Πέμπτη 18 Απριλίου 2013

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΖΑΚΥΝΘΟΥ - ΔΙΑΓΡΑΨΤΕ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΟΧΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ


Πίσω από τα παχιά λόγια του κυβερνητικού θιάσου ότι«τα δύσκολα τελείωσαν και τώρα έρχεται η ανάκαμψη», κρύβεται η αλήθεια ότι καιτο τρίτο μνημόνιο πηγαίνει με μαθηματική ακρίβεια σε αποτυχία και ετοιμάζονταιήδη να ζητήσουν ένα νέο γύρο θυσιών και ένα νέο «κούρεμα» των δικαιωμάτων μας.Τρία χρόνια μνημονίων έχουν οδηγήσει την δημόσια υγεία καιπερίθαλψη κυριολεκτικά στην κατάρρευση. Νοσοκομεία, χιλιάδες κλινικές,κλίνες και τμήματα καταργούνται με τους νέους οργανισμούς, οι κλάδοι υγείας των ασφαλιστικών ταμείων καταργήθηκαν και αντικαταστάθηκαν από το ναυάγιο του ΕΟΠΥΥ.

Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη, λόγω έλλειψης προσωπικού, υποδομών και υλικών. Ταυτόχρονα το 5ευρω, το ακριβό φάρμακο, οιτιμές νοσηλείας, ιδιαίτερα μετά την καθιέρωση των ΚΕΝ, έκλεισαν την πόρτα γιατα δημόσια νοσοκομεία σε χιλιάδες ανασφάλιστους εργαζόμενους. Η προσπάθειά τουςνα φορτώσουν στους εργαζόμενους τα βάρη της δικιάς τους κρίσης, σημαίνει ακόμαπερισσότερες περικοπές στο ΕΣΥ, νέα χτυπήματα στα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων, μειώσεις μισθών, περικοπές, απλήρωτα. Είναιπρόκληση την ώρα που έδωσαν και δίνουν δισεκατομμύρια στους τραπεζίτες, νακλείνουν νοσοκομεία, να αφήνουν απλήρωτους τους γιατρούς, χωρίς προσωπικό τανοσοκομεία και κλειστά τα κρεβάτια στις ΜΕΘ.

Η υποβάθμιση του ΝοσοκομείουΖακύνθου, δεν αποτελεί την εξαίρεση αλλά τον κανόνα στην προσπάθεια διάλυσηςτων νοσοκομείων. Οιεργαζόμενοι απέναντι στον παραλογισμό και τη βαρβαρότητα αυτού του συστήματοςχρειάζεται ενωμένοι να οργανώσουμε τους αγώνες μας. Να μην αφήσουμε την τύχητου αγώνα μας στα χέρια των τοπικών «παραγόντων». Κανένας «παράγοντας» δενπρόκειται να μας λύσει το πρόβλημα.


Ομόνος καθοριστικός παράγοντας για τη νίκη του Λαού είναι οι μαζικοί καιανυποχώρητοι αγώνες του! Ναπαλέψουμε από κοινού ΝΑ ΜΗΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΖΑΚΥΝΘΟΥ – ΝΑ ΜΗ ΓΙΝΕΙ ΤΟΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ! Να παλέψουμε για αναβάθμισή του, με αύξησητων κλινών στα πραγματικά επίπεδα αναγκών, προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικούπροσωπικού, αύξηση των κονδυλίων για την υγεία. Ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση σεόλους τους ανθρώπους, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία και τηνεθνικότητα.

Απορρίπτουμε τους εκβιασμούς από Κυβέρνηση, ΕΕ, ΔΝΤ.Τη συνέχιση των θυσιών, τη φτώχια και την εξαθλίωση στο όνομα της πληρωμής τωντόκων και του χρέους. Θέλουμε ένα κίνημα που να παλεύει για στάση πληρωμώνστους δανειστές τοκογλύφους, διαγραφή του χρέους και όχι των νοσοκομείων! Γιασπάσιμο από την θανάσιμη μέγγενη του ευρώ και της ΕΕ. Χρηματοδότηση με βάση τιςανάγκες της κοινωνίας για δημόσια υγεία και περίθαλψη, κρατικοποίηση τωντραπεζών με εργατικό και κοινωνικό έλεγχογια να μπορούμε να σχεδιάσουμε απέναντι στους εκβιασμούς και την ανθρωπιστικήκρίση που σπέρνουν οι τροικανοί.


ΌΛΟΙΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 20/04/13 ΚΑΙ ΩΡΑ 15.00

ΣΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΝΑΠΑΡΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ



ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ –ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ!



ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΤΟ ΛΑΟ



ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠ’ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ



ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. ΖΑΚΥΝΘΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια: