει το κύριο άρθρο της Καθημερινής και τις τελευταίες μέρες ζητάει «παραδειγματική τιμωρία των διεφθαρμένων όσο ψηλά κι αν βρίσκονται χωρίς ακρότητες», «κοινωνική συνοχή εντός» και «να σταματήσουν οι υπερβολικές πιέσεις από τους έξω».

Σήμερα, το κύριο άρθρο της Καθημερινής έχει τίτλο «Ο μόνος δρόμος» και δίνει άλλη μια πλευρά του ανομολόγητου εαυτού της εφημερίδας:

«Ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος να παγώσει κάθε σημαντική απόφαση που πρέπει να ληφθεί τους επόμενους μήνες σε κρίσιμους τομείς. Οι ευρωεκλογές τον Μάιο, οι αδιευκρίνιστες διαθέσεις της τρόικας και η μικρή κυβερνητική πλειοψηφία έχουν δημιουργήσει ένα κλίμα ανησυχίας και αβεβαιότητας στην αγορά και στο πολιτικό σκηνικό. Είναι όμως ανάγκη η κυβερνητική μηχανή να δουλεύει στο φουλ, οι τράπεζες να παίρνουν αποφάσεις και η χώρα να λειτουργεί κανονικά. Δεν αντέχουμε μια παρατεταμένη περίοδο αβεβαιότητας, παράλυσης και ανεξέλεγκτης έντασης, γιατί θα υπονομεύσει πλήρως κάθε προοπτική ανάκαμψης. Ο μόνος δρόμος είναι αυτός της κοινής λογικής, όπου η μεν κυβέρνηση τραβάει μπροστά χωρίς δισταγμούς, η δε αντιπολίτευση αντιλαμβάνεται την ανάγκη στοιχειώδους αυτοσυγκράτησης».

Ο «Μόνος δρόμος» φωνάζει η Καθημερινή. Λες; Η Καθημερινή; Εμπρός, λαέ, μην σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι αντίσταση και πάλη; Είναι αυτός ο ανομολόγητος εαυτός της Καθημερινής; Μα, τι θέλουν πάλι οι Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως;

Εμπρός, Αντώνη μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι Κοντομηνάς και πάλι.

Εμπρός, Βαγγέλη μη σκύβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι 58 και πάλι.

Εμπρός, Αντώνη μη βρίζεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι Κεδίκογλου και πάλι.

Εμπρός, Στουρνάρα μην κόβεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι Eurobank και πάλι.

Εμπρός, Δένδια μη πιάνεις το κεφάλι, ο μόνος δρόμος είναι μήνυση και πάλι.

Εμπρός, Γιωργάκη μη βρίζεις το θρεφτάρι, ο μόνος δρόμος είναι στικάκι και συρτάρι.

Εμπρός, Γιαννάκη, πέτα το μπουκάλι, ο μόνος δρόμος είναι Μέρκελ και σανδάλι.

Εμπρός, μαλάκα, μην κλείνεις το κανάλι, ο μόνος δρόμος είναι Ανατροπή και πάλι.

Πάλι έπεσες απ” τα σύννεφα αντί να παλέψεις;

Δεν υπάρχουν σχόλια: