Σάββατο, 5 Απριλίου 2014

Ανακοίνωση του Κινήματος στην Πόλη του Ζωγράφου για την κάθοδο του στις δημοτικές εκλογές του ΜαΐουΚΣΠ

«Να φύγουν!» όλοι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ υπηρετώντας με συνέπεια τις καταστροφικές πολιτικές της φτώχειας, όλοι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν “μπροστά στα μούτρα μας”, όλοι αυτοί που υποστηρίζουν το σάπιο πολιτικό σύστημα!"Ζωγραφιώτη - Ζωγραφιώτισσα

Μας έτυχε να ζήσουμε σε μία δύσκολη εποχή. Η δικομματική συγκυβέρνηση εφαρμόζει τα μνημόνια ακολουθώντας ότι επιβάλλουν η ΕΕ και το ΔΝΤ.

Το δίλημμα για τους εργαζόμενους και την νεολαία είναι σαφές: ή θα ισοπεδώσουν όλες τις κατακτήσεις και τα δικαιώματά μας ή επιβάλλουμε έναν άλλο δρόμο για αξιοπρέπεια και δημοκρατία!

Πόσα ακόμα κούφια λόγια και υποσχέσεις θα ακούσουμε από τα χείλη των υποψήφιων δημάρχων;

Μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτούς που τόσα χρόνια ήταν κεφάλια της δημοτικής αρχής; Μπορούμε να εμπιστευτούμε αυτούς που ψήφισαν το ξεπούλημα της Βίλλας Ζωγράφου;

Μπορούμε να στηριχτούμε σε αυτούς που το μόνο που έχουν να μας πουν είναι γενικόλογα λόγια και ευχές χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις μόνο και μόνο για να τους ψηφίσουμε;

Είναι καιρός εμείς, ο λαός του Ζωγράφου να πούμε δυνατά

«Να φύγουν!» όλοι αυτοί που μας έφεραν ως εδώ υπηρετώντας με συνέπεια τις καταστροφικές πολιτικές της φτώχειας, όλοι αυτοί που νομίζουν ότι μπορούν να μας κοροϊδεύουν “μπροστά στα μούτρα μας”, όλοι αυτοί που υποστηρίζουν το σάπιο πολιτικό σύστημα!

Το κίνημα στην πόλη ήταν, είναι και θα παραμείνει η πλέον ειλικρινής δημοτική κίνηση που όχι μόνο δεν έχει εμπλακεί ποτέ σε συνδιαλλαγή με συμφέροντα οικονομικών παραγόντων αλλά ίσα-ίσα τα έχει καταγγείλει και έχει συγκρουστεί με αυτά είτε στο δημοτικό συμβούλιο είτε στον δρόμο και τις πλατείες.

Η κατάσταση στο δήμο δεν θα αλλάξει αν δεν αποφασίσουμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας με συλλογικό αγώνα και αλληλεγγύη των εργαζομένων και του λαού.

Τέτοια νικηφόρα παραδείγματα έχουμε ζήσει παλιότερα στη γειτονιά με τα κινήματα ενάντια στην τσιμεντοποίηση των πλατειών για να γίνουν υπόγεια πάρκινγκ και ενάντια στο να γίνει εμπορικό κέντρο η Βίλα Ζωγράφου.

Για αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νεολαίο να επιβάλουμε με τους αγώνες μας ένα άμεσο πρόγραμμα λαϊκών διεκδικήσεων:

Για να έχουν τα παιδιά μας παιδικούς σταθμούς, υγέια και παιδεία

Για να επιστραφεί στους δημότες η περιουσια που ξεπουλήθηκε σε ιδιώτες

Για να σταματήσουν οι απολύσεις και το εμπόριο ελπίδας στους νέους, να μπει επιτέλους στοπ στην ελαστική εργασία και την ανασφάλεια.

Για έναν δήμο στα χέρια των κατοίκων του!

Καλούμε όλους τους Ζωγραφιώτες και τις Ζωγραφιώτισσες που βρεθήκαμε μαζί σε αυτούς τους αγώνες για να κάνουμε καλύτερη την πόλη μας, που βαδίσαμε μαζί στις απεργίες, που παλέψαμε δίπλα δίπλα κόντρα στο φασισμό να συμπορευτούμε και στις επόμενες μάχες και να στηρίξουν ενεργά τη ριζοσπαστική φωνή της γειτονιάς μας, το Κίνημα στην Πόλη.

Με την Ράνια Νενεδάκη,

στις 18 Μάη συμμετέχουμε - ψηφίζουμε Κίνημα στην Πόλη του Ζωγράφου! "

Δεν υπάρχουν σχόλια: