Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Για την υπόθεση συγκρότησης του κομμουνιστικού φορέα!





H αστική τάξη της Ελλάδας για να δικαιολογήσει τις προδοσίες της και τη ζητιανιά της διαλαλεί ότι η χώρα δεν έχει πλούτο και ότι δεν παράγει! Όταν κάποτε ο προοδευτικός ερευνητής Δημήτρης Μπάτσης στο βιβλίο του " Η Βαριά Βιομηχανία στην Ελλάδα" ασχολήθηκε με την αξιοποίηση των πλουτοπαραγωγικών πόρων και την εκβιομηχάνιση της χώρα, η αστική τάξη  τον οδήγησε σε πραξικοπηματική δίκη περί δήθεν "κατασκοπείας", όπου μαζί με τον μεγάλο κομμουνιστή του ελληνικού λαού Νίκο Μπελογιάννη τουφεκίστηκαν στο στρατόπεδο του Γουδιού, πίσω από το νοσοκομείο "Σωτηρία". Στο σήμερα ο λαός και οι εργαζόμενοι πληρώνουν, νομίζουν ότι δήθεν αντιδρούν υπό το γάβγισμα των πιστών σκυλιών του συστήματος της Χρυσής Αυγής ενώ στην πραγματικότητα η προοδευτική χειροτέρευση των συνθηκών διαβίωσης και τα όρια των πληθυσμιακών στρωμάτων που βρίσκονται στα όρια της φτώχειας αυξάνονται. Σε συνθήκες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του καπιταλιστικού συστήματος όπου αυτοί που ελέγχουν την κοινωνία δεν ενδιαφέρονται για την αναπαραγωγή της, οι άνθρωποι είναι αναλώσιμοι. Δεν χρειαζόμαστε άλλους άνεργους ας τους οδηγήσουμε και στο θάνατο. Αυτό είναι το μότο της σύγχρονης εποχής που αποτυπώνει τον εκφυλισμό της αστικής τάξης και της κοινωνίας της. Και φυσικά δεν λείπει από όλες τις κινήσεις του πολιτικού φάσματος  του κράτους, των μηχανισμών του και των αστικών κομμάτων. Η Ελλάδα δεν μπορεί να σταθεί στα δικά της πόδια και να λύσει τα ενεργειακά της ζητήματα; Τα εφόδια υπάρχουν, λείπει η βούληση!Μέχρι να την αποκτήσουμε και να οργανωθούμε πραγματικά, ας αποκτήσουμε την πραγματική γνώση που μας στερούν, ας αγκαλιάσουμε τη μεθοδολογία του μαρξισμού-λενινισμού, που μπορεί να μας βοηθήσει στον αγώνα για επιβίωση και στον αγώνα για ανατροπή της αστικής κυριαρχίας των λίγων έναντι των πολλών!Σε σχέση με το ενεργειακό ζήτημα και ιδιαίτερα με τον ενεργειακό πόρο του φυσικού αερίου, ο παρακάτω πίνακας είναι ενδεικτικός για το τι μας κρύβουν.





Ενέργεια για όλους δωρεάν μόνο σε ένα σοσιαλιστικό κράτος μπορείς να υπάρξει..Ως τότε πληρώνουμε χαράτσια για τα γιοτ και τις σπατάλες όλων των μεγαλοαστών, όλα αυτά τα χρόνια. Οπως επίσης πληρώνουμε και το τίμημα της διαφθοράς του λαού μας την περίοδο του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Τότε που καλλιεργήθηκε το ρουσφέτι και ο εύκολος δρόμος για να μας κλέψουν ακόμα περισσότερα στη συνέχεια και μαζί με αυτά τα όνειρα μας. Η συνειδητή προδοσία της αστικής τάξης της χώρας μας συνεχίζεται τόσα και τόσα χρόνια και δυστυχώς ένα κομμάτι των παλιότερων γενιών πληρώνει σήμερα τις λάθος επιλογές του και τη διαφθορά στη συνείδηση του. Μόνη λύση για τη σωτηρία του λαού και της χώρας μας είναι μια γνήσια σοσιαλιστική κυβέρνηση, η δικτατορία του προλεταριάτου και η προσπάθεια δημιουργίας ενός σύγχρονου κομμουνιστικού κράτους. Όλα τα άλλα είναι φανφάρες...Ο δρόμος για αυτό θέλει αγώνα....και θέλει επιτέλους έναν κομμουνιστικό φορέα με σύγχρονη επαναστατική γραμμή για το σήμερα και το αύριο! Γιατί είναι το μόνο πραγματικά μέσο που μπορεί να ανατρέψει την καλά οργανωμένη στις μέρες μας αστική τάξη! Όλα τα άλλα έχουν μεν αξία αλλά μπροστά σε αυτό το σημαντικό καθήκον είναι δευτερεύοντα! Όλοι πρέπει ο καθένας από το μετερίζι του να μπουν μπροστάρηδες σε αυτή την προσπάθεια δημιουργίας του! Κόμμα σύγχρονο, κόμμα ενιαίο χωρίς τα λάθη του προδοτικού σοσιαλοδημοκρατικού και όχι μόνο, παρελθόντος και πραγματικά επαναστατικό, όχι στα λόγια στην πράξη. Χωρίς φανφάρες ότι νικάμε αλλά με θέληση για σκληρή αυτοκριτική και δουλειά. Χωρίς αυτομαστίγωμα για το ένδοξο παρελθόν του κομμουνιστικού κινήματος στα χρόνια της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Η προπαγάνδα ότι κομμουνιστές ηγέτες ήταν εγκληματίες, κατασκεύασμα των αστών που δυστυχώς στις μέρες μας αναπαράγεται από ρεύματα που δήθεν πρόσκεινται στο μαρξισμό ή μερικές συλλογικότητες του αναρχικού χώρου που την αξιοποιούν για κριτική στο ρεφορμιστικό ΚΚΕ πρέπει να σταματήσει! Ενα κόμμα οφείλει να ασκήσει κριτική στο ένδοξο παρελθόν χωρίς να απαξιώνει τα πάντα, να πάρει τα συμπεράσματα της γόνιμης εμπειρίας και να τα μεταλαμπαδεύσει μπολιάζοντας τα με τα δεδομένα του σήμερα σε κάτι νέο. Η συλλογική σκέψη του επαναστάτη οφείλει στις ημέρες μας με ισορροπημένο και ορθολογικό τρόπο να κάνει το βήμα μπροστά χωρίς αφορισμούς. Κυρίαρχα ο κομμουνιστικός φορέας οφείλει να έχει ξεκάθαρη απεύθυνση και χαραγμένη στρατηγική. Η τακτική μπορεί να αλλάζει μέρα με μέρα. Χρειάζεται όμως συμφωνία στο στρατηγικό στόχο. Οι μάσκες στο σήμερα έχουν πέσει και για την αντικαπιταλιστική αριστερά. Όλοι αυτοί που γαλούχησαν γενιές αγωνιστών με τα οράματα για την κομμουνιστική προοπτική οφείλουν να ξεπεράσουν αγκυλώσεις, μικροτακτικισμούς και να ανυψωθούν στο ανάστημα των απαιτήσεων των καιρών που ζούμε...Αν δεν τα καταφέρουν αυτοί τότε μέσα από τα συντρίμμια των καιρών αλλά και τους αγώνες της εργατικής τάξης θα ξεπηδήσει το καινούριο..

 Ένας άλλος δρόμος είναι εφικτός....Αρκεί αυτή τη φορά από ευχολόγιο να γίνει κινητήρια δύναμη για πράξη. Οι διεργασίες όφειλαν να έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό. Καλώς ξεκίνησαν. Οι βηματισμοί και οι συμμαχίες σε σωματεία και χώρους δουλειάς είναι απαραίτητη συνθήκη, ούτε καν όρος, προς την προσπάθεια συγκρότησης του κόμματος.

Τώρα πρέπει να ξεδιαλύνονται οι πραγματικές μαρξιστικές, λενινιστικές, σταλινικές και εν τέλει κομμουνιστικές αρετές από τα υπολείμματα ρεβιζιονισμού, ηττοπάθειας όλων των προηγούμενων χρόνων! Και ο μαρξιστής κρίνεται από την πράξη! Στην καθημερινότητα, στη νοοτροπία, σε σωματεία, επιστημονικούς συλλόγους, λοιπούς φορείς πρέπει να προσεγγίσουμε στην πρακτική μας το νέο κομμουνιστικό φορέα , το κόμμα που λείπει από την ταξική πάλη στη χώρας μας για πολλά χρόνια στην πράξη από τώρα! Τα μυαλά των οργανώσεων με κομμουνιστική ρότα πρέπει να πιεστούν για το βήμα παραπέρα! Για να μπορέσουμε να αναμετρηθούμε με τους αστούς και το φασιστικό σκυλολόι τους στην πράξη και με καλύτερους όρους! Τόσο απλά και κατανοητά! Να δούμε λοιπόν τι μας επιφυλάσσει το μέλλον και καλή επιτυχία στις διεργασίες! Και πράξη επιτέλους!!
Και να πω και κάτι καθαρό...Κόμμα αχταρμάς, που να τα έχει όλα μέσα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι, ακόμα και αν δεν εκφράζουν πλήρως τη μαρξιστική αντίληψη αλλά αιρετικά τη διαστρεβλώνουν είτε με υπερεπαναστατικά τσιτάτα είτε τονίζοντας συγκεκριμένες όψεις της, δεν χρειάζεται...Η εμπειρία του ΣΥΡΙΖΑ και του ρεύματος του ευρωκομμουνισμού είναι ενδεικτική !

Κόμμα κομμουνιστικό χρειάζεται!

ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΓΕΡOΣ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ.



Με συντροφικούς χαιρετισμούς και αγωνία
" Προμηθέας "

Δεν υπάρχουν σχόλια: