Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Λοκ άουτ από την Πρυτανεία στο ΑΠΘ ενόψει της συγκέντρωσης στο Πολυτεχνείο (7/9, 17:30) για τη ΔΕΘ


Τριήμερο λοκ άουτ στο ΑΠΘ κήρυξε η Πρυτανεία ενόψει της συγκέντρωσης που καλούν το Σάββατο 7/9 στις 17:30 στο Άσυλο (Πολυτεχνείο ΑΠΘ) για τη ΔΕΘ φοιτητικοί σύλλογοι, εργατικά σχήματα, κινήσεις και συλλογικότητες, επιχειρώντας να μπλοκάρει τις συνελεύσεις που έχουν καλέσει φοιτητικοί σύλλογοι.

Η ανακοίνωση της Πρυτανείας έχει ως εξής:  

«Προς τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας,

Ανακοινώνεται ότι, από το Παρασκευή 6/9/19 και για το διάστημα λειτουργίας της ΔΕΘ, θα ισχύσουν τα παρακάτω μέτρα σε συντονισμό με τους αρμόδιους φορείς της Πόλης και της Πολιτείας.

1)     Από Παρασκευή  6/9/2019 ώρα 16.00 έως και την Κυριακή 8/9/19 , δεν θα επιτρέπεται η είσοδος και στάθμευση όλων των οχημάτων στο χώρο της πανεπιστημιούπολης, λόγω των εγκαινίων της 84ης ΔΕΘ.  Επίσης, την Παρασκευή 6/9/18, μετά τις 18.00 θα είναι κλειστά όλα τα κτίρια. Το Σάββατο 7/9/19 θα κλείσουν και οι καγκελόπορτες πεζών εξωτερικής περίφραξης προς την οδό Εθνικής Αμύνης και της Εγνατίας έως την Αίθουσα Τελετών.

Παρακαλούμε να απομακρυνθούν όλα ανεξαιρέτως τα οχήματα από το χώρο του πανεπιστημίου την Παρασκευή 6/9/19 το αργότερο έως στις 18.00

2)    Επίσης από την Παρασκευή 6/9/19 μετά τις 16.00 και το Σάββατο 7/9/19 ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως οι εξετάσεις μαθημάτων προπτυχιακών και μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών δεν θα πραγματοποιηθούν.


Οι Πρυτανικές Αρχές»

Οι φοιτητές από την πλευρά τους καλούν σε μαζικοποίηση των συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων. Χαρακτηριστικό είναι το κάλεσμα από την "Ασυνέχεια στο ρου της ιστορίας-ΕΑΑΚ στο ιστορικό-αρχαιολογικό": 
"ΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΦΟΙΤΗΤΗ ΝΑ ΜΑΖΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΕΙ ΕΜΠΡΑΚΤΑ ΤΟ ΛΟΚ ΑΟΥΤ, ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στη ΔΕΘ, ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ,
7/9, 17.30.
ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΥΛΟ ΤΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ, ΚΑΙ ΟΧΙ ΟΙ ΠΡΥΤΑΝΕΙΣ, ΤΑ ΜΑΤ ΚΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ"



Αναδημοσιεύουμε επίσης ένα χαρακτηριστικό σχόλιο από ανάρτηση της Ιωάννας Κατσίμπα στην κοινωνική δικτύωση:

«ΛΟΥΚΕΤΟ στις Πανεπιστημιακές σχολές του ΑΠΘ κήρυξαν η Πρυτανεία σε συνεργασία με την κυβέρνηση, απο το μεσημέρι της Παρασκευής εως και την Κυριακή, για να μη γίνουν συνελεύσεις των φοιτητικών Συλλόγων εν όψει της συγκέντρωσης στο Πολυτεχνείο το Σάββατο 7/9 που εχουν καλέσει για την ΔΕΘ Φοιτητικοί Σύλλογοι.εργατικά σχήματα και συλλογικότητες.
Δεν βλέπω πουθενά (προς το παρόν και αναμένω) ανακοινώσεις και αντιδράσεις για την κατάλυση της ελευθερίας, για το Λουκέτο, τη φίμωση, την επίθεση. Υποθέτω το χτύπημα του Ασύλου, των Πανεπιστημίων,η απαγόρευση των ελευθεριών και των δικαιωμάτων,η απαγόρευση στην ουσία των συνελεύσεων μέσω του "Νόμου και Τάξη", αφορά μόνο αυτούς που "τόλμησαν" να καλέσουν συγκέντρωση στο Άσυλο, στο Πολυτεχνείο. Η επίθεση Πρυτανείας-κυβέρνησης,το λουκέτο,αφορά μόνο αυτούς που "τόλμησαν" να καλούν εκει σε συγκέντρωση. Για τους υπόλοιπους υποθέτω ισχύουν οι κλασικές ελευθερίες και δεν είδαν, δεν άκουσαν τίποτα;;;.
Για μένα, το λουκέτο,ειναι ενας λόγος παραπάνω για την παρουσία όλων στη συγκέντρωση στο Άσυλο, στο Πολυτεχνείο,το Σάββατο 7/9 5.30.
Θα είμαστε εκεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: