Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Την Κυριακή στη Μ.Παναγία και τη Δευτέρα στην Ιερισσό το ντοκιμαντέρ του Unicorn Riot για το κίνημα κατά του πετρελαϊκού αγωγού στη Β.Ντακότα

                   

Την Κυριακή 9 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο θέατρο της Μ.Παναγίας Χαλκιδικής και τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου στις 18:00 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού θα γίνουν προβολές του  ντοκιμαντέρ του  Unicorn Riot για το κίνημα κατά της κατασκευής του πετρελαϊκού αγωγού DAPL στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ.

Το Black Snake Killaz: Μια ιστορία από το κίνημα#NoDAPL (120′) καταγράφει την αντίσταση κατά της κατασκευής του αγωγού Dakota Access Pipeline (DAPL) από τον Απρίλιο του 2016 έως τον Μάρτιο του 2017. Η ταινία αναδεικνύει τις ενέργειες των Μαχητών του Νερού ενάντια στην κατασκευή του πετρελαϊκού αγωγού και εξετάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων, του στρατού και των εταιρικών μισθοφόρων που είχαν σκοπό να πατάξουν την πολύμηνη διαμαρτυρία.

Το Black Snake Killaz βάζει σε χρονολογική σειρά τα ιστορικά γεγονότα που ξεδιπλώθηκαν στο Στάντινγκ Ροκ και μας παρέχει μια άμεση εμπειρία πρώτης γραμμής των δράσεων. Αν και ο DAPL ολοκληρώθηκε, ο αντίκτυπος του κινήματος αντίστασης θα παραμείνει μακροχρόνιος. Η σημασία της ιστορίας των Μαχητών του Νερού γίνεται μεγαλύτερη όσο τα σχέδια εξόρυξης καυσίμων εξακολουθούν να επηρεάζουν κάποιες απ’ τις πιο ευάλωτες κοινότητες ανά τον κόσμο.

Κάλεσμα από την επιτροπή αγώνα Μ.Παναγίας:

Την Κυριακή 9/12/2018 και ώρα 6μ.μ. η επιτροπή αγώνα Μεγ. Παναγίας σας καλεί στην προβολή μιας ταινίας της Unicorn Riot (που είναι μια μη κερδοσκοπική, αυτοοργανωμένη, ανεξάρτητη,ειδησεογραφική κολλεκτίβα) που αναδεικνύει τις ενέργειες των Μαχητών του Νερού ενάντια στην κατασκευή του πετρελαϊκού αγωγού και εξετάζει τις ενέργειες των αστυνομικών δυνάμεων, του στρατού και των εταιρικών μισθοφόρων που είχαν σκοπό να πατάξουν την πολύμηνη διαμαρτυρία.Η προβολή της ταινίας θα γίνει στο θέατρο της Μεγ.Παναγίας.Σας περιμένουμε!

Κάλεσμα από την επιτροπή νεολαίας Ιερισσού κατά της εξόρυξης:

ΔΕΥΤΕΡΑ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2018 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΩΡΑ 18:00
Nτοκιμαντέρ του Unicorn Riot για το κίνημα κατά της κατασκευής του πετρελαϊκού αγωγού DAPL στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ

Kάλεσμα Δήμου Αριστοτέλη:

Δευτέρα, 10 Δεκεμβρίου στο Κέντρο Πολιτισμού Ιερισσού και ώρα 18:00 θα γίνει η προβολή του  Nτοκυμαντέρ του  Unicorn Riot για το κίνημα κατά της κατασκευής του πετρελαϊκού αγωγού DAPL στην Βόρεια Ντακότα των ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: