Τετάρτη 10 Απριλίου 2013

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΛΕΣΒΟΥ - ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ



ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΔΟΤΗ Γ. ΚΟΝΔΥΛΟΥΔΗ ΣΕ 6 ΜΗΝΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ
ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Το Σωματείο Εργαζομένων ΜΜΕ Λέσβου χαιρετίζει πανηγυρικά την απόφαση-σταθμό που έλαβε την Τρίτη 2 Απριλίου 2013 το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Μυτιλήνης καταδικάζοντας σε 6 μήνες φυλάκιση τον εκδότη Γιώργο Κονδυλούδη για την προσπάθειά του να εξαναγκάσει σε παραίτηση την πρώην πρόεδρο του Σωματείου μας Θάλεια Βουγδή. 
Θυμίζουμε ότι η απόπειρα τρομοκράτησης της Θάλειας Βουγδή από τον πρώην εκδότη των «Αιολικών Νέων» και νυν εκδότη του «Συνηγόρου του Βορείου Αιγαίου» είχε γίνει την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2010 όταν ο τελευταίος προσήλθε στο χώρο εργασίας της προέδρου μας και προσπάθησε να την εξαναγκάσει σε παραίτηση, ενοχλημένος από τις ανακοινώσεις συμπαράστασης που δημοσιοποιούσε το σωματείο μας υπέρ των 20 απολυμένων των «Αιολικών Νέων». Η πράξη αυτή του κ. Κονδυλούδη έβαλλε ευθέως κατά της συλλογικής αυτονομίας και συνιστούσε αθέμιτη προσπάθεια παρέμβασης του ανωτέρω στη λειτουργία κλαδικού σωματείου. Οι πρακτικές αυτές που υιοθέτησε ο κ. Κονδυλούδης έχουν καταδικαστεί στη δημοκρατική συνείδηση του ελληνικού λαού και έχουν καταγραφεί στις μαύρες σελίδες του συνδικαλιστικού κινήματος.

Η καταδίκη του εργοδότη `σε 6 μήνες φυλάκιση είναι μια δικαίωση που αποπνέει ελπίδα και αισιοδοξία, μια απόφαση που αποτελεί νίκη όλων των εργαζομένων της Λέσβου και στέλνει μήνυμα σ’ όλους τους εργοδότες που μεταχειρίζονται τέτοιου είδους μέσα τρομοκράτησης με σκοπό να μη συνδικαλίζονται οι εργαζόμενοι.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πειστούν από τους εκφοβισμούς των εργοδοτών, γιατί η εργασία τους είναι, πέρα από θέμα επιβίωσης, θέμα αξιοπρέπειας και ταυτόχρονα το πιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους. Μέσα στις συνθήκες της χειρότερης εργοδοτικής επίθεσης από τη μεταπολίτευση και μετά, το πολυτιμότερο όπλο των εργαζομένων είναι η μεταξύ τους αλληλεγγύη. 
Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του μπροστά στην απόλυση, την επιβολή περικοπής μισθού, τον καταναγκασμό κατάρτισης ατομικής σύμβασης εργασίας με χαμηλότερες αποδοχές. Καθένας μόνος του γίνεται όλο και πιο ευάλωτος στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. 
Αντιθέτως όλοι και όλες ενωμένοι με έμπρακτη συναδελφική συμπαράσταση, αλλά και με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή στα Σωματεία, μπορούμε να αντισταθούμε και να εξασφαλίσουμε ότι οι εργοδότες δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν τα σχέδιά τους για οικονομική και κοινωνική σύνθλιψη των εργαζομένων. 
Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου
Η Πρόεδρος                                                    Η Γενική Γραμματέας
Χριστίνα Καλλέργη                                                Ανθή Παζιάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: