Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Κανένα παιδί να μη διαβάζει με κερί!


Κανένα παιδί να μη διαβάζει με κερί!
Όχι στην πώληση του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ)
Όχι στην πώληση και τη διάλυση της ΔΕΗ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Τη Δευτέρα 27/1/2014
Στις 12 μ. στο αμφιθέατρο της ΓΕΝΟΠ (Στουρνάρη 73-75)

Την Τρίτη 28/1/2014 εισάγεται για ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΚΑ «Ρύθμιση θεμάτων της ΑΔΜΗΕ ΑΕ», που ανοίγει το δρόμο στο ξεπούλημα του συστήματος μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας (ΑΔΜΗΕ).

Η κυβέρνηση προχωρά πραξικοπηματικά, με εντολή της Τρόικας, στο ξεπούλημα του ΑΔΜΗΕ εντός εξαμήνου. Με δημόσια διαβούλευση μόλις 3 ημερών (!) τις παραμονές των Χριστουγέννων, με μια διαδικασία-εξπρές στην επιτροπή της Βουλής όπου κατέρρευσε κάθε επιχείρημα της κυβέρνησης για την εκποίηση μιας εθνικής στρατηγικής και κερδοφόρας υποδομής που έχει πληρωθεί από τον ελληνικό λαό, η κυβέρνηση επιμένει να ψηφίσει το νομοσχέδιο για να εκποιήσει έναντι πινακίου φακής το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας.

Σε μια περίοδο που τα ελληνικά νοικοκυριά μένουν χωρίς ρεύμα ή στενάζουν για να το πληρώσουν και άνθρωποι κρυώνουν και πεθαίνουν, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χαρίσει το κρατικό μονοπώλιο του ΑΔΜΗΕ, με περιουσιακά στοιχεία 8-10 δις ευρώ και ετήσια σταθερά έσοδα της τάξης των 300 εκ. ευρώ (2012), σε έναν ιδιώτη έναντι μόλις 330-380 εκ. ευρώ! Όφελος θα έχει μόνο ο ιδιώτης επενδυτής, ενώ το κόστος θα το έχουν τα νοικοκυριά μέσω της αύξησης της τιμής του ρεύματος.

Στη συνέντευξη τύπου θα παρουσιαστούν όλες οι παράμετροι της εκποίησης και για ποιους λόγους θα αποβεί καταστροφική για τον ελληνικό λαό και την ελληνική οικονομία.

Κανένα παιδί να μη διαβάζει με κερί.

Καμιά οικογένεια να μη ζει στο κρύο και το σκοτάδι.


Γιατί το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα. Είναι κοινωνικό αγαθό. Πρέπει να είναι φθηνό και προσβάσιμο σε όλους.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!
Τα Πρωτοβάθμια Σωματεία του Ομίλου ΔΕΗ
Τηλ. Επικοινωνίας: 6972328304, 2105242265


ΕΤΕ/ΔΕΗ - ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ - ΕΔΟΠ/ΔΕΗ - ΠΤΥΧΙΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ - ΣΕΠ/ΔΕΗ - ΠΑΣΥΠ - ΠΑΣΕΒ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ ΕΝΩΣΗ - ΣΟΣ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ - ΣΟΜΗΧ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΤΩΝ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΗΣ ΛΑΥΡΙΟΥ - ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ - ΑΗΣ ΧΑΝΙΩΝ - ΕΝΩΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΤΑΘΜΟΥ ΚΡΗΤΗΣ - ΣΕΠΥΔ - ΣΠΕ - ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΟΜΕΝΩΝ ΑΔΜΗΕ - ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΗΣ

26/1/2014
ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ με 24ωρες επαναλαμβανόμενες Απεργίες από Τρίτη 28/1/2014

Πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την περασμένη Πέμπτη συλλαλητήριο με μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων και συνταξιούχων, που διοργάνωσαν οι πρωτοβάθμιοι σύλλογοι, μέλη της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ, κατά της ιδιωτικοποίησης του ΑΔΜΗΕ.

· Όπως είναι γνωστό το νομοσχέδιο βρίσκεται ήδη στην Βουλή και την Τρίτη εισέρχεται στην Ολομέλεια για συζήτηση και ψήφιση, ενώ παράλληλα κατατέθηκε τροπολογία η οποία διαγράφει την ασφαλιστική μας σχέση. Δηλαδή την περιουσία μας που έχει σχηματιστεί στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ, αφού ως γνωστό είχαμε μέχρι το 1999 ασφάλιση στον εργοδότη.
· Με την πράξη τους αυτή επιχειρούν να απαλλάξουν τη ΔΕΗ από αυτή την σχέση καταργώντας τον Ν. 2773/99, ο οποίος αναγνωρίζει την ενσωματωμένη ασφαλιστική μας περιουσία στα πάγια περιουσιακά στοιχεία της ΔΕΗ.
Αυτό βεβαίως γίνεται για να μην υπάρξει καμία εμπλοκή στην πώληση του ΑΔΜΗΕ σήμερα, αύριο στην μικρή ΔΕΗ και στην συνέχεια με το 17% της μητρικής. Γιατί εξυπακούεται ότι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα κηρύξουμε αέναο αγώνα, διεκδικώντας την ασφαλιστική μας περιουσία.

Γι’ αυτό σας καλούμε όλους να συμμετέχετε στις επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες, οι οποίες αρχίζουν από το ξεκίνημα της βάρδιας την Τρίτη 28/1/2014 και ώρα 00:01. (Για την Μεγ/λη σε ΑΗΣ & Ορυχεία από 23:01 της Δευτέρας) 

Παράλληλα διοργανώνουμε συγκέντρωση την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου στην Πλατεία Κοραή στις 3:30 το μεσημέρι με πορείαπρος το Σύνταγμα, όπου εκεί θα παραμείνουμε μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του Νομοσχεδίου στην Βουλή.



  •  ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ
  •  ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ
  •  ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΠΡΙΝ Η ΑΠΟΛΥΣΗ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΠΟΡΤΑ 
Υ.Γ. Στην Πλατεία Κοραή έχουμε στήσει περίπτερο, όπου διανέμουμε φυλλάδιο και ενημερώνουμε τους πολίτες για την πώληση του Ομίλου ΔΕΗ.


 Βοήθησε και εσύ την προσπάθεια αυτή, μπορείς
 Γίνε ενεργός σήμερα, γιατί αύριο θα είναι αργά

Δεν υπάρχουν σχόλια: