Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Tetatoika’s domestic news (20-25 April 2012)



του Νίκου Κουνενή (kounenik@yahoo.gr)


*Με τη χαρακτηριστική του αποφασιστικότητα ο Ευάγγελος Βενιζέλος απαίτησε τη μείωση του ΦΠΑ (25%) στην εστίαση, τον οποίο ο ίδιος είχε επιβάλλει όταν ήταν υπουργός Οικονομικών και για τη χρονική επιμήκυνσή του οποίου συμφώνησε εκ νέου προ ημερών με την τρόικα. Κατόπιν τούτου αναμένεται μια ακόμα επίθεση του υπουργού στο χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο ο ίδιος επίσης είχε επιβάλλει και προσφάτως συμφώνησε στην χρονική του επέκταση.


*Ειδικές μπάρες θα τοποθετηθούν στους σταθμούς του μετρό, ώστε να μη μπορεί κανείς να εισέλθει χωρίς εισιτήριο. Δεν διευκρινίστηκε αρμοδίως αν στα μηχανήματα θα ενσωματώνονται και ειδικές φάκες, ώστε να συλλαμβάνονται επί τόπου οι εγκληματίες εισιτηριοδιαφυγείς. Ασαφές επίσης παραμένει προς το παρόν το τι θα συμβαίνει αν οι συλληφθέντες είναι δημόσιοι υπάλληλοι: θα κατατάσσονται αυτομάτως στους προς δίωξη επιόρκους ή θα ισχύσει ειδικό point system;



*«Το κλίμα έχει αρχίσει να αλλάζει» δήλωσε για μια ακόμη φορά ο πρωθυπουργός. Σύμφωνα με εκτίμηση διακεκριμένου γεωπόνου, το γεγονός οφείλεται στο ότι επί μια oλόκληρη τετραετία η κληματαριά μασουλιέται μανιωδώς από τροικανούς και κυβερνητικούς όνους.


*Η Γενική Γραμματεία του ΕΣΠΑ αρνήθηκε να αποκαλύψει τις αμοιβές των στελεχών της TASK FORCE. Σύμφωνα με έγκυρες δημοσιογραφικές πληροφορίες ο λόγος της άρνησης σχετίζεται με τη ντροπή που δημιουργούν στη Γενική Γραμματεία οι μισθοί πείνας με τους οποίους αμείβονται οι τασκοφόροι γιάππηδες.


*Το διεθνές βραβείο τετραγωνισμού του κύκλου διεκδικούν από κοινού η τρόικα και η κυβέρνηση καθώς κατάφεραν να αυξήσουν ταυτόχρονα και το πρωτογενές πλεόνασμα και το πρωτογενές έλλειμμα. Η αύξηση του επισήμως ανακοινωθέντος πλεονάσματος επιτεύχθηκε μέσω της διόγκωσης των χρεών του δημοσίου προς ιδιώτες και διάφορους φορείς, με αποτέλεσμα την αύξηση του (μη επισήμως ανακοινωθέντος) ελλείμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: