Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019

Η Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη συμμετέχει στις κινητοποιήσεις για τη ΔΕΘ και καλεί στο Πολυτεχνείο ΑΠΘ, 7/9, 17:30


Η Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη, συμπορεύεται με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Όπως τονίζει «θα συμμετάσχουμε  στις κινητοποιήσεις ενόψει της ΔΕΘ το Σάββατο 7/9, για την υπεράσπιση του Ασύλου στο 
ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΘ στις 17.30
πορεία στην Καμάρα ,και συνεχίζουμε».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κίνησης Πολιτών Χορτιάτη:

Η κυβέρνηση, από τις πρώτες ημέρες που ανέλαβε τα ηνία της εξουσίας, με τα πρώτα κιόλας νομοσχέδια  αλλά και με καταστολή ,εξαπέλυσε επίθεση  στα εργατικά, νεολαιίστικα  και κοινωνικά δικαιώματα.

Το πανεπιστημιακό  Άσυλο ορμητήριο και  κατάκτηση φοιτητικών, εργατικών και λαϊκών αγώνων, μπήκε στο στόχαστρο και καταργήθηκε με το πρόσχημα της «ασφάλειας» του πολίτη. Με το πρόσχημα της «ανομίας», ποινικοποιούνται οι φοιτητικοί αγώνες  και επιβάλλεται  η λήθη απέναντι στην ιστορική μνήμη των λαϊκών αγώνων.

Η κατάργηση του Ασύλου  δεν είναι ξεκομμένη  από την απελευθέρωση των απολύσεων, από το φακέλωμα των συνδικαλιστών με το πρόσχημα της ηλεκτρονικής «διευκόλυνσης» ,  από την επίθεση στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα. Αντίθετα, η κατάργηση του Ασύλου είναι το πρώτο βήμα και κυρίαρχο για την κυβέρνηση της Ν.Δ σε αυτή την επίθεση, η εξουδετέρωση του Ασύλου με όλα όσα σημαίνει ως χώρος αντίστασης , είναι κυρίαρχο ζήτημα για τη κυβέρνηση ,όπως θα πρέπει να είναι και κυρίαρχο ζήτημα  για όλους μας η υπεράσπιση του.

Συγχρόνως, η  αστυνομοκρατία και η καταστολή περνάει στο πετσί της κοινωνίας ως «κανονικότητα» .

Καταλήψεις στέγης προσφύγων εκκενώνονται, η αστυνομία  πάνοπλη κάνει εφόδους «καθαρίζει» από τα «σκουπίδια» τα Εξάρχεια ρουφώντας με τη «σκούπα» της πρόσφυγες και μετανάστες , μωρά παιδιά, της γης τους κολασμένους. Την ίδια ώρα, στη Μόρια, παιδιά στοιβαγμένα σαν αγρίμια, ασυνόδευτα και στα αζήτητα από κάθε πρόνοια, βλέπουν το νήμα της ζωής να κόβεται σε 15χρονα, το ΚΥΣΕΑ αποφασίζει την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας και στρατοκρατίας και του ρόλου του ΝΑΤΟ, για την εκδίωξη προσφύγων από γης και θαλάσσης, αλλά και fast track απελάσεις.

 Αυτή είναι η «κανονικότητα» της «ασφάλειας» του Ευρωπαίου πολίτη για την οποία μιλούν κυβέρνηση, Ε.Ε  και τα φερέφωνα τους, τα ΜΜΕ.
Η ιδιωτικοποίηση της Υγείας και της Παιδείας,  οι «επενδύσεις» που στοχεύουν στην καταστροφή κοινωνιών και στον πλουτισμό των Εταιριών με δώρο στους «επενδυτές» αναλώσιμους εργαζόμενους  άνευ δικαιωμάτων, είναι κάποια από τα «δώρα» που θα εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός  στην ΔΕΘ στις 7 Σεπτέμβρη.

Απέναντι σε αυτή την επίθεση ,η Κίνηση Πολιτών Χορτιάτη, συμπορεύεται με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και θα συμμετάσχουμε στις κινητοποιήσεις ενόψει της ΔΕΘ το Σάββατο 7/9, για την υπεράσπιση  του Ασύλου  στο ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΑΠΘ στις 17.30, πορεία στην ΚΑΜΑΡΑ ,και συνεχίζουμε . Είναι αναγκαιότητα η συνάντηση και συμπόρευση  όλων των κινημάτων, νεολαίας, εργαζόμενων, κοινωνικών, για την υπεράσπιση του Ασύλου, την υπεράσπιση και διεκδίκηση των νεολαιίστικων ,των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων απέναντι στην επίθεση της κυβέρνησης.


Δεν υπάρχουν σχόλια: