Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Φοιτητικοί σύλλογοι: "Όλοι στις πορείες! Να αναζωπυρωθεί η φλόγα του Δεκέμβρη"

     

Κάλεσμα φοιτητικών συλλόγων στις διαδηλώσεις της 6ης Δεκέμβρη:

Οι φοιτητικοί σύλλογοι, βρίσκονται σε τροχιά κινητοποιήσεων εν όψει της συμπλήρωσης 10 χρόνων από τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου, πιάνοντας το νήμα από την εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008. Σε μια περίοδο που η νεολαία βλέπει το μέλλον της να στιγματίζεται από τα μνημόνια διαρκείας, στα οποία την καταδίκασαν κυβέρνηση και ΕΕ, που η προοπτική της χαρακτηρίζεται από τη μαύρη και την ελαστική εργασία και τη δουλειά με 400 ευρώ, ο μόνος δρόμος είναι η αναζωπύρωση της φλόγας του Δεκέμβρη.
Αν ο Δεκέμβρης του 2008 σηματοδότησε την αρχή της κρίσης και την διάλυση μιας ολόκληρης γενιάς, οι Δεκέμβρηδες του σήμερα πρέπει να σηματοδοτήσουν το σημείο εκκίνησης για ένα αλλιώτικο αύριο, που δεν θα συμφιλιώνεται με το δόγμα της "μη εναλλακτικής" αλλά θα συγκρούεται και θα διεκδικεί όσα έχουν στερήσει από τη νέα γενιά.
Από το σχολείο με το "νέο λύκειο"-εξεταστικό κάτεργο μέχρι το πανεπιστήμιο των συγχωνεύσεων-καταργήσεων τμημάτων και της διάλυσης των πτυχίων η νεολαία οφείλει να σηκώσει ανάστημα, να συγκρουστεί με τις εκπαιδευτικές αναδιαρθρώσεις και επιβάλλει μια άλλη προοπτική.

ΟΣΟ ΠΥΡΟΒΟΛΑΤΕ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ
ΘΑ ΓΙΝΟΜΑΣΤΕ ΟΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΣΑΣ

ΟΛΟΙ στις ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ-ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΕΣ ΠΟΡΕΙΕΣ στις 6 Δεκέμβρη:
12:00 Μαθητική κινητοποίηση στην Καμάρα
17:00 Πορεία κοινωνικών και πολιτικών φορέων της πόλης στην Καμάρα

Δεν υπάρχουν σχόλια: