Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2018

«Γνωρίζω τον δολοφόνο χρυσαυγίτη. Μίσος άσβεστο και τυφλό»


Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία του Νίκου Ασπιώτη στο twitter για τη δολοφονία μετανάστη εργάτη γης, αλβανικής καταγωγής, από χρυσαυγίτη:

«Τυχαίνει να γνωρίζω το δράστη της δολοφονίας του Αλβανού στη Λευκίμμη. Από διπλανό χωριό είναι. Συναντήθηκα μαζί του την επόμενη μέρα της δολοφονίας σε καφενείο και συζητούσαμε για τη δολοφονία. Ήταν εξαιρετικά ψύχραιμος και, όταν εμφανίστηκε η αστυνομία, επιχείρησε να δώσει παραπλανητικές πληροφορίες για το φονικό. Είναι χρυσαυγίτης, αλλά αυτό που με εξέπληξε ήταν ότι η δολοφονία θύμιζε επαγγελματική εκτέλεση. Δύο πυροβολισμοί εξ επαφής, αριστερά και δεξιά στο λαιμό και μια τρίτη στο στομάχι. Μίσος άσβεστο και τυφλό, ρατσιστικό έγκλημα δίχως άλλο σε ένα τόπο που φημίζεται για την αντιστασιακή και αντιφασιστική του δράση στο Β΄ΠΠ, πληρώνοντας βαρύ τίμημα με εκτελέσεις, φυλακές και βασανιστήρια και από το μεταπολεμικό κράτος των δοσιλόγων και των χιτών. Αυτός είναι ο τόπος μου και η ιστορία του είναι ο οδηγός του».



(Το γράφημα είναι από https://jodi.graphics/ και περιέχει απόσπασμα της ανακοίνωσης της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη)

Δεν υπάρχουν σχόλια: