Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ - Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ


Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ξεπουλήσει τα δίκτυα αλλά και ολόκληρη τη ΔΕΗ φέρνοντας εσπευσμένα νομοσχέδιο στη Βουλή για την ιδιωτικοποίηση του 66% του ΑΔΜΗΕ (δίκτυο μεταφοράς της Υψηλής Τάσης) και το υπόλοιπο 34% θα το αγοράσει το κράτος. Ακολουθούν η λεγόμενη “Μικρή ΔΕΗ” η οποία θα είναι μια θυγατρική της ΔΕΗ με το 30% της παραγωγής που θα πάει απευθείας σε ιδιώτη μαζί με τους εργαζόμενους και ενάμισι εκατομμύριο πελάτες για να ακολουθήσει μετά και το υπόλοιπο της ΔΕΗ που θα δοθεί εξ ολοκλήρου σε στρατηγικό επενδυτή. 
Τα δίκτυα μεταφοράς της Υψηλής Τάσης (για τα οποία ο ίδιος ο Σαμαράς δεσμεύτηκε στο Ζάππειο II ότι δεν πρόκειται να πουληθούν) αποτελούνται από 11 χιλιάδες χιλιόμετρα εναέριων γραμμών, 221 Υποσταθμούς και Κέντρα Υψηλής Τάσης και τρία Εθνικά Κέντρα Ελέγχου Ενέργειας (σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πτολεμαΐδα) που με υψηλής τεχνολογίας εξοπλισμό και με αδιάλειπτη 24ωρη παρουσία έμπειρου και ειδικά εκπαιδευμένου προσωπικού διασφαλίζουν την αξιόπιστη και ασφαλή μεταφορά της ηλεκτρικής ενέργειας από τον τόπο παραγωγής της (τους θερμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς) στις βιομηχανίες, στις πόλεις και στα χωριά όπου καταναλώνεται. 
Είναι θεμέλιο για τη Δημοκρατία, την Εθνική Άμυνα και την Ασφάλεια της Πατρίδας μας. Οι δυο χούντες της 7ετίας, πρώτα κατέλαβαν το Εθνικό Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας και μετά τη Βουλή. Το ΝΑΤΟ στη Γιουγκοσλαβία, πρώτα βομβάρδισε το αντίστοιχο Κέντρο Ελέγχου Ενέργειας και μετά τα αεροδρόμια και τους άλλους στρατηγικούς στόχους. 
Να ετοιμάσουμε από κοινού την αντίσταση σε αυτή την ιδιόμορφη διδακτορία του κεφαλαίου και της Τρόικας που στέλνει τους εργαζόμενους στην ανεργία, στη φτώχεια, στην πείνα και στην εξαθλίωση και ταυτόχρονα ξεπουλάει όλο το δημόσιο πλούτο. 
Τον αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των δικτύων και της ΔΕΗ θα τον δώσουν πρώτοι απ όλους οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στον ΑΔΜΗΕ και στη ΔΕΗ με τα συνδικάτα σε συνεργασία με ολόκληρο το αγωνιστικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα και αυτός ο αγώνας πρέπει να ξεκινήσει σήμερα γιατί αύριο θα είναι αργά.
Αγωνιζόμαστε και απαιτούμε: 
1. ΔΕΗ 100% δημόσια, καθετοποιημένη κάτω από κοινωνικό έλεγχο 
2. Kοινωνικοποίηση του συνόλου της Ηλεκτρικής Ενέργειας-κανένας ιδιώτης στην παραγωγή διακίνηση και εμπορία της Η/Ε (Το αγαθό της ηλεκτρικής ενέργειας δεν μπορεί να είναι προϊόν ανταγωνισμού και κερδοσκοπίας) .

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ
Συντονιστικό Πρωτοβάθμιων Σωματείων Κοζάνης

Δεν υπάρχουν σχόλια: