Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

Φοιτητικοί σύλλογοι: Στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ μεταφέρουν τις καταλήψεις, μαζικοποιούν την πορεία στις 7/9, 17:30


Οι φοιτητικοί σύλλογοι αρχιτεκτονικής, μουσικού, φιλολογικού ΑΠΘ και μεταλλειολόγων ΕΜΠ αποφάσισαν μέσα από τις Γενικές τους Συνελεύσεις καταλήψεις των σχολών τους και μεταφορά των καταλήψεων στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ. 

Στην ανακοίνωσή τους τονίζουν ότι αντιστέκονται στην πράξη στο Λοκ άουτ που έχει εξαγγείλει η πρυτανεία και προσθέτουν:

«Μετά από παρέμβαση των φοιτητικών συλλόγων στην πρυτανεία και τον πρύτανη του ΑΠΘ κ. Παπαϊωάννου δε δόθηκε ξεκάθαρη απάντηση από πλευράς τους για τη στάση απέναντι στις καταλήψεις κατά τη διάρκεια του Λοκ άουτ. Τόσο τα σχέδια της κυβέρνησης που μιλούν για κατάργηση του ασύλου, ιδιωτικά πανεπιστήμια, διαγραφές φοιτητών  ν+2, όσο και της πρυτανείας Παπαϊωάννου που μιλάει για face control και μόνιμη αστυνόμευση στα πανεπιστήμια θα βρουν απέναντί τους τους φοιτητικούς συλλόγους.

ΟΛΟΙ να σταθούμε έμπρακτα ενάντια στο Λοκ άουτ στο ΑΠΘ.
ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ τις καταλήψεις στο Πολυτεχνείο.
ΟΛΟΙ στην αντικυβερνητική πορεία στη ΔΕΘ, ΣΑΒΒΑΤΟ 7/9 στο Πολυτεχνείο στις 17.30»


Το Συντονιστικό των Καταλήψεων, στην ανακοίνωσή του, αναφέρει:

«Μετά απο τις αποφάσεις συνελεύσεων των τριών συλλόγων Φιλολογικου, Μουσικού και Μεταλλειολογων ΕΜΠ που πήραν αποφάσεις για 2ήμερη κατάληψη 6 και 7/9 στο χώρο του Πολυτεχνείου και του Συλλόγου Αρχιτεκτονικής που πήρε απόφαση για μονοήμερη καταληψη 7/9, καλούμε ολον τον κόσμο να στηρίξει και να μαζικοποιησει την κατάληψη στηρίζοντας τους φοιτητικούς συλλόγους. Ενάντια στην κατάργηση του ασύλου, στις νέες εξαγγελίες για διαγραφές φοιτητών ν+2, για ιδιωτικά πανεπιστήμια, ενάντια στις χυδαίες δηλώσεις του νέου πρύτανη για face control, συλλήψεις φοιτητών και επέμβαση της αστυνομίας στα πανεπιστημια, απαντάμε με συνελεύσεις και καταλήψεις. Ενάντια στο λοκ άουτ που έχει διατάξει ο νέος πρύτανης στο απθ τη στιγμή που διενεργούνται συνελεύσεις συλλόγων, που υλοποιούνται αποφάσεις καταληψεων και που έχει καλεστεί συγκέντρωση για τη πορεια της ΔΕΘ, υπερασπιζόμαστε τους φοιτητικούς συλλόγους ,τις συλλογικές τους διαδικασίες και τις αποφάσεις τους. Το συντονιστικό καταλήψεων θα κάνει προβολή σήμερα 6/9 στις 21:30 το Ζ του Γαβρά στον χώρο της κατάληψης (301 αιθουσα, πτερυγα αρχιτεκτονικής). Καλούμε όλον τον κόσμο να στηρίξει και να μαζικοποιησει την κατάληψη.

ΟΛΟΙ στην αυριανή αντικυβερνητικη πορεία της ΔΕΘ 7/9 στο Πολυτεχνείο στις 17:30 με τους φοιτητικούς συλλόγους, εργατικά σχήματα, συλλογικότητες».





Δεν υπάρχουν σχόλια: