Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Δελτίο Τύπου: αποφάσεις της σύσκεψης που κάλεσε ο Συντονισμός Πρωτοβάθμιων Σωματείων, 1 Οκτωβρίου


Σάββατο 6/10/2012  ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 18:00, 
ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΑΚΕΤΟ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ

Η κλιμάκωση και ο  μέγιστος συντονισμός των αγώνων μας  για να αποτραπεί  το τελειωτικό χτύπημα στην εργατική τάξη προκύπτει ως  άμεση προτεραιότητα. Καλείται όλο το συνδικαλιστικό εργατικό κίνημα να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και της ιστορικής  ευθύνης  για την οποία θα κριθούμε όλοι.
Η μεγάλη συμμετοχή στην πρωτοβουλία του Συντονισμού Πρωτοβάθμιων σωματείων δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να καλέσει σε σύσκεψη σωματεία, ομοσπονδίες και επιτροπές αγώνα, γι’ αυτό το σκοπό, είναι ελπιδοφόρα ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Στη χθεσινή συνάντηση πέρα από τη μεγάλη συμμετοχή αναπτύχθηκε πλούσιος και εποικοδομητικός  προβληματισμός για το  πως θα δουλέψουμε για να δημιουργήσουμε έναν μεγάλο, πλατύ, μαζικό παλλαϊκό εργατικό ανατρεπτικό ξεσηκωμό που θα βάλλει τέλος στα μέτρα της εξόντωσης και της καταστροφής.


ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΛΕΗΛΑΣΙΑΣ

Συνεχίζουμε το νήμα της  απεργίας της 26ης Σεπτέμβρη που έφερε άνεμο αισιοδοξίας για τη δυνατότητα του λαού να ανατρέψει τον μνημονιακό εφιάλτη και την επίθεση κυβέρνησης- Ευρωπαϊκής Ένωσης-ΔΝΤ-κεφαλαίου. Ήταν η αρχή για έναν μεγάλο, μαζικό, μακρύ και ανυποχώρητο αγώνα που θα δώσουμε μέχρι την νίκη.
Από σήμερα κιόλας σημαίνουμε Συναγερμό, οργανώνουμε τον παλλαϊκό εργατικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα της απόλυτης φτώχειας και εξαθλίωσης.

Η ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ  να γίνει το σύνθημα που θα αντηχεί,  σε κάθε πόλη, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε τόπο δουλειάς, στους δρόμους και στις πλατείες και θα αποτρέψει το πακέτο της καταστροφής, θα αποτινάξει τα μνημόνια, τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης – ΕΕ- ΔΝΤ που ρημάζουν τη χώρα και τον λαό. 
Μπορούμε γιατί είμαστε οι πολλοί: εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, φοιτητές, μετανάστες, επιστήμονες, αυτοαπασχολούμενοι, μικρομεσαίοι  επαγγελματοβιοτέχνες, η μεγάλη πλειοψηφία του λαού.
Μπορούμε γιατί ενώνουμε τις δυνάμεις μας, κλιμακώνουμε και συντονίζουμε τις δράσεις και τις κινητοποιήσεις μας και συγκροτούμε ένα πλατύ και μαζικό ποτάμι ανατροπής και νίκης. Παίρνουμε τον αγώνα στα χέρια μας, κόντρα στις υποταγμένες πλειοψηφίες των ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ.
Κάθε απεργιακή κινητοποίηση, κάθε διαμαρτυρία και ακτιβισμός, κάθε κατάληψη και συλλαλητήριο γίνεται υπόθεση όλων μας και  δίνουμε το ενωτικό  αγωνιστικό μας  παρόν, γιατί όλοι μαζί μπορούμε να γεμίσουμε τους δρόμους των  εργατικών και λαϊκών εξεγέρσεων.
Οι συνελεύσεις των σωματείων, των επιτροπών αγώνα στους χώρους δουλειάς και των  ανέργων, η συμπόρευση αγωνιζόμενων κλάδων, οι αγωνιστικές αποφάσεις ομοσπονδιών για κινητοποιήσεις, θα δημιουργούν και θα συγκροτούν τον πραγματικό, μαζικό, λαϊκό εργατικό ξεσηκωμό σε έναν πολύμορφο και ανυποχώρητο αγώνα μέχρι την νίκη.
Σε κάθε γειτονιά, σε κάθε δήμο να δημιουργηθούν εστίες λαϊκής αντίστασης και ανατροπής με  συλλογικούς συντονισμούς στις γειτονιές, από επιτροπές κατοίκων, λαϊκές συνελεύσεις, εκπαιδευτικούς συλλόγους, τοπικά πρωτοβάθμια σωματεία, σχολεία και νοσοκομεία, δήμους και επιτροπές ανέργων, επιτροπές ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ. Στη κατεύθυνση αυτή οι καταλήψεις των δημοτικών κτιρίων που αποφάσισε η ΠΟΕ- ΟΤΑ μπορούν να εξελιχθούν  σε εστίες και κέντρα αγώνων.

·                     Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην υγεία, στην εκπαίδευση, στις συγκοινωνίες, στους μηχανικούς, στην ενέργεια, κλπ. τις αγωνιστικές δράσεις και  κινητοποιήσεις όλων των συνδικάτων που καθημερινά ξεδιπλώνονται και πολλαπλασιάζονται.
·                     Το  Σάββατο 6/10/2012 ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΛΑΪΚΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ στις 18:00, για να μην περάσει το νέο πακέτο λιτότητας.
·                     Με το Συλλαλητήριο το Σάββατο 6 /10/2012, απλώνουμε από το Σύνταγμα,  το τόξο του αγώνα των λαών του νότου, που συνθλίβονται από τις  νεοφιλελεύθερες πολιτικές του κεφαλαίου και της ΕΕ και ενώνουμε τους εργαζόμενους της Αθήνας με τους εργαζόμενους  της Ισπανίας και της Πορτογαλίας που κατεβαίνουν στους δρόμους ενάντια στα μέτρα της λιτότητας.
·                     Καλούμε τα σωματεία και τις ομοσπονδίες να καλέσουν συνεδριάσεις και συνελεύσεις και να αποφασίζουν τις κινητοποιήσεις, όχι απλώς για να μην ψηφιστούν αλλά για να μην έρθουν τα μέτρα. Άμεσα να αποφασίσουν νέα απεργιακή κινητοποίηση.

Ή ΕΜΕΙΣ Ή ΑΥΤΟΙ! ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ

· Να μην ψηφιστούν τα εφιαλτικά μέτρα. Ανατροπή της κυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ. Αποδέσμευση από την τρόϊκα, τη θηλιά των δανείων, τα μνημόνια  και όλο το νομοθετικό πλαίσιο που τα συγκροτεί.
·  Διαγραφή του χρέους που ρημάζει τις ζωές μας, ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ
·  Πραγματική δημοκρατία. Όχι στον κρατικό ολοκληρωτισμό, την εργοδοτική τρομοκρατία και τη φασιστική βία.
· Εθνικοποίηση του τραπεζικού συστήματος και των μεγάλων επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας, με εργατικό έλεγχο. Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών και της δημόσιας περιουσίας. Δημόσια παιδεία – υγεία – κοινωνική ασφάλιση και πρόνοια.
·  Υπεράσπιση των μισθών, των συλλογικών συμβάσεων, των συντάξεων και των δικαιωμάτων μας. Να ακυρωθούν οι περικοπές των 2,5 τελευταίων ετών. Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια που επιβλήθηκαν στον λαό. Όχι στην εφεδρεία και στις απολύσεις.
· Αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας για όλους τους ανέργους, για όσο χρόνο παραμένουν άνεργοι.
· Δραστική φορολογία του κεφαλαίου και του πλούτου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: