Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Το πραξικόπημα της Κυβέρνησης δεν θα περάσει ! Την Πέμπτη 11 Απρίλη όλοι ξανά στο ΕΤΑΑ ! (VIDEO)



Στις 28 Μαρτίου ο Πρόεδρος του ΕΤΑΑ και η κυβέρνηση επιστράτευσαν τα ΜΑΤ, για να εμποδίσουν την είσοδο των μηχανικών στο Ταμείο μας και επεχείρησαν να εμποδίσουν, με την πραξικοπηματική τους συμπεριφορά, να τεθούν ζωτικής σημασίας ασφαλιστικά τους προβλήματα, στη συνεδρίαση της διοίκησης του ταμείου. Παρ’ όλα αυτά και στην χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ/ΕΤΑΑ, εκατοντάδες συνάδελφοι έδωσαν το παρόν.

Στη συνεδρίαση αυτή, μεθόδευσαν την απόρριψη του αιτήματος που διατύπωσε η Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών, υιοθέτησε το ΤΕΕ και έθεσαν στο ΔΣ του ΕΤΑΑ οι εκπρόσωποι των μηχανικών, να ακυρωθεί η άμεση επιβολή υπέρογκων αυξήσεων στις ήδη δυσβάστακτες εισφορές του ΤΣΜΕΔΕ, με αποτέλεσμα, βεβαιωμένο με αναλογιστική μελέτη, την καταστροφή του Ταμείου, όσο και του επαγγέλματός μας.

Απαγόρευσαν τη συμμετοχή στη συνεδρίαση, με αυτό το θέμα, του εκπροσώπου των ασφαλισμένων στο ΤΣΜΕΔΕ (Μιχάλη Πουλάκη), για να διαμορφώσουν μια πλαστή ισοψηφία και να καταφύγουν στο επίσης πλαστό δικαίωμα διπλής ψήφου του προέδρου του ΕΤΑΑ.

Προσπαθούν να σταθούν με πραξικοπήματα, αυταρχισμό και βυζαντινισμούς.

Η επίμονη και αποφασιστηκή παρουσία μας μπορεί να κάνει την Ανατροπή!

1. Απαιτούμε την παραίτηση του εγκάθετου προέδρου Σελλιανάκη. Εκπροσωπεί την κυβέρνηση και την Τρόϊκα, ανίκανος να σταθεί στα προβλήματα των ασφαλισμένων και του Ταμείου. Η εφαρμογή μιας διάταξης, με διαπιστωμένη ελλειμματική προοπτική για τον Ασφαλιστικό Φορέα, με εκκρεμή την Απόφαση αναστολής από το ΣτΕ και παρά τη διαφορετική ερμηνευτική άποψη της Νομικής Υπηρεσίας του Ταμείου,συνεπάγεται πολιτικές, δεοντολογικές και ποινικές ευθύνες για αυτόν και τους συνενόχους του.

2. Απαιτούμε την ανανέωση της αποφασης της ΔΕ/τεε (20/02/13) συνοδευόμενη με την αντιστοιχη καταγγελία για τις πραξικοπιματικές ενέργειες του κ.Σελλιανάκη.

3. Απαιτούμε από τους εκπροσώπους των Μηχανικών στο ΕΤΑΑ, στην επόμενη συνεδρίαση του ΔΣ/ΕΤΑΑ (11/04/13), να εναρμονιστούν, χωρίς παρεκλίσεις, με την απόφαση της ΔΕ/τεε (20/3/13) και όχι με τις επιταγές της Τρόικας.

4. Καλούμε τους συναδέλφους ασφαλισμένους στο ΕΤΑΑ, γιατρούς, δικηγόρους, οδοντίατρους να αλλάξουν τη στάση των εκπροσώπων τους στο ΕΤΑΑ ή να τους ανακαλέσουν και να συμπορευτούν μαζί μας. Βρισκόμαστε όλοι μπροστά τον ίδιο κίνδυνο: την μετατροπή των οφειλών μας σε εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες σε άμεση δήμευση κάθε κινητού ή ακίνητου περουσιακού μας στοιχείου μέσω ν/σ που πρόκειται άμεσα να κατέβει στην Βουλή.

5. Καλούμε εκείνους τους Επιστημονικούς Συλλόγους Διπλωματούχων που μόνιμα απουσιάζουν από τις κινητοποίησεις, να ξυπνήσουν επιτέλους από τον βαρύ τους λήθαργο και να συμβάλλουν στην προσπάθεια που γίνεται.

6. Καλούμε όλους τους μηχανικούς να παραστούν με δυναμικό τρόπο την Πέμπτη 11.4.13, στο ΕΤΑΑ, 2 μ.μ. απαιτώντας την επανάληψη της συζήτησης για το θέμα της ακύρωσης των καταστροφικών αυξήσεων, με πλήρη εκπροσώπηση των μηχανικών.

7. Καλούμε τους χιλιάδες μηχανικούς που αντιμετωπίζουν δυσκολίες αποπληρωμής των εισφορών να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα σφραγίσματος των βιβιλιαρίων υγείας στο ΤΣΜΕΔΕ σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από την Ανοιχτή Συνέλευση Μηχανικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: