Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

"60 χρόνια Κουβανικής Επανάστασης" στη Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γρεβενών


Αφιέρωμα στα 60 χρόνια της Κουβανικής Επανάστασης με εκδήλωση την Κυριακή 2/12 κάνει η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού Γρεβενών.


                                                  

Η Λέσχη Εργασίας, Αλληλεγγύης και Πολιτισμού αυτοσυστήνεται ως εξής: είναι μια πρωτοβουλία η οποία μετά από πολλές συζητήσεις έχει πάρει πλέον σάρκα και οστά, σκοπεύοντας τα ταράξει τα λιμνάζοντα νερά των Γρεβενών. 

Γεννήθηκε σαν αναγκαιότητα με σκοπό την υπεράσπιση της ζωής και της αξιοπρέπειας μας καθώς και την οργάνωση των αντιστάσεων μας απέναντι στη βαρβαρότητα που βιώνουμε σ όλες τις όψεις της καθημερινότητας μας. Αν και τα μέλη της λέσχης προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες, ωστόσο υπάρχει μια κοινή συνιστάμενη γύρω απ’ το ερώτημα που μας απασχολεί όλους, «γιατί δεν κινείται τίποτα στη πόλη μας;». Τι θα ήταν λοιπόν αυτό που θα μας βοηθούσε να περιγράψουμε μια συλλογική προοπτική στο τόπο μας, απέναντι στο ζοφερό μέλλον που μας προδιαγράφουν. Πως λοιπόν θα κάνουμε πράξη μια ριζοσπαστική κουλτούρα, μια αφυπνιστική πολιτιστική δράση και κυρίαρχα έναν αγώνα υπεράσπισης των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας. Θέλουμε λοιπόν αυτή η Λέσχη να γίνει ένα πεδίο έκφρασης και καταφύγιο για κάθε κοινωνική ,πολιτική και πολιτιστική αναζήτηση αλλά και δομή αλληλεγγύης και ενότητας. Δηλαδή θα θέλαμε με αυτό το εγχείρημα, το οποίο έχει γίνει πράξη και σε πολλές άλλες μεγάλες και μικρές πόλεις της Ελλάδας αλλά και γειτονιές της Αθήνας, να δημιουργήσουμε στα Γρεβενά ένα κοινωνικό ιστό που θα είναι σημείο συνάντησης, συσπείρωσης και δράσης για όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της πόλης. Η Λέσχη θα λειτουργεί με συνελευσιακή δομή με σκοπό να συναντιόμαστε, να ερχόμαστε στη ζύμωση, να αποτιμάμε δράσεις της λέσχης και νέα ζητήματα που απασχολούν την κοινωνία μας και να προχωράμε σε νέες πρωτοβουλίες. Βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ντοκιμαντέρ, κινηματογραφικά αφιερώματα, παρεμβάσεις σε κυρίαρχα πολιτικά ζητήματα της συγκυρίας αλλά και τοπικά ζητήματα, καθώς και αφιερώματα που θα αναδεικνύουν τις αγωνιστικές παραδόσεις του λαικού μας κινήματος, θέλοντας να κρατήσουμε ζωντανή τη συλλογική ιστορική μνήμη. Τέλος πολύ σημαντικό για τη λέσχη θα αποτελεί το πολιτιστικό στοιχείο, με την ανάδειξη τοπικών μουσικών σχημάτων, θεατρικές παραστάσεις και άλλα, με πολιτισμό και κουλτούρα που θα παράγουμε με τα δικά μας μέσα, με τη δική μας συμμετοχή στη καλλιτεχνική δημιουργία πέρα και μακριά από εμπορικά δίκτυα. Η Λέσχη μολονότι έχει αποκτήσει ένα κορμό λειτουργίας, στη πραγματικότητα είναι υπό διαμόρφωση με βάση τη δράση μας και τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας. Θέλουμε να γίνουμε η αφορμή να αναπτυχθεί ένας ενεργός δημόσιος διάλογος στη πόλη με κινητήρια δύναμη τη Λέσχη για να φέρουμε τα πράματα σ αυτούς τους χαλεπούς καιρούς στο μπόι των ονείρων μας για να ανασάνει η πόλη μας και να ανασάνουμε κι εμείς μαζί της!

Ακολουθούν αφίσες πρόσφατων εκδηλώσεων της Λέσχης:





Δεν υπάρχουν σχόλια: